Anonimen
|
Za vse Ljubljančanke in pa tiste, ki v Ljubljano hodite v službo in bi tudi otroka lahko vozile sem v vrtec... Vrtec Nove Jarše, disločirana enota Rožle na Pokopališki ulici 30 (v Zeleni jami, cca. 500 metrov od Žal, smer Šmartinska cesta), imate PROSTA MESTA ZA VSE OTROKE, NE GLEDE NA STAROST, torej od jaslic do bivše "male šole" (cca. 5 let, torej). Naš Gospod Otrok je letošnji januar preživel v tem vrtcu. Vrtec je v starejši (obnovljeni) vili, z visokimi stropi in obokanimi vrati. Imajo popolnoma vse, kar imajo moderni vrtci - simpatične igralnice, najprijaznejše vzgojiteljice, kar sem jih videla v 9-ih letih, lastno kuhinjo, majhne skupine,... Okolje je izredno domače - veliko bolj, kakor smo navajene v velikih vrtcih, kjer je otrok marsikje in marsikdaj samo eden od mnogih - številka. Posvečajo se vsakemu posebej, kar je verjetno tudi eden od razlogov, zakaj je bilo za našega Gospoda Otroka uvajanje končano prej kakor v enem tednu. Vrtec je sicer samo enoizmenski (od 06:30 do 16:30), vendar večinoma to ni ovira (vsaj največja ne). Mi smo sedaj dobili prosto mesto v enoti Mojca, ki jo imamo dobesedno pred blokom, zato smo ta vrtec "morali" zapustiti. In zaradi takšnih "primerov", kakor smo mi, mi je v bistvu žal za enoto Rožle - mislim, da je veliko otrok v tem vrtcu samo prehodno - dokler ne dobijo "svojega", željenega. Vendar si vrtec zasluži več kot to. Veliko več. Kako bo sedaj v Mojci, s Kamikazo še ne veva, vendar sva v Rožle-tu že povedala, da če ne bova zadovoljna v Mojci, da bova Gospoda Otroka pripeljala nazaj. Se bomo pač vozili z avtom in bili malo manj komot. Ni ga lepšega kot to, da ti otroka ob sedmih zjutraj na ves glas pozdravijo vse vzgojiteljice skupaj že takrat, ko vstopiš skozi vrata v hišo, poznajo ga še po številki čevljev, ne samo po imenu, tekmujejo, katera ga bo imela v naročju, potrpežljivo ga hranijo po žlički, čeprav vse skupaj meče po tleh,... Res, nimam pravih besed pohvale za njih. Če torej iščete vrtec, se obrnite na njih oz. na gospoda Borisa Selana, ki ureja vpise.
|