|
RE: Vsi, ki ste obiskovali vrtec v 80-ih 25.2.2015 4:43:46
|
|
|
|
jaz_sem_jaz
|
Jaz se spomnim(v vrtec sem hodila v drugi polovici 80): ročno zašitih igračk ob rojstnem dnevu, lesene kuhnice, žogice marogice, pravljice na kasetah pred spanjem, lesenih ležalnikov, vonjav(mmm, kako je omamno dišalo, bi šla tja še kdaj na obisk samo zaradi tega vonja), igric gnilo jajce in črni mož, lopatke za v peskovnik smo imeli iz praznih embalaž za mehčalec?, za dedka mraza smo dobili ene prav dobre bombone(ki jih nikoli več nisem nasla, okus pa imam še zdaj v ustih), ven smo šli v vsakem vremenu, po televiziji smo zjutraj najboljzgodnji al pa ob slabem vremenu gledali miki miško al pa racmana Jako(sedeli smo jih na povštrčkih, ki so bili ročno izdelani), peli smo pa zima zima bela/ringaraja/..., pred vstopom v šolo smo bili minimaturantje(pesem: mi smo minimaturantje, v šolo zdaj gremo... za nas se igra je končala, hej-hej-hej, šola nam bo dela dala, hej-hej-hej, šole vsi se veselimo,...(celega besedila se žal ne spomnim))- smo imeli pravo minimaturo pred vrtcem, z diplomskimi črnimi kapicami in predstavo, pa pravo pojedino- nikoli ne bom pozabila tega ponosa in veselja.:) Pa čaj in kakav sta bila v vrtcu taboljša. Pa spomnim se še dveh pesmic, ki sta bile takrat v vrtcu popuarne "Oooo soki, soki, soki..." in "Limbo tu, limbo tam, skočimo na drugo stran"(to smo celo plesali pod eno palico). Sem ti kaj pomagala?
|
|
|