Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 13:44:20
|
|
|
|
Taula
|
Staršem pač reči naj te ne uveljavljajo.
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 13:48:13
|
|
|
|
ina83
|
Ja vse lepo in prav. Ampak fant me pa tudi ne more. Jaz pa tudi ne živim od zraka ampak me nekdo vzdržuje, zato je tudi prav, da me uveljavlja pri dohodnini. Samo kdo?
|
|
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 13:50:32
|
|
|
|
Taula
|
Poročita se magari..pa ne bosta čakala 1 leto. Jaz govorim za nazaj..za čas ko te lahko uveljavijo samo starši. Če ti škoduje pri nadaljnih financah naj te ne prijavijo.
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 13:56:32
|
|
|
|
ina83
|
Sam men tole ni nč jasn. Valda bo oče uveljavljal svojega otroka pri dohodnini, a mame (ker pač nista poročena) pa ne more? In ne, ne bom se poročila zarad davkov!
|
|
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 18:07:53
|
|
|
|
eya
|
Ne vem, zakaj je treba eno leto skupaj živet, da te lahko prijavi kot vzdrževanega člana? Mene je tudi moj prijavil za 3/4 leta, ko sem bila na porodniški samo s starševskim dodatkom. Nisva poročena, živiva sicer res več kot eno leto skupaj, a se ne spomnim, da bi kje prebrala, da je to sploh pogoj.
|
|
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 19:20:54
|
|
|
|
ina83
|
Zakon v 4. odstavku 16. člena Za zakonca po tem zakonu se šteje oseba, ki živi z zavezancem v zakonski zvezi. Za zakonca po tem zakonu se šteje tudi oseba, s katero zavezanec živi v dalj časa trajajoči življenjski skupnosti, ki ima po zakonu, ki ureja zakonsko zvezo in družinska razmerja, enake pravne posledice kot zakonska zveza (v nadaljnjem besedilu: zunajzakonski partner). Šteje se, da je življenjska skupnost nastala na dan po preteku 12 mesecev od dneva, ko sta zavezanec in oseba začela živeti skupaj v življenjski skupnosti. Šteje se, da je življenjska skupnost prenehala na dan po preteku 90 dni od dneva, ko sta zavezanec in oseba prenehala živeti skupaj v življenjski skupnosti. http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006117&stevilka=5013
|
|
|
|
RE: Vzdrževani član-dohodnina 18.12.2007 19:26:00
|
|
|
|
ina83
|
Aja pa tole sm pozabla prej prekopirat 1. odstavku 115. člena http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006117&stevilka=5013 Za vzdrževanega družinskega člana zavezanca se šteje zakonec, ki ni zaposlen ter ne opravlja dejavnosti, nima lastnih dohodkov za preživljanje ali so ti manjši od višine posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana, določene v 3. točki prvega odstavka 114. člena tega zakona in razvezani zakonec zavezanca, če mu je s sodbo oziroma dogovorom, sklenjenim po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, priznana pravica do preživnine, ki jo plačuje zavezanec. Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu.
|
|
|
| Stran: [1] |
obdarovanjegoogicazanima me, če in kako obdarujete svoje otroke? samo za Miklavža, Božička ali Dedka Mraza, za dva od naštetih ali vse tri? zanima me tudi kako ste oziroma boste svojim otrokom razložili te tri osebe, prosim če malo opišete v komentarje.. lp ;)Miklavž (
25%)
Božiček (
15%)
Dedek Mraz (
9%)
M&B&DM (
17%)
dva od treh (v komentarjih) (
35%)
Število vseh glasov: 130Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!