malaMravljica
|
Jaz bom tudi spegala k vam. Imam tudi vrt, ki ga vsako leto malo povecam, ko mali mal zraste mislim se en vecji del v vrt prelevit in potem bo kar ornk vrt ze. Pa mozek mi je obljubil rastlinjak in to en velik. Ko bova to izvedla bom pa na konju Moz je cist not padu v moje vrtnarjenje in je tok ponosn kaj vse imamo z vrta in pol pride sam na take ideje . Tudi jaz imam v namenu letos zelisca ven iz vrta vrst in naredit tisto spiralo. Tisto je kar drago, sam ni vazno, letos bomo to speljali, ker mi zelisca cist prevec prostora v vrtu poberejo, imam jih pa kar nekaj. Lani sem ven vrgla jagode, sem jih dala v lonce in lonce obesla na ograjo in so mi ze lani super rodile. Sadila bom pa kar sadike, doma sejat mi je mal blesavo. Sem ponavadi vedno sama, sam tolk dela in zalivanja in mores bit doma, da nekdo zaliva, .. saj dobim itak bio sadike precej poceni in so fit takrat ko jih rabim. Pa se rade se zaztegnejo sadike doma. Sadila bom pa precej zadevic, ni da ni. Sem se pa letos izucila, da se precej zadevic lahko cez zimo pusti kar v vrtu. Lani sem v jeseni v vrtu pustila korenje, por, rdeco peso in seveda zimsko solato in motovilc. Za korenje nisem bila zihr kaj bo in se je super obneslo, sem ga pred tem snegom sedaj vsega pobrala in je se vse sveze, noro dobro je obstalo. P nekaj rdece pese, ki ni zdebelela sem pustila in sem jo zadnjic pobrala, mi je zdebelela cez zimo. Ne vem kako, ma je. Glede paradiznika na balkonu. Precej velik lonec, dobro zalivat in vec sonca bolje bo. Najboljse bi bilo sonce od soncnega vzhoda do zahoda Drobnjak bo spomladi spet pognal ni panike, je pa za drobnjak najboljse, ce ga jeseni iz zemlje ven vrzes in kar na vrtu pustis. No, sej jaz to vem sam v teoriji in tudi vedno pozabim v prakso spravit. Sicer pa, moj mali je tudi doma pri meni in mora pridno pomagat pri delu na vrtu. Ga moram prav pohvalit, lani mi je on plel potko ob vrtu, tam je pesek in tok rada trava raste, pa je tako blesavo za plet. Me je enkrat videl kako sem to plela in pol je vedno on to delal, sem bila tako srecna. In tam na tisti potki se igra, pripelje kamjone, bagre in traktorje in prelaga pesek, jaz pa v miru delam na vrtu. Upam, da bo tudi letos uzival v tem.
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 16.2.2013 22:07:47 >
|