Gina
|
Tricia, jaz teh izrazov ne poznam, pri meni so govorili, da gre za temensko vstavo, pa še to so pogruntali šele 3 ure po tem, ko sem bila že 9 prstov odprta, pa jim ni šlo v račun, zakaj zdaj ne gre več nikamor. Pa spredaj se je naredil kar neke sorte vakum, ni bilo skoraj nič plodovnice pred glavico. Sicer pa tudi tako lahko normalno rodiš, malo težje je iztisnit otroka ven, pa veliko bolj si prerezan, ker otrok rine s celo glavo naenkrat ven (ploščato), namesto z vrhom glavice. Pa potem je še par dni kvadraten (v glavo), ampak čez nekaj dni dobi normalno obliko. Nekaj podobnega se zgodi, kadar otrok leži v zatilni legi, menda je tisto še malo bolj zoprno, ampak o tem kaj več ne bi vedela. Otrok lahko leze ven tudi z ramico ob glavici, pa je spet treba drugače postopat. Kako naj ga pa obračajo, saj se otrok obrača med tem ko leze po porodnem kanalu?! Veliko lahko pripomoreš sama, s tem, da se ti obračaš med popadki, da nisi skozi na enem boku. Take stvari, temensko vstavo in podobno, menda babica občuti, če te vaginalno pregleda. Ne boj se, vse znajo urediti. Da se pa že predhodno razburjaš, pa niti veš ne, kako otrok leži, je pa brez veze. Srečna bodi, da je obrnjen na glavo!
|