Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Vstavljanje svečke v ritko 21.2.2007 22:22:23
|
|
|
|
lojzika
|
moj sinček je včeraj staknil vročino in danes jo je imel 38,5 zato sem se odločila da mu prvič v življenju dam svečko. Staremu 20 mesecev. Nikoi prej mu je nisem, so mi pa druge mamice rekle da je boljše kot sirup. To je bila živa polomija. No lepo si umijem roke, pripravim kremo, robčke pleničko, skratka cel potek, ko pa probam pa nikakor ni šlo, mali je jokal, da boli ko mi nekako grata spraviti notri, je svečka padla nazaj, mali je letel k očetu in mu pokazal kaj sem mu naredila, skratka sem odnehala in moj sinček edinček se ni hotel več družit z mano. Ded me je pa tudi presekiral kaj mu tiščim to noter. Kako se to izvede, ena mi je zadnjič rekla da daje svečko tudi 3 lete stari punčki, ali vaši kaj jočejo ob tem.
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 21.2.2007 22:33:34
|
|
|
|
zverinca
|
Ej sori, sam jest sem se pa zdele od srca nasmejala tejle tvovi prigodi Nasveta pa nimam, naši gre not (sicer je še mlajša, 13m), malo ji rito skp podržim in je...
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 21.2.2007 22:44:52
|
|
|
|
kofetek2010
|
noge pokrčiš in jih potisneš k bradici (držiš z eno roko), vstaviš svečko in ritnici skupaj stisneš in držiš nekaj časa, potem pa plenico gor in končano naša nič ne joka
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 21.2.2007 22:54:59
|
|
|
|
lojzika
|
Ja sej je smešno, jaz pritisnem svečko not, pa dobim takoj pošijko nazaj. Pa poskusim še enkrat, mali se obrne in mi uide s postelje pri tem namaže vse okoli s kremo ki sem mu jo nanesla na ritko in teče k atiju razlagat kak ga buba moj ded je namreč strikno proti da se malemu mu kej tišči v tazadnjo vključno z merjenjem temperature čeprav je to skorajda obvezno in kakšne očitajoče poglede sedaj dobivam joj joj in samo še ati je veljal predno je zaspal
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 21.2.2007 23:33:59
|
|
|
|
žiža
|
Tudi moj sinek je dobil danes prvič svečko. Je imel tako reakcijo po cepljenju, da je pediatrinja rekla, naj mu kar svečko dam. In je res pomagalo. Vstavljanje je šlo brez problemov. Itak je še ful majhen in nisem imela težav s prijemi. Je pa hudo pri taveliki. Ko sem ji prvič dala svečko je v joku spraševala kaj delam in sem rekla, da bom samo s kremco namazala. Se je potem še en teden drla, da naj nič več ne mažem s kremco Sirup je res človeku bolj prijazen produkt, samo učinkovite so pa po mojih izkušnjah svečke veliko bolj. Pa tud hitreje primejo.
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 7:09:42
|
|
|
|
ajdaN
|
A si jo kaj namazala s kremo? Jaz mu dam na svečko pikico Bepanthena, pokrčim nogice in gre lepo notri. Ponavadi komaj opazi, kaj delam. Je pa res mal mlajši. Ampak pri nas edino svečka kaj pomaga, Calpol je bolj za "sladkanje".
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 7:48:40
|
|
|
|
mika
|
naša pa ni prenesla merjenja vročine v ritki in sem kupila ušesnega. zato ji svečke nisem niti poskušala dati v ritko. dam ji calpol sirup.
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 7:54:53
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Jaz svečke nikoli z ničemer ne mažem in gre čisto lepo notri. Mala je stara 2,5let in že od malega uporabljava svečke za zbijanje vročine.
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 8:22:58
|
|
|
|
mehurčica
|
Ko je bil manjši, je šlo. Zadnjič pa bi mu naj dala proti bolečinam, ker je imel nogo poškodovano in se je kar trest začel in je nazaj ven potisnil. Se mi je kar zasmilil in nisem več poskušala. Mi je pa enkrat prijateljica tak resno rekla, da se fantkom ne daje svečk... Faca. No, jaz mu jih res ne mislim več niti probat dat. Razen, če bo kdaj kaka kriza in ful vročina, mogoče.
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 8:28:54
|
|
|
|
Blink1
|
Jaz sem moji dajala svečke tako, da sem svečko konkretno namazala s kremico za ritko (Bebival ali kaj podobnega), pokrčila nogice k trebušču, potisnila svečko in držala ritnici skupaj, Nejo pa dol, da ni pobegnila. Seveda je jokala in je bila užaljena, ampak sem jo tolažila, potem pa je hitro pozabila...saj ne boli tako hudo. Si je pa zapomnila svečko in zdaj takoj reče...mami ne svečke Zdaj pa ji za zbijanje vročine dam kar Calpol in tudi lepo pomaga. Prej pa ga je zbruhala, zato sem dala svečko. Sej če sirup spije, je to enako kot svečka.
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 8:31:02
|
|
|
|
eva1
|
Ja vrjetno je svečka izpadla, ker je mali jokal in napenjal mišice-kot so že napisale, vstaviš svečko in rito skupaj držiš ! Drugače pa jaz vedno zbijam temparaturo z calpolom, edino če bi bruhal al pa če bi bila zelo visoka bi s svečkami!
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 9:57:44
|
|
|
|
Aja32
|
Mi obvezno svečko namažemo z vazelinom (kupite ga lahko v lekarni)... Vsaj tako nam je priporočala pediatrinja... In res nimamo problema s tem... Lp A
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 13:22:30
|
|
|
|
romy
|
Jaz tudi nikoli z ničemer ne mažem, pa gre vedno lepo notri. Že od malega uporabljam svečke, ker sirup mi je bolj tko,tko. Zadnjič ko je dobil nek napad vročine, čez 39, sem mu itak hitro dala svečko da se hitro zbije vročina, mislim da je svečka hitrejša in boljša. Sicer se tudi meni ne pusti, ampak kar mal na silo, pa niti ne joka, sam pravi mi da ne tako delat! Star 2,5 let in jih še vedno uporabljam. Vso srečo!
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 13:32:21
|
|
|
|
honey
|
Lojzika, če ti po pravici povem, je mene tudi strah, kako se bomo prvič spoprijel s to težavo. Zaenkrat hvala bogu še ni imel visoke vročine in mu je sirup prijel. Nazadnje pa, ko je imel 40 vročine, ga je peljala k zdravniku moja mami, pri kateri je v varstvu in so mu že pri zdravniku dali svečko. Kako se bom pa jaz spoprijela s tem, pa tudi ne vem. Sicer jih imam doma v omari in upam, da bodo tam tud čim dlje še ostale.
|
|
|
|
RE: Vstavljanje svečke v ritko 22.2.2007 14:23:09
|
|
|
|
Pikca
|
Pri naši je šlo v redu, ko je bila manjša, zdaj pri zadnji virozi se je pa ful upirala, sicer je šlo, ampak se mi potem še 1 teden ni pustila previjat, maže pa se od takrat sama. Tko da naslednjič ne vem, kaj bomo - ko smo poskusili s calpol sirupom, ga je pa izbruhala . Če bi mogoče tabletko zdrobili, samo ne vem od katere starosti naprej se lahko da tabletke. Lp, Pikca
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?