kepa*
|
Ej, pa to je za znoret! Ne vem, ali me dajejo nosecniski hormoni, al kaj. V glavnem, dobila bom zivcni zlom. Naj vam na kratko opisem situacijo: S fantom ziviva pri njemu, imava svoje stanovanje, svoj vhod. Ker pricakujva bebo, sva se lotila prenove stanovanja. Cela hisa je itak stara, v razsulu in vem, da bova se leta in leta garala, da jo bova lahk spravila v olikor toliko normalen bivalni prostor. Na vrhu zivi njegov oce, ki ima tud izvenzakonsko partnerko, ki zaenkrat ne zivi tu, a je tukaj ves cas. Moj problem je v tem, da je ne prenesem. Dela samo sranje in probleme, vmesava se, imam obcutek, da zanalasc nagaja (recimo: "ukradla" mi je sadike roz, ki sem jih dobila in jih pac nisem utegnila takoj nasadit. Cez nekaj casa so bile ze na njenem vrticku!" Pa to je samo ena stvar od mnogih.) Vedno bolj na zivce mi gre tud fantov oce, opazila sem, da je zelo izkoriscevalski in svojega sina financo zelo izkorisca: od tega da samo midva placujeva elektriko, kjer se voda po njegovi zelji greje na elektricni bojler!, do tega, da v casu obnove njegovega stanovanja fantu naroca, naj mu iz trgovine pripelje to in ono in sploh ne vprasa, koliko mu je dolzen.Pa se to ne govori o malih cifrah, ampak o 10.000 in vec. Pri najini obnovi se itak ves cas vmesava in deli nasvete, vse mora biti tako, kot on rece. Se ze prej pogovori z mojstri. Za popenit. Fanta izkorisca tud po poslovni plati, a to me niti ne zanima. Fant je pa tak, da niti ne polaga toliko pozornosti na te stvari, se mu zdi brezveze prepirati. Jaz pa se sprasujem, ali se bo to izkoriscanje sploh kaj nehalo? Bo tudi, ko bova dobila otroka, moral denarno podpirat svojega oceta, ki zasebe cist dost zasluzi, hkrati pa je muzikant in zasluzi tud s spili. Druga stvar: zaradi vseh teh napetosti sem postala tud do fanta zelo previdna, zelo ljubosumna, sprasujem se, ce sem mu sploh vsec, ce ni zagledan v kako drugo... Namrec, tud on je muzikant in zenskih znank se mu ne manjka. Se mi zdi, da kar naprej zvoni telefon in smsi ipd. Vem, da me ima rad, a jaz sem sumnicava. Ne prenesem vseh teh pevk, ki kar naprej tezijo. hkrati tu sploh nisem srecna, ker nikogar ne poznam, so sami stari in mi je dolgcas. Otroka sem si zelo zelo zelela in sem z velikim trudom po skoraj 3. letih tud zanosila, a zdaj se sprasujem, kako bo, ko ga dobiva. Vcasih se mi zdi vse brezveze. Najraje bi vse skup pustila in sla nekam. Eh, sem nakladala, danes pa zgleda res ni moj dan. Oprostite dolgemu postu.
|