|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 10:40:26   
bambi
Imam majhen problemček.... moja pupa je stara 6 tednov in na začetku je samo jedla in spala, sedaj pa ko je že malo več budna, pa jo moram samo nositi. Če jo položim dol, se takoj začne jokat, ko grem na sprehod z vozičkom, je mir dokler spi, ko pa se zbudi pa se zopet joče in ko jo vzamem v roke, je takoj tiho, tako se mi je že zgodilo, da sem iz sprehoda prišla z njo v rokah in še voziček sem potiskala..... Vsi mi pravijo, da je že razvajena, naj jo pustim ležat in naj se joče, ker otrok mora malo jokat..... jaz pa nimam srca, da bi jo pustila in jo tako zelo dosti nosim. Vem da je sedaj še to lahko, problem bo pa postal, ko bo težja in je ne bom več zmogla toliko imeti na rokah. Kako ste to rešile ve????? Res ne vem kaj naj naredim??? Tako se mi zdi, da je moja mala cartika in je pač tak otroček, ki potrebuje dosti ljubezni, saj zato pa jo imamo, mi pa gre na živce, ker so vsi okoli mene tako pametni in s svojimi nasveti mi parajo živce.....sploh s takimi: Kako je bilo nekoč.....

Rada bi na lep način navadila mojo punčko na malo samostojnosti, ne pomaga pa niti, če sem zraven nje in jo božam, želi biti samo gor, za kengurujčka je pa še premala.......

LP Bambi

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 10:49:08   
Magi*
pri 6. tednih dojenček še ne more biti razvajen. potrebuje pa izjemno veliko ljubezni, topline, mamice in očka in seveda tudi potrpljenja.

čimveč se cartajte, se nosite, ji prepevajte, ji prigovarjajte, jo božajte... še kak mesec ali dva, potem pa bo punčica vedno bolj samostojna - samo ne pričakovati, da bo lahko sama ure in ure;) mi smo na začetku tudi imeli jok v vozičku, zdaj pa uživa. in še to: kje so ljudje pobrali to foro, da se morajo otroci malo jokati???? ma kasneje jih že pustiš, saj vidiš, da te "trenirajo". zdaj pa res samo rabijo bližino.

jaz sem imela tisto ruto za nošenje otroka in sem jo not zvezala in je bila mala mirna. samo, da je bila pri mamici. isto izvedeš pri očetu;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 10:51:15   
urška
povej "pametnjakovičem" da bo prišel čas ko niti pod razno ne bo hotela bit na rokah. sploh ne vem v čem je problem, zakaj toliko ljudi moti, če imamo otroka veliko na rokah? taki majhni so pa ja zato da jih crkljamo a ne?

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 10:54:13   
Anonimen
Žal ti morem povedati, da je razvajena. Ne vem odkod vam ideje, da npr. potem 3-mesečnega otroka naenkrat odvadiš, da na sprehodu ne bo na rokah!?

Pomoje pa itak sama veš, da je tako kot je. Pomoje niti pozneje ne bo boljše, če ne boš že zdaj naredila "reda"!

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:01:08   
taška30
Mah, ne poslušaj kaj pravijo drugi. Eni dojenčki so taki, da mirno ležijo in gledajo, drugi pa pač ne. Ravno zadnjič je Seven odprla temo Kaj počnejo čez dan in veliko nas je bilo, ki smo odgovorile, da so naši tam do 3 mesecev jedli, spali in jokcali (oz. se nosili). Pri 3 mesecih se stanje močno izboljša, saj takrat enkrat začnejo uporabljati roke in držijo igrače, pa se zamotijo.
Saj ni treba da jo ves čas nosiš. Vleži se zraven nje, pa ji poj, pa govori, leži in jo imej na sebi - na trebuhu, imej jo v naročju in sedi na kavču, vsedi se na kavč, pokrči kolena in si jo nasloni z njenim hrbtom na tvoje noge, da gleda proti tebi in je kot v lupinici...
Saj bo.user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:02:45   
Anonimen
Zdravo!

tak kot je pred mano napisala:6tednov star otrok NE MORE BIT RAZVAJEN. To povej vsakemu, ki ti gnjavi. Pred casom je ena mama napisala tak lepo o tej isti stvari (ce se ne motim ima dve ze starejsi hcerki) in je rekla, da ji je zal za vsak trenutek ko jih ni cartala, ker tako ali tako prehitro odrastejo. Mislim, da je to "sodobno" razmisljanje, da mora otrok sam zdet v stolcku, se sam igrat, sam zaspat itd...skratka cim manj motit starse, zgreseno. Samostojen bo zagotovo postal, pa ne od tega, ker bo osamljen ždel in gledal v svet! samostojen bo postal, ker bo vedel, da ima doma varno zavetje in ravno te najbolj subtilne vezi se spletejo v rani maldosti. Informacija, ki jo dobi taksen "razvajen" otrok je, da se vedno lahko zanese na mamico oz. starše (in bo zato v življenju bolj samostojen), in sporočilo da je svet lep!To pa je najpomemebnejse sporočilo, ki ga mora prinesti v odraslo dobo, ker je sicer zafrustrirancev dovolj!
Tudi sama sem poslušala takšne opazke in se včasih spraševala, če delam prav, ker nosim otroka, spi z mano, se dosti carta...nato pa sem ugotovila, da je to edino prav!

želim ti ogromno cartanja, nošenja, žgečkanja, razvajanja itd. ker boš s tem ogromno pridobila tudi!

Lp

p.s. ne se sekirat, kaj bo , ko bo pretežek- takrat ga boš cartala na postelji, ali pa na kavču....to ni glavni problem

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:08:17   
POCA
Otrocek pri 6ih tednih se ne more biti razvajen, zakaj joka ne moremo vedeti. Lahko je v stiski, lahko se ne pocuti dobro in tako rabi veliko mamine neznosti in udobja. Tudi meni je pametovala okolica kako in kaj, a mamica najbolj pozna svojega otrocka in ve kaj je zanj najboljse. Zato poslusaj svoje srce in razum in ne pusti se podleci okolici. Naj oni jokajo ko bodo v stiski in jih nihce ne bo smirglal, kako se bodo pocutili?! ves tako hitro odrastejo otroci, le zakaj jim ne bi bile mamice sedaj ko nas najbolj potrebujejo ob strani z vso ljubeznijo?!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:12:07   
Anonimen
Ta prvi anonimni: otrok raste, večji kot je, več stvari ga zanima. In ko je večji, mu v vozičku dvigneš zglavje, tako da gleda ven in opatzuje okolico...šele takrat začnejo prav uživati na sprehodih. 6 tednov star otrok ne more biti razvajen in če rabi bližino matere naj jo tudi dobi, nenazadnje je bil 9 mesecev v tesni povezavi z njo in uletel v drugačen svet...mora se privaditi.

(odgovor članu POCA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:16:58   
Marogica
Očitno tudi tebe to moti, da jo imaš skoz na rokah, drugače ne bi pisala, da imaš problemček. Mi smo naša oba dajali od začetka v ležalnik in ju prenašali iz ene sobe v drugo, da sta bila skoz z nami. Tako sta bila od začetka navajena, da sta bila še kje drugje, ne pa samo na rokah. Zato tudi nista nikoli jokala v ležalniku. Tako male dojenčke imamo še toliko na rokah (ko gre za hranjenje, previjanje, cartanje...), da če jih malce odložimo, se jim ne more zgoditi nič hudega.
Razumem pa dojenčka, da sedaj, če ga hočeš odložiti, joka. Saj je že navajen. Kje pa je najlepše, če ne v maminem naročju?
Rešitvi sta samo dve: ali ga pustiš malce jokati, da se navadi tudi drugega "ležišča", ali pa ga dalje nosi po rokah. Ni lepega, "humanega" načina, kako otroka to odvaditi. Žal

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:43:05   
Magi*
ah Marogica, saj mogoče sploh ne govorimo o tako različnih stvareh.  jaz sem tudi našo dala v ležalnik in jo trogala iz sobe v sobo, da je bila z nami. kljub temu pa sem jo veliko tudi imela ob sebi (privezano v culo, na rokah, v postelji...). in glej ga zlomka, mala je zrasla v čisto normalno 10 mesečnico, ki se zna sama zaigrat, sama šiba sem in tja po stanovanju, zelo rada je med ljudmi, neznancev se ne boji in v vozičku je čisto zadovoljna. zna pa tudi nadvse jasno pokazati svojo voljo, kar je čisto prav. pa sem tudi jaz obupavala, ker je bil preskok iz popolne svobode v neko novo razmerje, ko si dogovoren za majčkeno bitje in je 24h na dan odvisno od tebe, čisto prehud. in sem se tudi (tukaj gor) spraševala enake stvari. zdaj, ko gledam nazaj, sploh ni bilo tako hudo. sploh pa ni dolgo trajalo.

sicer pa so si otroci različni, eni rabijo več telesnega kontakta kot drugi. kot drugo pa pri 6. tednih dojenček še ne more biti navajen ali celo razvajen. še ni sposoben razumeti stvari, spomin je zelo kratek in edino sredstvo komunikacije je jok.

pri vzgoji spet ni treba tako komplicirat in delat znanosti iz tega. prepustite se občutku in zdravemu razumu. vsako obdobje ima svoje čare in svoje težave.



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:45:39   
alekseja
Citiram besede, ki mi sem jih slišala od pediatrinje v porodnišnici (dr Golob): "otoročka morate ubogat do svojega 3 leta, nato ga morate začet pa vzgajat. Šele ko je star 16 let ga lahko izpustite iz rok."
Bambi punčka te potrebuje in želi tvojo bljižino, nič se ne sekiraj ti jo kar cartljaj, ker se niti zavedala ne boš kdaj bo zrastla in potem veš da bo ona odločala kdaj boš na vrsti.
Alekseja

_____________________________

Alekseja

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 11:46:41   
tanjaDi
Meni tudi vsi težijo da je naš tamali razvajen....že od začetka je dosti jokal, je hotel biti v naročju....zdaj ko ima kmalu 6 mes. je ista zgodba. Ko ga dam v stajico, če sem zraven in ga gledam je vredu....ko pa se odaljim je že krik in jokuser posted image
Roke me bolijo, ker je prav težek ima blizu 8 kg, samo kaj ko ni druge, jokat pa ga res ne morem pustit....dokler se malo jezi še še, ma ko začne tapravi jok....ni druge izbireuser posted image
Non stop hoče pozornost, pa še popoldan če zaspi je to samo za 15 min.

Ah kaj čmo....tko pač jeuser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 12:22:42   
bambi
Hvala vam, ste me potolažile, ker vidim da nisem edina, ki posluša takšne kozlarije. Meni se zdi moj mali škratek tako nebogljen in seveda ne zna drugače povedati, kot skozi jok in če ji paše biti ob mamici pač bo, mislim, da vzgoja otroka lahko sledi res šele nekoliko kasneje, ne pa že zdaj. Kakorkoli, sem pač ena tistih, ki se je zelo borila za svojo punčko in če bo potrebno bom pač imela "zelo" razvajenega otroka....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Moram pa jo tudi pohvalit, da ponoči lepo aja, ko je lačna, začne cmokat, jo dam k sebi in na ziziko, se naje in lepo aja naprej..... Res pa da se moramo zavedati, da tako kot so ljudje različni, so tudi otroci vsak svoj karakter in tako jih moramo tudi jemati....

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 12:25:49   
Stefka
Ti jo samo stisni k sebi in uživaj v tem user posted image .

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 12:40:56   
Anonimen
Tista ruta mora biti res fina za take otroke. Eni res hočejo biti skozi v naročju, eni pa ne. In če te ne moti, uživaj.
Edino v vozičku sem pa jaz kar vztrajala, da ga nisem jemala ven. Sem šla raje na krajše razdalje, ker si pač tega, da bi ga nosila in hkrati porivala voziček, res nisem mogla privoščit. Že fizično ne. Je pa bilo res kar  precej vreščanja zaradi tega. Se spomnim, da sem ga ven vzela v bistvu samo enkrat in to sredi mesta, ko je bil star tri do štiri mesece, ker res ni mogel več dihat od dretja.

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 12:44:45   
Anonimen
Tisto, da ga moraš do 3. leta ubogati, potem vzgajati in potem ne vem kaj že, kar pozabi. user posted image  Meni je bolj blizu tista, da do tretjega leta vzgajaš, od tretjega do šestega prevzgajaš in potem imaš, kar imaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 12:51:59   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: alekseja

Citiram besede, ki mi sem jih slišala od pediatrinje v porodnišnici (dr Golob): "otoročka morate ubogat do svojega 3 leta, nato ga morate začet pa vzgajat.


Bomo o tem čez dve, tri leta............


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu alekseja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 13:23:25   
rainbow
Bambi!

še moj glas spodbude k nošenju, saj je tvoja pupa še mala, tvojim pametnjakovičem pa- blablabla!

Sicer pa lahko tvojo user posted image  zamotiš, dokler je dobre volje, v različnih lokacijah, pod vrtiljakom, na ležalniku, ki ga prenašaš v sobo, kjer kaj počneš, da je zraven tebe, ji poješ, ji kaj govoriš,..ko pa ne gre več, pa cartat, dojenčki imajo zelo malo koncentracije, da bi pa jih kar same pustil ležat, pa mi sploh ni jasno, saj je bila 9 mesecev skozi s tabo, če tak gledaš.
saj potem se bo vedno bolj začela zanimat za okolico, pa bo boljše;

lp in uživaj po svoji vestiuser posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 13:43:48   
kati*
pri nas je blo tud podobno in menim, da tud par tednov star otrok že ve kaj je fino - mogoče res ni pravi izraz "razvajen" . vsekakor pa zna "zahtevat" svoje. Pri nas se pozna takoj po dnevu, ko se malo bolj nosi (obiski babic in dedkov).

Midva sva poskusila takole ... pustila sva, da je malo pojokal (par minut) - ne dvigni ga tisto minuto ko zajokca ... ga potolažiš, da neha in nazaj v posteljco/ležalnik/voziček ... sicer se ta vaja lahko ponavlja par ur user posted image (tko da verjetno ni primeren kraj to početi zunaj) ... ampak nam je pomagalo (vsaj zaenkrat) user posted image .

pa ne poslušaj drugih - drugim je lahko govorit, ko ni njihov otrok!!

_____________________________

lp, K

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 14:26:38   
Leni72
Anonimen 1 ... uhuh user posted image

Našo tamalo smo sicer lahko odložli za kratek čas, ampak je tudi rabla precej pozornosti.
Na začetku je/sma imali precej problemov s podiranjem kupčka in posledično z napenjanjem (beri zvijanje in jok tudi po eno uro): Pa se je vse lepo uredilo. Do 6. meseca skorajda nismo hodili na sprehode oz. zelo kratke oz. je vedno šel kdo z nama ker je preprosto v vozičku norela. Drla se je ko jesihar. V vozičku ni spala (tudi na smrt utrujena ni zaspala!!, ko sma pa do doma priturale, je pa v sekundi dol padla). Tudi jaz je nisem hotela nosit na sprehodih, zato smo pač hodili na kratke, še raje pa smo posedali na terasi. Ko pa smo ji dvignili voziček v sedeči položaj je bilo vse v najlepšem redu. To mi je rekel tudi pediater - imate pač otroka, ki hoče vse videt, počakajte na športni voziček. Zdaj naša osem mesečnica veselo potuje v vozičku, po stanovanju šiba po štirih kot za stavo, zna se sama zamotit z igračami ... torej popolnoma normalen otrok.
Od cartanja pa še noben otrok ni zbolel ne umrl, kr privoščita si!user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 17:00:31   
zoya24
...da te potolažim, pri nas je bilo tudi pri 1,5 mesecu podobno. Ker se še ni sam zamotil, oziroma znal igrati, je bil najraje pri meni na rokah. Tudi čez dan je zaspal samo pri meni na rokah, sedaj pri skoraj treh mesecih pa se je to normaliziralo, ne samo to, se mi zdi, da sploh ne mara da ga preveč cartamo in ga imam večinoma na tleh na blazini ali pa v gugalniku.

Drugače pa ne poslušaj preveč druge, če se ti zdi, da delaš prav, ko jo dvigneš, je že prav. Jaz nikoli nisem pustila mojega sončka preveč jokati (mislim, da je bil max. 5 minut). Da se pa hitro razvadijo pa verjamem, sam kdo jih bo pa razvajal, če ne me.

lp, Zoya

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 19:31:26   
urbancek
Ne posluša "pametnih" ljudi okoli sebe, ki težijo, da je razvajena. Otrok te potrebuje, bodi ob njem. Mi smo kar nekaj časa hodili na sprehod v stilu, v eno smer v vozičku, v drugo pa z otrokom v naročju. Sem bila zelo vesela, če je kdo šel z menoj, da je porival voziček. Tudi sedaj ta malega ne mislim pustiti jokati. Vsaka mama najbolj pozna svojega otroka in tudi ve ali je njegov jok znak trme (ne pri tako majhnem) ali pa je zgolj izsiljevanje (večji), kar moj večji večkrat poskuša, pa mu ne uspe.
Isto govorijo glede spanja otroka pri mami. Ta mala dva spita pri meni, čez dan je najmlajši v svoji posteljici, ponoči pa je tudi on pri meni. Tako lepo mirno spančka, na vsake par ur se v miru podojiva, podereva kupček in spimo naprej, brez razburjenj in nepotrebnega joka.
Že pri hčeri so mi solili pamet, da nikoli ne bo spala v svoji postelji, pa to niti približno ni res. Do drugega leta je bila pri nama, potem pa je šla v svojo posteljo, včasih se je še prišla pocrkljat ponoči, zjutraj pa obvezno.
Je pa odvisno od tega ali so starši pripravljeni to prenašati. Midva sva v tem izredno uživala in uživava še sedaj.



Lep pozdrav in lepo se crkljajte

_____________________________

Ne toži svetu tujemu bol, ne svojega srca,
ne toži mu nikoli, ker svet je brez srca.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 20:02:05   
sky
Se opravičujem, ker nisem brala vseh odgovorov (še ne, si moram čas vzet')...je pa tvoja situacija čisto moja, s tem da bo naša sedaj stara 4 mesece in mene zvečer že tako zapestja bolijo, da si še rit na WC-ju komaj obrišem user posted image (kruto, pa vendar resnično).
Bo lažje (ne pri nošenjuuser posted image ), do takrat pa vsem razloži, da tvoja pupa ni razvajena, ampak samo  bolj zahtevna. 


_____________________________

BK.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
4.11.2005 20:38:40   
kepa*
Moj nasvet: poskusi jo nosit v štorklji.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vsi me kregajo,da je razvajena....
6.11.2005 14:14:32   
Grascakinja
Preberi si tole:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=2426&t=2426 

In daj za prebrati tudi tistim, ki kvasijo take neumnosti, da je otrok pri 6t razvajen. Če ni tiho kot miška ves dan, če ne leži mirno sam in če ne je na točno 3 ure in če ne spi celo noč, je z otrokom po njihovi logiki sigurno kaj narobe, a ne?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?