|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vstava otroka in zunanji obrat ?
14.4.2005 11:45:50   
Tricia
Lep pozdrav!
Sem v 36T in moj :duda: leži z glavico navzdol. Vse OK, samo sem prebrala, da je lahko taka vstava:
- sprednja glavična - otrokov hrbet je obrnjen proti materinem trebuhu
- zadnja glavična - otrokov hrbet je obrnjen proti materinem hrbtu

In da je prehod skozi porodni kanal najlažji, če otrok leži v sprednji glavični vstavi, ker če leži v zadnji vstavi prodira z najširšim delom glave (zatiljem). V takem primeru lahko porod traja dolgo časa in morda bo potrebna pomoč porodničarja (vakumski al kleščni porod). Pri kolegici je bil celo potreben CR, ker je bila že tako izmučena od dolgega poroda, da ni mogla več potiskat.

Zdaj pa 2 vprašanji.
A se otrok lahko še obrne v sprednjo vstavo do PDP ? Pri sebi čutim, da je še v zadnji, ker tako fino brca v trebuh.
In, če lahko porodničar iz medenične lege z zunanjim obratom obrne otroka v glavično, a lahko (pa na kak drug način) obrne tudi iz zadnje v sprednjo? Zelo se namreč bojim kleščnega poroda ali pa CR, da bi tako morala ostati v bolnišnici več časa.

Hvala in lep dan vsem :nosecka: in mamicam
:zmeden: Tricia
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.4.2005 12:21:36   
darjatimci
Po mojih informacijah vakumskih porodov več ne delajo ali pa še kje?Drugače pa je meni G.delal zunanji obrat kakšen teden pred porodnim terminom s tem,da je možnost da se:duda:obrne v položaj kakršen mu paše no hvalabogu se moj ni.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2005 14:45:40   
m_m
:duda: se lahko v trebuhu obrača vse do zadnjega trenutka. Samo, da je glavica bolj spodaj pa je v redu. Pri meni se v 39t še kar nonstop obrača. Je pa večinoma v poševni legi, glavica pri levem boku. Lahko samo upam, da si zadnji moment ne premisli.

Maja

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2005 15:02:32   
Gina
Tricia, jaz teh izrazov ne poznam, pri meni so govorili, da gre za temensko vstavo, pa še to so pogruntali šele 3 ure po tem, ko sem bila že 9 prstov odprta, pa jim ni šlo v račun, zakaj zdaj ne gre več nikamor. Pa spredaj se je naredil kar neke sorte vakum, ni bilo skoraj nič plodovnice pred glavico. Sicer pa tudi tako lahko normalno rodiš, malo težje je iztisnit otroka ven, pa veliko bolj si prerezan, ker otrok rine s celo glavo naenkrat ven (ploščato), namesto z vrhom glavice. Pa potem je še par dni kvadraten (v glavo), ampak čez nekaj dni dobi normalno obliko.

Nekaj podobnega se zgodi, kadar otrok leži v zatilni legi, menda je tisto še malo bolj zoprno, ampak o tem kaj več ne bi vedela.
Otrok lahko leze ven tudi z ramico ob glavici, pa je spet treba drugače postopat.

Kako naj ga pa obračajo, saj se otrok obrača med tem ko leze po porodnem kanalu?! Veliko lahko pripomoreš sama, s tem, da se ti obračaš med popadki, da nisi skozi na enem boku. Take stvari, temensko vstavo in podobno, menda babica občuti, če te vaginalno pregleda.

Ne boj se, vse znajo urediti. Da se pa že predhodno razburjaš, pa niti veš ne, kako otrok leži, je pa brez veze. Srečna bodi, da je obrnjen na glavo!

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2005 18:16:37   
Tricia
Hvala za odgovore. :)
Še posebej tebi Gina k si tako potrudila. Samo v vednost, to sem prebrala v knjigi ˝ NOSEČNOSTI-vprašanja in odgovori ˝

pa pa :sloncek:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?