|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vse slabše spimo (7 mesečnik)
22.3.2007 21:40:10   
katikati
Kakršenkoli nasvet je dobrodošel. Zgodba pa je naslednja.
Sin je imel prvi mesec strašne krče, nič nismo spali niti ponoči niti podnevi, komaj preživeli. No, potem pri starosti 2-3 meseca že lepo prespi 5 do 6 ur v kosu. Pri 3-4 mesecih smo se dojili max dvakrat na noč. Res je da smo takrat rabili dolgo časa, da je nazaj zaspal, najprej 2 uri, nato pri 4 mesecih le še pol urce.
Od cca starosti 5 mesecev dalje pa smo se začeli večkrat zbujat. Pa smo si mislili, lačen je in smo pri 5,5 m začeli dodajat zvečer riževo kašico. No pa ni bilo nič bolje, slabše...
Pri 6 m začnemo z gosto hrano, pa je bil dosti zaprt... pa smo slabo spali. In zdaj spimo vedno slabše (smo stari 7 mesecev). Zbudimo se najmanj 5krat na noč, od tega bi rad joško vsaj 3krat, predvčerajšnjim celo 7kratuser posted image
sicer takoj zaspi nazaj... le redko pomaga duda. Iz flaške pa še ne zna piti, se trudimouser posted image

Zdaj se sprašujem, ali so vzrok morda zobki?user posted image točno se vidi kje bosta spodnji enkici, ampak ni nič natečeno in rdečo kot pravijo da je ponavadi. Itak pa že lep čas rad vse nosi v usta in drgne po dlesnih...

Upala sem da bo s starostjo s spanjem bolje, pa je vse slabše. user posted image
Ali bo bolje? Kakšne so vaše izkušnje? Kaj narediti ko se zbudi z jokom (včasih se ni ponoči sploh jokal)?

še opomba: sem preštudirala knjigo Spi dete spi (ko pustiš otroka jokat da spi, no pa sem dala knjigo kar na stran, mi ni všeč metoda) in knjigo Elizabeth Pantley (pa sej upoštevam njene nasvete, pa je slabše in slabše)...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
22.3.2007 22:11:45   
katj
Pozdravljena!

Moram ti povedat da sem stara 28 in imam prvega otroka, tko da prov pametovat ne morem pa vendar. Moj je star 4 mesece in je do sedaj spal vse noči tako, da se je zbudil samo enkrat! Idealno! Se pravi, da ni bilo ene noči da bi sračkal. Zdej se pa 2 dni zbuja na tri ure in se podojiva in zaspi nazaj skor takoj, včasih pojokca mal pa mine.
Če bi bila na tvojem mestu in če bi imela možnost, glede na to da si že vse probala, bi jaz probala še posteljico kam prestavit pa bi vidla če bi bilo kej boljše. Jaz dam tud na to nekaj, probat ni greh.  

(odgovor članu katikati)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
23.3.2007 0:00:20   
issa
joj to pa je problem,..naš naj je tudi tak zabaval,pol sem pa ga začela tak tolaži da ga nisem iz posteljce ven vzela,...če to ni pomagalo sem mu dala kaj za spit ali pa na koncu mleko,zdaj ko čez dan dobi dovolj goste hrane ni tak lačen ponoči,.(se zbudimo samo 1x),..
naš nam dela zdaj težave,ker smo bili na obisku in je pri nama spal par dni,zdaj pa noče v svoji posteljci spat,tak da bo trajalo spet....
nevem,..če si vse sprobala,bi ti težko svetovala,..v glavnem upam da bo minlo in da se bo uredilo,...

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
23.3.2007 12:41:06   
ČebelicaMaja
Pri nas je bilo isto- pri 4 m je spala celo noč, sedaj pri skoraj enemu letu, pa smo npr. danes ponoči jedli 3x...ampak jaz sem se nehala sekirat...  se tolažim, da bo enkrat zagotovo bolje- če pač rabi, ji dam...kaj bom ponoči vzgojne ukrepe zganjala, ko bo vse še slabše- smo poskusli po vseh metodah, pa pali samo ena- njenauser posted image ...
...sva se ravno z možem pogovarjala, da imava rajši dobrovoljnega otroka, četudi midva manj spiva- čez dan je celi sonček user posted image - kot pa da midva spiva, otrok bo pa nervozen- sej marsikateri je ratal- nič ne rečem, nam pač ni, ampak otroci so tudi različni...naša je npr., ko smo jo pustili jokat bruhala od stresa- prvič in zadnjič...in sem čist alergična na metode pusti jokat, ko sem vidla, kaj se lahko zgodi in koliko časa je bilo potrebnega, da smo jo potolažili...tako,da... ne sekiraj se preveč...aja, pa vedno bo nekaj...zobki, hrana, vreme...žal...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu issa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
23.3.2007 14:56:27   
alička
Se strinjam Čebelica Maja.
Naša je spala od napolnjenega tretjega meseca (brez dojenja ponoči, ga je sama črtala) po 12 ur v kosu. Super user posted image user posted image user posted image . Ja ampak kaj ko zdaj pri skoraj enemu letu imamo vsako noč malo manjšo drugič spet večjo žurko. Spi izredno nemirno, malo pocmiha... Včasih je dovolj da rečem šššššš, pa spi naprej, drugič jo malo pobožam in držim roko ob nej nekaj minut, pa spet trdno zaspi. Tretjič pa se zbudi ob 4h in ima uro in pol žurke, poje, ploska, pleza po posteljici user posted image . Ne pomaga ne mleko, ne nošenje, ne spanje v taveliki postelji. Tako pač je. Ne vem ali naj krivim zobke ali kaj drugega (čez dan spi malo).
Enkrat bo že minilo, a neuser posted image

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
23.3.2007 17:35:58   
vanč
Naš je sicer star 18 mesecev in imam zelo podobno zgodbo. Do 10 mesecev je spal super dokler ni 1. zbolel. Takrat se je navadil ponoči piti iz flaške čaj in se sredi noči seliti k nama v posteljo. Na začetku je bilo še znosno vendar so se stvari iz meseca v mesec slabšale;zbujanje do 10x na noč in zaspal je samo pod pogojem, da je prišel k nama in vsakič ko se je zbudil popil iz flaške do 1 dcl čaja kar je pripeljalo za sabo nenormalno mokrenje in dokončno vstajanje ob 5. zjutraj, ker je bil moker od vratu do grla. Od izčrpanosti sem začela iskati rešitev in sem jo po nasvetih nekaterih mamic tudi našla!!! Kupila sem knjigo španskega pediatra in neurofiziologa : "SPI, DETE, SPI" Po enem tednu doslednega izvajanja metode spimo kot polhi!user posted image  Priporočam!!!



_____________________________

vanč

(odgovor članu katikati)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
23.3.2007 20:37:32   
Baucka
Mi spimo iz meseca v mesec slabše. Nismo imeli krčev niti na začetku, tako da smo že tedaj spali po 5 ur v kosu. Vse do 6 meseca, nato pa kaos. Smo imeli eno noč, ko je nisem hotla iz postljce vzet, sem jo božala in je po bunjenju zaspala. Naslednji večr je sama zaspala v posteljci objeta z žirafo. Nisem mogla verjet. No sedaj pa je prehlajena in je spet kaos. Spi pri meni in me cuka za lase in se doji celo noč. Sedaj je ne pustim niti malo jokat, saj ful kašlja in je še slabše, če joka.

Svetujem ti, da uvedeš ninico in ga ne jemlješ ponoči iz posteljce. Stoj zraven in ga božaj in mu prigovarjaj. Tako se ne bo počutil zapuščenega, jaz osebno ga ne bi pustila jokat samega, daj mu pa vedet, da ga ne boš ven vzela. Pa to naredi čimprej, saj ko se zna sam vstat v posteljci, je težje. Upam, da sem ti kaj pomagala. Jaz sem predolgo čakala tja do 10 meseca in je bilo iz meseca v mesec hujše.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
23.3.2007 21:02:48   
adrijana.sara
jaz pa pravim, da če je otrok bolan naj bo čimbližje tebi. če to pomeni v tvoji postelji, pa v tvoji postelji. midve sva bile bolane 14dni nazaj in je tudi grozno kašljala. glej tako, da ji boš dala sirup za izkašljevanje tudi ponoči, to jo bo pomirilo. drugače pa je nama zelo pomagalo, da ko je dobila napad kašljanja sva šle v kopalnico odprli vročo vodo in sedeli v pari tudi do eno uro in se je pomirila. lažje je dihala, nosek se ji je odprl, kašelj se je umiril-je vredno biti tisti čas pokonci, potem je dejansko kaj spala čez noč. to naredi tudi kdaj čez dan.
kar se pa tiče odvajanja spanja v postelji in da se nauči sama cartat, pa to izvajaj, ko je popolnoma zdrava. zdaj te res potrebuje.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vse slabše spimo (7 mesečnik)
24.3.2007 12:10:17   
Baucka
Saj zdaj jo cartam 100 na uro. Skupaj spiva in se prebuja na 20 minut in me tipa če sem še tam. Bodi brezskrbi, da je zdaj ne tiščim vstran. Samo pravim, da sem jo navadla že, da je spala v svoji posteljci in se je sedaj vse podrlo.

Mi smo zadnjič tudi v kopalnici vodo odprli in inhalirali in je bila še po laseh mokra. Kaj ni šok, da jo tako pregreješ in nato ven neseš. Kaj jo prej ohlajaš. Mi smo mogli še lase sušit in vsa oblačila so bla vlažna. Sicer smo jo stuširali in nato počasi kopalnico ohlajali, tako da se je prilagodila. Kako pa jo ti ohlajaš. Ali je boljše, da daš lonec pod stol in inhaliraš? Ne vem več kaj je najboljše.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu adrijana.sara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?