nejča
|
Imamo naslednjo situacijo: sin je star 3 leta, v vrtcu je že od samega začetka. Do letos nismo imeli nobenih problemov. Jeseni je prišla nova pomočnica vzgojiteljice, ki ima precej drugačne nazore, kot druge zaposlene. Ne vem ali je to zaradi okolja, od koder izhaja (podeželje), saj smo mi v mestu pa tudi vrtec je v mestu. Skratka, jaz nisem neki komplikator in ne težim na sestankih, ampak to kar se dogaja zadnjih 14 dni, presega mojo pamet. Naj še povem, da sem v drugem trimesečju nosečnosti in pač sina pripravljamo na prihod dojenčka (mislim da to počnejo tudi v vrtcu). Gospa se je začela vtikat vame in v sina vsakič ko pridem ponj v vrtec in to naglas, pred vsemi otroci in drugimi starši. Pravi, da je otrok sicer nadpovprečno priden (res je miren fantek), a totalno razvajen in da sem jaz kriva, da je tako navezan name. Da se noče sam obut, oblečt ko gredo ven (doma to vedno naredi, pa sezuje in sleče se tudi, pa še pospravi), da noče jest sadja (res ima rad samo jabolka, banane in mandarine pa se jaz s tem ne obremenjujem, saj za razliko od drugih otrok je vso zelenjavo), da noče sam zaspat tako hitro kot ostali otroci (potrebuje 1/2 ure po pravljici - pač tak je) in da je grozen, ker rad oponaša druge fante pri lumparijah. Da bom jaz ful nastradala, ko bom rodila dojenčka, češ da se že zdaj kaže ljubosumje na moj trebuh Ne vem, povejte mi, ali je to razvajen otrok, ki zelo rad pomaga pospravljati posodo, obešati perilo, sesati, pometati, pospravljati igrače, sam lula in kaka (še kahlo sam splakne), sam si z veseljem umije zobe in roke, je sicer bolj malo, a vedno sam, sladkarije rad deli z vsakim... Je precej miren otrok, nežen, včasih se tudi vrže ob tla, kar mislim, da je normalno za njegova leta, kupujemo mu le takrat, ko se nam zdi, da nekaj rabi, sam reče celo, da ima dovolj igrač, ko ga vprašamo, če bi kaj imel, ne vem. Kaj bi vi naredili, meni se ne ljubi več tam zagovarjat, češ da je doma drugače. Mogoče mu pa tam preveč težijo s tem, da je mami noseča in da bo prišel dojenček...?
|