|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vsa pohvala moji hčerki
20.11.2008 7:02:16   
karinka
Konec meseca septembra sem pisala o tem kako bi hčerka samo jedla.  Dobila sem kar nekaj vaših nasvetov. Hvala vsem.

No, stvar smo vzeli v roke in deklico stehtali in izmerili. Posvetovala sem se še z njeno pedaitrinjo, ki je rekla da je punčka res pretežka in bi bilo fino če bi kakšen kg izgubila.

Skratka:
- ukinili smo vse sokove, pijemo samo vodo
- ukinili smo vse sladkarije, občasno samo dietna čokolada ali piškot
- je samo polnozrnat kruh, makarone, rjavi riž nič več belega
- 1x na teden hodi na telovadbo
- veliko sadja

Zdi se mi prav neverjetno, kako je disciplinirana glede hrane.

Rezultat: včeraj zvečer sva se stehtali in je shujšala 4 kg. Prav pozna se ji že. Trebuščka že zdavnaj ni več in tudi sama pravi, da se veliko bolje počuti.

Sploh ker ji je njen "sanjski moški" rekel, da je tako luštna da bi jo kar pojedel.

Skratka, res se da če se hoče. Za našo punco pa trikrat user posted image user posted image user posted image  !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vsa pohvala moji hčerki
20.11.2008 7:05:13   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: karinka

Skratka, res se da če se hoče. Za našo punco pa trikrat user posted image user posted image user posted image  !

Pa zate tudi. Bravo, mami. Koliko je pa stara punca?

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2008 7:12:13   
TRIŠ
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke najprej mamici ,ki je stvar pravočasno vzela v svoje roke.Itak pa mala princeska posluša svojo mamico,ker ona je za njo Boguser posted image .Tako da obema čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2008 7:15:25   
karinka
Volga stara je 8 let.

Res sem ponosna nanjo.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2008 8:06:59   
total
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2008 8:14:19   
aluš
Ja, res si lahko ponosna nanjo. Samo če se spomnim moje volje do shujševalnih diet. Pa nase si tudi lahko ponosna. Da si jo uspela (očitno s pravim pristopom) zmotivirat, da se odreka tistemu, kar je nabrž imela rada.

Pridne, pridne!!user posted image user posted image user posted image

Ker res so to leta, ko se lahko začnejo nabirat kg, ki kasneje pripeljejo v debelost.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2008 8:16:29   
Anonimen
Ne vem no.user posted image  Saj je prav,da zdravo živi, vendar,da bi že pri teh letih morala biti obremenjena s kalorijamiuser posted image
Videla sem veliko primerov, ko so že male otroke začeli učiti kaj redi, in česa ni dobro jesti. To je velikokrat pripeljalo do bolezni. Saj vemo katere.user posted image Pa ne mislim nič slabega, samo post me je spomnil na nekatere primere.Tudi mojega,žal.

(odgovor članu karinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2008 8:36:41   
karinka
Veš marsikdo mi je rekel, naj se ne obremenjujemo z njeno težo, ker bo pač zrasla pa bo.

Samo jaz in mož sva točno videla, da jo to teži ker:
- je prihajala domov v solzah, da jo zmerjajo z pujsem in bajsko
- ni mogla telovadit tako kot je želela, ker ji je nagajal bušek
- rada je lepo oblečena, pa je bila dostikrat jezna sama nase, ker ravno tisto kar si je želela ni pristajalo ali pa je bilo premajhno

Nikakor ji ne mislim težit, pa tudi zdaj ji ne, da mora biti Barbika. Pomembno mi je, da jo naučim osnov zdrave prehrane, da se vsaj kolikor toliko zdravo prehranjuje.

Prej pa.....čokoladico po kosilu, čokoladico med obroki... Teža ji je res kar rasla in če bi šlo tako naprej user posted image

Sva pa oba z možem pridno sodelovala z njo in se tudi midva odrekla vsemu temu, kar se je odrekla ona. Ne moreš otroku nekaj težit, midva bi se pa basala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2008 8:39:42   
Volga
Se pravi, da ste vsi skupaj spremenili prehranjevalne navade in prav je tako. Koliko pa je imela kg tvoja punčka? ker če je zdaj 4 kg shujšala, je morala imeti kar veliko, se mi zdi no, če gledam tako, recimo mojega, bi se mu že ena kila ful poznala.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.11.2008 8:56:53   
Anonimen

jst bi rekla da super, zdaj ko še raste, se da lepo regulirat težo, važno je da se ne redi vzporedno z rastjo ali celo bolj. in  s pravo, zdravo prehrano se da ogromno naredit.

me je pa tole zmotlo :

- ukinili smo vse sladkarije, občasno samo dietna čokolada ali piškot

če je to občasno, privošči ji normalno čokolado, normalen piškot, polnomasten jogurt itd.

od ene vrstice čokolade tu in tam še noben ni bil debel. in tele dietne zadeve, ne samo da so navzgravžne, dodana imajo ta razna umetna sladila itd, kar je velik slabš kt cukr.

in tudi ni potrebno da zdaj deklica vsak mesec shujša **** kg. važno je res, da ji teža ne narašča vzporedno (ali še bolj) z rastjo. vso srečo.

(odgovor članu karinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2008 9:04:47   
Tanik

Sva pa oba z možem pridno sodelovala z njo in se tudi midva odrekla vsemu temu, kar se je odrekla ona. Ne moreš otroku nekaj težit, midva bi se pa basala.

pohvalno.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.11.2008 9:05:09   
karinka
Imela je skoraj 36 kg.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2008 9:07:14   
Tanik

Imela je skoraj 36 kg.

in koliko je visoka? mislim da je to preveč za tako punčko. a vidva z možem pa sta normalne postave?
no še enkrat lepo da imate bolj zdravo prehrano in se je vsi skupaj držite. zdaj je treba paziti da ni to samo začasno, torej zdaj bo shujšala potem pa nazaj po starem-čokoladka zdaj, pol, prej.
to velikokrat ljudje naredijo napako.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2008 9:15:44   
MAŠKA
Ne vem no. Saj je prav,da zdravo živi, vendar,da bi že pri teh letih morala biti obremenjena s kalorijami

Jaz pa mislim, da je naredila popolnoma prav. Ukinila je samo tisto nezdravo, saj otroku ni treba biti zato lačen. Pa deklica bo kmalu prehajala v puberteto in mislim, da bo mamici za takšen ukrep hvaležna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2008 9:20:08   
Nea
karinka - same pohvale user posted image user posted image user posted image

Z možem pazita, da se res pravilno in redno prehranjuje in da se zaveda, da je zdrava hrana pomembna za njen organizem. IN seveda, šport, gibanje, čez poletje mogoče rolanje, kolesarjenje, skiro...

To pišem zato, ker poznam podobna primera:
v prvem je fantek, moj bratranec, že v otroštvu dobil kompleks da je debel in ko je enkrat shujšal se je potem non-stop tehtal. Tudi če bi pojedel samo šalico čokolina, ali cornflakes-a, se je šel tehtat. Potem pa je imel fazo ko je že zjutraj ob 6ih šel na fitness... da se mu ja tisto kar je dan prej pojedel ne bi primilo.

Pri drugem primeru pa je najstnica, tudi sorodnica, po kosilu odbijala vsako hrano. Tako da do naslednjega jutra ni nič več jedla in je vsak večer šla lačna spat. In to vse zato, da obdrži linijo, ker je pred  tem bila bolj bucka.

Nočem te strašit, samo ti pravim, da jo pazita in navade zdrave in redne prehrane obdržita.
Pa še enkrat user posted image user posted image user posted image

Nea

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2008 9:20:22   
karinka
Velika je 129 cm. Punca je bila res pretežka. Kar čakat da bo zrasla in bodo kg izginila, res nisva mogla.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2008 9:22:11   
mala maja
user posted image user posted image user posted image user posted image  super, te prav občodujem da ste se tako disciplinirali. Sploh na to da je cela družina spremenila prehranske navade.

drugače pa je ena spraševala, pa povem za primerjavo naš skoraj 8 etnik ima 26 kg in je velik 134 cm. Pa ni med ta "suhimi"user posted image  tako da še enkrat pohavala, le tako naprejuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mala maja -- 20.11.2008 9:24:24 >

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2008 9:24:04   
Marogica
Čestitke tebi in hčerki, mislim, da sta obe potrebovali kar nekaj vztrajnosti in samoobvladovanja..v vseh smislih.

TUdi jaz sem mnenja, da si naredila prav, konec koncev pa je to bila tudi želja hčerke, ki se s svoj težo in izgledom ni počutila tako, kot bi se naj.

BRavouser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.11.2008 10:22:43   
Najaa
Bravo!

Upam samo, da se vsi tako prehranjujete, ker če bo že zdaj dobila občutek hujšanja in diete, bo to samo rastlo z njo. Drugače pa vsaka čast, da se malo bolj zdravo prehranjuje.user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.11.2008 10:28:16   
Mišni
Bravo, karinka. Tole, kar sta z možem storila zdaj, je možno da življenjskega pomena za vajino hčerko. Kapo dol pred takimi starši.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.11.2008 11:24:52   
picola1
Se strinjam z vsemi, da je pohvale vredno, da ste se lotili tega kot družina.user posted image user posted image
Bi pa samo povdarila nekaj, zame zelo pomembnega. Hujšanje bi moralo vedno biti najprej zaradi zdravja! In šele nato zaradi izgleda. Ker če hujšaš samo ali pa pretežno zaradi izgleda, se kaj rado lahko zgodi, da postaneš s tem obseden. Ker hujšaš iz napačnega razloga-zaradi drugih. Če pa hujšaš zaradi zdravja pa hujšaš zaradi sebe in motnje prehranjevanja so po moje lahko veliko redkejše....
Govorim iz lastnih izkušenj:dokler sem bila najstnica, sem hujšala non stop, nikol nisem bila zadovoljna s svojo težo in izgledom in bila sem prav obseden z kilažo. Imela sem celo bulimijo. Potem pa mi je enkkrat naredilo klik in sem začela bolj gledat na svoje zdravje. In v bistvu se od takrat naprej počutim veliko manj obremenjeno s svojo težo. Prav v glavi in v čustvovanju se je naredil premik. Tudi če pojem kaj takšnega, nimam nekih blaznih občutkov krivde...

Tako da nasvet nekaterih, da jo malo čuvaj, da ne bo preraslo vse skupaj v kako motnjo, je po moje čisto na mestu. Pa povdarjat začni, da je to pomembno za njeno zdravje in ne tolk zarad izgleda.
Enkrat je Gina pisala, da ne gleda ljudi skozi njihova telesa, ampak skozi to, kakšen človek je. To moraš naučit svojo hčerko-tudi če ima 10 kg preveč, je še vedno ok punca in da njena kilaža ne določa njene osebne vrednosti (za moje pojme se itak skor vse ženske premalo zavedamo tega)!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.11.2008 15:00:32   
sandra85
pridne!!! user posted image user posted image user posted image

Sploh ker ji je njen "sanjski moški" rekel, da je tako luštna da bi jo kar pojedel.

user posted image user posted image lepo! zdaj se bo še bolj trudila

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.11.2008 19:31:24   
Shorty_
iskrene čestitke celi družiniuser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.11.2008 19:40:22   
Aja1
Bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
28.11.2008 20:38:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?