|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec - -
12.5.2011 18:28:42   
Dawn7
Pozdravljene,

Imam nekaj vprašanj, ker nismo sprejeti v vrtec.

Jaz študiram, partner brezposelen. Polna socialna denarna pomoč in otroški dodatek. Strokovno mnenje csdja in potrdilo o vpisu. Vse to sem priložila, ker piše da imajo prednost otroci iz študentskih in socialno ogroženih družin. Danes sem dobila negativen odgovor iz vrtca. Hčerka je stara 2 leti, meni pa se oktobra spet začnejo predavanja in težava je v tem da varstva nimam več urejenega, ker je partner izgubil službo in nam pač ne znese. Vse to sem tudi napisala v prošnji. Na lastne oči sem videla, ko so prijateljice dobile samo pošto da je otrok sprejet v vrtec (brez da bi pisalo koliko točk imajo) zaradi potrdila od csd. Meni pa so samo poslali odgovor da sem uvrščena na centralno listo in da nismo sprejeti.

Zanima me kakšne so možnosti za sprejem med letom v 2. starostno skupino ali pa celo septembra, slišala sem da je v 2. starostni skupini več prostih mest, a nisem prepričana, če bi bilo to "ok" za hčerko ker pri tako majhnih otrocih se pol leta še kako pozna. Ko sem govorila z ravnateljico željenega vrtca je rekla da je to sicer možno, a mi ne more nič zagotoviti dokler se ne oblikujejo skupine.

Tudi to mi ne gre v glavo, če imajo otroci iz soc. ogroženih ali študentskih družin prednost zakaj smo potem izviseli ravno mi ki smo oboje. Trudimo se priti na zeleno vejo pa nam sistem to onemogoča in raje dodeljujejo vrtce tistim, ki itak ležijo doma in imajo otroka še zastonj v vrtcu. V našem bloku je takih malo morje.

Še nekaj, kako je z zasebnimi vrtci? Koliko bi morala plačevati glede na to da smo ostali popolnoma brez dohodkov?

Aja vrtca pa nismo dobili zato ker partner nima stalnega bivanja od 1.1.2010 ampak se je prijavil 1 mesec kasneje.

Najlepša hvala za odgovore in mnenja. Lep pozdrav.

< Sporočilo je popravil Dawn7 -- 12.5.2011 18:29:14 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec - -
12.5.2011 19:30:14   
DragonLady
Ne vem, kaj naj ti rečem na to. Komentarji ti ne morejo rešit tega problema. Drugi sorodniki ne morejo pomagat? Razmišljam naglas pač...tvoj dragi naj čimprej poišče službo, da bosta imela možnost privat varstva. Vem, lažje reči kot storiti. Ampak iz te situacije se bosta mogla izvlečt...Razmišljaj pozitivno, upam, da vama uspe zvozit...iskreno.

(odgovor članu Dawn7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2011 19:33:09   
mamamajča
hm.... Jaz ti ne znam povedat, zakaj niste dobili, lahko ti pa rečem dve stvari. Kar se tiče zasebnega varstva moraš vedet, da je dražje od vrtca. In če dobiš vrtec sredi leta, tudi če v mešani skupini, se ne pritožuj veliko. Punčka se bo imela čisto dobro, ne glede na to v kateri skupini bo, tako da bodi srečna, če bo dobila.

(odgovor članu Dawn7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2011 19:38:32   
enea
Glej, po eni strani te razumem, sem tudi jaz bila brez službe in sem se na moč trudila da sem jo dobila, in sem ravno tako dala malo v jasli,.. takrat je imela 1 leto,.. dala sem jo zato, da se je vrtca navadila, ko sem dobila službo da ni bilo problemov z uvajanjem,...
po drugi strani pa, če je partner brezposelen, zakaj on tačas ne merka male,.user posted image . samo razmišljam, ne vem kako situacijo imate,... ne bom omenjala če mogoče "dela tako, po urah", saj veš kaj mislim,,...., ali tudi še kaj študira, tudi če je bil že zaposlen,... razmišljam..... kar se tiče pa csd-ja ali vrtcev,., no comment,...user posted image

< Sporočilo je popravil enea -- 12.5.2011 19:39:09 >

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2011 20:25:04   
Dawn7
Ne vem kolk je pametno, da to pišem. Seveda dela ampak tko... pa ne da dela gara za drobiž ker drugače itak ne bi preživeli samo z denarno. Jaz se že tako učim ponoči ker sem čez dan sama s hčerko. Mami je daleč doma in bi bil bencin velik izdatek. Poskušamo čimbolj varčevati, pa še to bolj težko ker smo v podnajemu. Naša država je izredno socialna, sem zelo hvaležna za denarno pomoč. A se mi sistem in točkovanje za sprejem v vrtec ne zdi niti malo pošteno. Če bi ga prijavila 1 mesec prej bi imela teh 50 točk tako pa jih imam samo 15 pri (1b točki) pa čeprav je neuradno že 4 leta v lj a smo bili vedno "na črno" v podnajemu. Upam na to da bo v 2. starostno skupino lahko prišla, se mi zdi zelo zrela za 2 leti tudi pediatrinja je to rekla glede na to da sem jaz bolj otročja kot ona.user posted image Sem danes cel dan naokoli klicala od občine pa do csdja pa mi nihče ne zna ničesar povedat. Ju3 bom po vrtcih začela klicat in spraševat kakšne so opcije za 2. starostno skupino, če v tem vrtcu ne bo prostora. Sem pa govorila z prijateljico ki je vzgojiteljica v enem izmed Lj. vrtcev (ne bom imenovala) je zelo jezna, ker bo verjetno ostala brez službe, ukinili bodo 1 ali 2 oddelka 2. starostne skupine ker otrok ni dovolj ona pa je ena izmed redkih zaposlena za določen čas. Ne razumem zakaj ne odprejo potem oddelka za 1. starostno? Kakšen sistem je to?

Se opravičujem zaradi zmedenega pisanja, a sem zelooooo slabe volje danes.user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2011 22:08:42   
krtačka
Zdej me boste popljuvale, ampak men se zdi čist prav, da najprej dobijo vrtec ZAPOSLENI starši. To je bistvo vrtcev, varstvo medtem ko so starši v službi. Socialno ogrožena družina pa niste, to so samo tisti, ki so ogroženi, torej nasilje ipd. Za to potrebuješ drugačno odločbo. In tisti otroci so avtomatsko sprejeti v vrtec, brez točkovanja.

(odgovor članu Dawn7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2011 22:24:13   
Polynesia
IZVIRNO SPOROČILO: krtačka

Zdej me boste popljuvale, ampak men se zdi čist prav, da najprej dobijo vrtec ZAPOSLENI starši. To je bistvo vrtcev, varstvo medtem ko so starši v službi. Socialno ogrožena družina pa niste, to so samo tisti, ki so ogroženi, torej nasilje ipd. Za to potrebuješ drugačno odločbo. In tisti otroci so avtomatsko sprejeti v vrtec, brez točkovanja.

Bi se kar podpisala pod tole, predvsem za prvi del zaposlenih staršev!

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2011 22:46:21   
Dawn7
Bi se kar podpisala pod tole, predvsem za prvi del zaposlenih staršev!

Se pravi se šteje potrdilo o nasilju, ki ga dobiš iz materinskega doma? Ali bi upoštevali če bi to naknadno priložila?

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.5.2011 0:27:39   
Dawn7
Aja krtačka in polynesia, sem napisala, da partner zelo težka fizična dela opravlja z diplomo vmes pa išče službo. Ne mislite da smo lenuhi. Sem tudi napisala da me moti oz. se mi ne zdi pošteno da otroci nezaposlenih staršev ki že 10 let šihta niso vidli zastonj hodijo v vrtec, starši pa bodo ležali doma. Mi se trudimo da bi prišli na zeleno vejo sicer ne bi bila tako razočarana, ker nismo dobili vrtca. Tudi jaz kdaj razdelim kakšne letake z vozičkom hodim od kaslca do kaslca, da bi se le nekaj prihranilo učiti pa se moram ponoči. Kje je tukaj pravica?

(odgovor članu Dawn7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.5.2011 0:50:40   
Polynesia
Dawn7 verjami, da ni letelo na tebe osebno, zato si ne vzami to k srcu. Mislila sem na takšne kot si tudi sama napisala, tisti, ki pa imamo službo pa otroka nimamo kam dati.
Upam in verjamem, da vam bo nekaj uspelo rešiti, za dežjem vedno posije sonce user posted image .

(odgovor članu Dawn7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.5.2011 22:11:29   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: krtačka

Hm. A ne pomeni "socialno ogrožen" ogrožen v smislu socialnega statusa? Se pravi finančnega? Otroci iz socialno ogroženih družin tudi hodijo z Rdečim križem na morje, pa ne vem, če so vsi izpostavljeni nasilju, samo denarja ni dovolj, da bi šli na počitnice.

Dawn, upam, da se vaša situacija reši.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?