|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vstop v vrtec - Ukinite dojenje!
19.6.2008 13:47:29   
Anonimen
Tudi nam je na sestanku starsev predavala dr. Zdenka Zalokar Divjak in dejala,da v kolikor mamice se dojijo naj otroke odstavijo.Dojenje naj bi bilo do enega leta do takrat je tudi dojencek.Ko dopolni eno leto pa potem dojenja vec ne potrebuje in s tem zaviramo otroski socialni razvoj!

Me pa sedaj zanimajo izkusnje mamic,ki so:
- odstavile svojega otroka malo pred vtospom v vrtec,kaksna,ce sploh je bila njegova kriza
-ter izkusnje mamic,katerih otroci so se se dojili pri vstopu v vrtec glede krize??

Moj je star 15mesecev in nic ne kaze,da bi prostovoljno nehal.Na silo pa nimam zaenkrat se nobenega namena nehati.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vstop v vrtec - Ukinite dojenje!
19.6.2008 13:57:39   
mala maja
ga nisem odstavila in se mi zdi to največja neumna stvar. Zakaj otroka hkrati porinit v neznano okolje pa še zizo mu vzet. Že sama ena taka stvar je lahko dovolj stresna, kaj pa dve na enkratuser posted image user posted image
Našega sem zjutraj predno je šel v vrtec podojila in potlej ko je prišel iz vrtca. Res je pa, da se je sam odstavil po ene 3 mesecih ko je bil v vrtcu.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2008 14:15:44   
Lunc_a
Ah,prosim lepo,zaradi vrtca nehat dojit oz. ker se s tem zavira njegov razvoj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2008 14:24:05   
skuštrana
dr. Zdenka Zalokar Divjak zaviramo otroski socialni razvoj!

Dr. Zalokarjeva spet mlati prazno slamouser posted image

Če vama z otrokom odgovarja se kar lepo dojita naprejuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2008 15:37:25   
bskrle
Ta je pa res bosa.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2008 18:47:05   
Gordana-3
moja ta večja je šla v vrtec, ko je imela 17 mesecev in sem jo še dojila. prenehala sem jo dojiti čez kakšen mesec pa pol, vendar pa ne zaradi vrtca. dojit se je hotela tudi ponoči, samo da je zizo dala v usta, pa tudi noseča sem bila že dva meseca. v vrtcu zaradi tega ni imela krize, je pa s seboj začela nosit eno plišasto kravico in ji je nekaj časa sesala roge.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2008 18:51:59   
Seven*
Zalokarjeva ne ve kaj govori.

Moja Ema bo socialno zelo nerazvita, saj jo dojim pri skoraj treh letih, pri 15 mesecih je pa šla v vrtec. Zagovarjam teorijo, da se otrok odstavi takrat ko njemu ustreza oz. ko mamici ni več do dojenja.

Gospa sem.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2008 20:56:22   
lenika
Moram se vtaknit. OK, otrok pri 15. mesecih, ampak kaj pa pri treh letih otrok rabi dojenje, to mi pa nikoli ne bo jasno.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2008 21:07:28   
eva1
Pri meni sta oba šla v vrtec pri 1 letu, oba sem odstavila pri 11 mesecih..noben ni imel nobene krize, niti ni "prosil " za jošk, k smo se odstavljali...po parih dneh nista pojma imela kaj je to ziza,niti kako bi iz njekaj spravila, samo lizala sta jo..tako da kljub vsemu mislim, da odstavljanje ni noben stres za otroka(kot sem že 1000x prebrala)!
V vrtec sta šla brez problema...dobro prvih par dni je kriza, to pa je itak pri vseh...sicer pa če ti paše dojit, pa daj..meni se zdi pač dosti do 1 leta...in si tudi predstavljam ne da bi me 3 letni otrok vlekeluser posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2008 21:13:03   
skuštrana
Moram se vtaknit. OK, otrok pri 15. mesecih, ampak kaj pa pri treh letih otrok rabi dojenje, to mi pa nikoli ne bo jas

Lenika, lahko bi rekli tudi tako - ok,  otrok pri 6 mesecih ima še dudo, ampak da jo ima pa pri dveh letih, to mi pa nikoli ne bo jasnouser posted image

Vsak po svoje, vešuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2008 21:28:23   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Moram se vtaknit. OK, otrok pri 15. mesecih, ampak kaj pa pri treh letih otrok rabi dojenje, to mi pa nikoli ne bo jas

Lenika, lahko bi rekli tudi tako - ok,  otrok pri 6 mesecih ima še dudo, ampak da jo ima pa pri dveh letih, to mi pa nikoli ne bo jasnouser posted image

Vsak po svoje, vešuser posted image

Se absolutno strinjam, zato sem pri 1,5letu ukinila dudo čez dan in jo ima samo še za zaspat. Pri tem sem vztrajala in mu je nisem dala, čeprav je bila kriza. Sedaj čez poletje jo bomo ukinili še za zaspat.
Je pa tudi res, da vleče dudo in ne vleče mene. Si ne predstavljam, da bi se otrok, ki je že tako velik in že vse pove in vse je, še dojil pri meni.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.6.2008 21:40:29   
lex
Moj se je par dni po začetku v vrtcu sam odstavil. Pa imam olajševalno okoliščino, da delam v istem vrtcu in bi se lahko dojil pred spanjem. Ampak enostavno se je jokal ko sem mu zizo potisnil pod nos. V vrtec je začel hodit pri 1 letu. Sem pa hvaležna, da se je sam odstavil, ker drugače ne vem kako bi. Mi je pa do 1 leta čisto dovolj, vsaj zame.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.6.2008 22:45:44   
Naja30
Ne poslušaj drugih, kot sebe in svojega otroka.
Koga kaj briga, do kdaj ga dojiš in če je v vrtcu in še dojen? Se bosta že prilagodila, da se bo dojil pred ali po vrtcu ipd. Ne vem, kakšne veze naj bi imelo dojenje z vrtcem? Brezveze.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2008 15:43:31   
PIRANJA
Ti ne zamerimo, da si moški in da dojiš.
O.K. očitno si nova tukaj gor in ti oprostimouser posted image

Drugače pa, si že kje slišala, da poslušaj svojega otroka? Zalokarjeva je očitno hitela karieri nasproti in ji je primanjkovalo mleka....Zato sedaj terorizira matere v vrtcih, ki jim to uspeva..Druge razlage za to neumno izjavo žal nimam.

Sama sem dojila dolgo in te lahko potolažim, da moj otrok v socialnem razvoju prekaša kar nekaj svojih vrstnikov iz vrtca......

več komentarjev pa ni potrebnih.

Drži se!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2008 18:08:53   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

Ti ne zamerimo, da si moški in da dojiš.
O.K. očitno si nova tukaj gor in ti oprostimouser posted image

Drugače pa, si že kje slišala, da poslušaj svojega otroka? Zalokarjeva je očitno hitela karieri nasproti in ji je primanjkovalo mleka....Zato sedaj terorizira matere v vrtcih, ki jim to uspeva..Druge razlage za to neumno izjavo žal nimam.

Sama sem dojila dolgo in te lahko potolažim, da moj otrok v socialnem razvoju prekaša kar nekaj svojih vrstnikov iz vrtca......

več komentarjev pa ni potrebnih.

Drži se!

user posted image
Zalokarjeva tudi ni vedela, da sta dojenje in kariera združljiva. user posted image user posted image user posted image  

Na ostale komentarje pa ne bom odgovarjala, ker je tema že izpeta.

Gospa sem.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.6.2008 18:46:44   
K_a_t_i
Jaz sem prenehala pri 10m (dojil se je samo še pred spanjem in ponoči), v vrtec je šel z 11imi. Rezultat: nehal se je zbujati ponoči.
Definitivno pa naredi kot paše vama z otrokom. Izkušnje učijo, da se vse da, če se hoče user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.6.2008 13:29:40   
Nina00
Jaz sem sina še dojila, ko sem začela hodit v službo (zjutraj in zvečer). Sicer ni šel v vrtec, temveč v varstvo k babi, a to je tudi sprememba. Po 1,5 mesecev se je sam odstavil. Nekajkrat je zaspal še preden sva se uspela dojiti, ker je bil tako utrujen, zjutraj pa je raje šel takoj v "akcijo" raziskovanja, kot da bi ležal in se dojil. In tako sva nehala.
Se strinjam z večino, da poslušaj sebe in svojega otroka. Se mi tudi zdi, da je vsaka sprememba stresna. Nekatere bolj, nekatere manj. In če je več takih sprememb hkrati, je stres večji. Torej zakaj bi svojega otroka namenoma rinila v večji stres kot je potrebno? Ena sprememba naenkrat je čisto dovolj. Vsaj jaz tako mislim.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.6.2008 7:43:09   
bejbi3
Žalostno, kaj počne ta ženska (Zalokarjeva, mislim). A ji ne more kdo povedati koliko škode dela otrokom in staršem s takšnimi idejami? Ne samo, da se boji svojih mislih, bognedaj pokazati in prepoznati svoja čustva, če pa jih že pa itak niso prava. Kot bi uporabljala kazenski zakonik.

Auč.

Še dobro da je v Slo prišel Juul, ki le nam staršem kaže pot k sebi in nam pravi, je prav biti malo negotov, raziskovati potem pa iz sebe dati tisto kar lahko.

In kaj je lepšega kot to, da se enoletnik lahko zjutraj ali proti jutru stisne k mami, se pogreje ob starševski toplini in nahrani s čisto neoporečno hrano. Zazre se lahko mami v oči in se pomiri. Ni problematično dojenje, problematični so mamini občutki.
"JOj, v vrtec moraš, ubožec, to ni vredu, ..."  Če se mama boji kako bo, se boji tudi otrok. Starši se moramo pripraviti na vrtec,l ne otroci. Najti moramo optimalno varianto varstvo, narediti vse za dobro počutje in biti odprti za spremembe, za signale, ki jih otrok daje, tudi skozi stiske. Če je otrok v stiski je najhujše, da mu naredimo stisko še večjo. Mu vzamemo še tisto, kar bi mu lahko dali.     

Seveda je imel največ težav pri uvajanju v vrtec moj prvi otrok. Nisem ukinila dojenja, toliko pameti še imam, sem pa se ubadala s prilagajanjem dojenja, zmanjševanju obrokov, strahom kako bo... Kaj hitro sem skužila, da bo šlo bolje brez panike in se prepustila. Pri drugem in tretjem otroku nisem ničesar prilagajala, pustila sem obroke tako kot so bili in so se sami od sebe uravnavali. Bila sem neprimerno bolj mirna, otroka pa tudi. Do drugega leta so se vsi sami zelo zelo postopno odstavili. Edino skrbelo me je, da ne bi imela v službi pred strankami mokre majice. Pa nisem. user posted image    

NObena od vzgojiteljic ni omenjala kakših težav, povedale so, da tudi s spanjem ni bilo nekih problemov, da pa so imeli radi telesni stik, dovolj je bilo že pobožati jih in so zaspali.

Zato semi še  najmanj zdi, da bi dojenje zaviralo socialni razvoj. Mati moja, še povečuje ga. Otrok, ki je v tako tesnem stiku z materjo občuti veliko varnost in ta varnost mu omogoča tudi varen vstop med (k) drugim osebam. 
Ne rabim verjetno poudarjati, da mojim otrokom dojenje ni zavrlo socialnega razvoja.  Oba starejša (eden še vrtičkar) sta zelo uspešna v zelo "socialni" (skupinski)  športni oz. kulturni zvrsti, tretji pa je itak sonce.     

Dojenje je torej lahko le pripomore k lažje življenju po odhodu v vrtec.  Torej nikakor ne ukinjati dojenja zaradi nekih strašnih strokovnjakov. Drugo je,  če se mama sama tako odloči in lažje funkcionira brez dojenja ali pa se otrok sam odstavi ali pozablja, da joška sploh obstaja user posted image  
Lp

< Sporočilo je popravil bejbi3 -- 22.6.2008 7:50:59 >

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.6.2008 10:34:36   
frutka_
Če dojenje nameravaš ukiniti ga ukineš iz drugih razlogov. Ne zaradi vstopa v vrtec. ZZD je sicer fajn ženska in ima dokaj zdrav pogled na svet ampak v tem ga je pač pihnila mimo.
Vidva se kar pridno dojita naprej. Najbrž bo dojenje manj pogosto, morda zvečer in zjutraj. Če vama tako ustreza go for it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.6.2008 9:39:53   
TRIŠ
Mi se bomo dojili dokler bo naš sonček to želel.Pa naj predlaga kdor hoče kar hoče.Jaz najbolj vem kaj bi moj otrok raduser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.6.2008 12:24:41   
_andreja_
tale vaša predavateljica je pa orenk za luno.... midva sva se dojila slabih 9 mesecev in to polno pri 6 je malo jedel druga ampak je nehal in sem ga zato odstvaila, danes mi je kar žal za te trenutke ko se ne dojiva več.... čeprav je pravi crkljivček se zelo rad crklja pri meni, ampak moj sinek ni hotel nič druzga pri 9 mesecih jest kot pa samo zizat je hotel, in vsa okolica mi pravi da sem prav naredila, meni se pa ne zdi, čeprav je lepo potem začel jest hrano.... ti ga če čutiš da potrebuje zizo kar lepo daj zizat pa boš ti zadovolljena in otrok se bo umiril na zizi...

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.6.2008 18:20:40   
ronja
hehehe, potem bi bili vsi otroci tretjega sveta socialno izredno slabo razviti, ker je tam navada, da matere dojijo dolgo, tudi do 3 in 4 leta (verjetno tudi zaradi pomanjkanja kakovostne hrane)... Pa vemo, da so socialno bolj odprti kot zahodne družbe... Se strinjam, da je treba otroke naučit samostojnosti, vendar je to najboljše tako, da si sami to želijo...

Na silo jaz svoje ne bom odstavljala, pa če se ves svet na glavo postavi! Točno mi je jasno, da trenutno še ni zrela, ker ji to pač toliko pomeni... Meni so tudi govorili, da moram takoj nehat, ker sem user posted image - in to mi je rekla pediatrinja od moje tamale! Ko pa sem samo zmanjšla dojenje, recimo mala ni več lepo napredovala v teži, čeprav vse zelo lepo je, sploh ni problem z gosto hrano. Ampak očitno še ni čisto dovolj, čeprav je dojenje v gl. za pocartat. Potem naju sprašuje, kaj je zdaj kaj drugače kot prej, rečem da sem zmanjšala dojenje, ker so pač tak hoteli, ker čisto ukinit nisem hotela na silo. No, zdaj pa potem naenkrat ni bil več problem, da sem user posted image in naj kar dojim naprejuser posted image ...  Tak da - ne jemlji tehle dr. in mag. itd preveč resnouser posted image

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.6.2008 19:58:48   
Anonimen
Ko dopolni eno leto pa potem dojenja vec ne potrebuje in s tem zaviramo otroski socialni razvoj!

Ta je pa ena bolj bosih zadnje case.

A imate navado, da otroka hodite dojiti v vrtec in mu s tem odtegujete socilane stike, druzbo in igro? Se ne doji ponavadi zjutraj in zvecer, eventuelno pa v vrtcu takrat, ko obicajno pridete po njega?

In kot drugo. Katera je ze tista teorija, ki pravi, da je otrok sele pri treh letih socialno bitje?

Tale teta je od matematike vzela samo linearno funkcijo, se mi zdi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
29.6.2008 22:12:54   
Nončika
čer!

vem, da bom izpadla full tupasta. kdo je ta baba, da jo vsi tako poznate? z kerega dela naše prelepe Slovenije je?

mogoče sem pa jaz v praveku in je samo jaz ne poznam.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.6.2008 22:18:03   
Anonimen
kdo je ta baba, da jo vsi tako poznate? z kerega dela naše prelepe Slovenije je?

Tole je prvi zadetek strica Googla: O gospe

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?