|
Vrtec,ne vrtec 22.9.2012 17:33:44
|
|
|
|
Krikar
|
Spoštovane mamice! Že od pomladi sem v strašni dilemi, zdaj pa še bolj. Rada bi le vaše mnenje...mogoče mi bo pomagalo, ali pa me le še bolj zmedlo, a upanje ostaja . Spomladi sva se z možem odločala, kaj naj narediva z najino zdaj 4 letno deklico. Ko imaš doma tako enkratno varstvo, kot ga imava midva, ti je res hudo žal dat kakršnokoli vsoto za vrtec. Mama nama je rekla, naju skoraj prosila...naj jo še eno leto pustiva doma. Veliko sva razmišljala. V naši okolici nima enako starih otrok, s katerimi bi se igrala, bratec je kar nekaj let starejši. Mala je dneve večinoma preživljala v družbi starih staršev, ki pa sta se resnično ukvarjala z njo...živela dobesedno zanjo. Zna plesati, zapoje brez problema najmanj 10 pesmic...tudi v angleščini, lepo govori in ( ne na moje veselje) pozna že vse črke in številke do 20. Lepo barva, riše in je nasploh zelo vesela deklica. babica jo je pogosto vozila na igrala, kjer se je srečevala z drugimi otroki, največkrat skupine iz bližnjega vrteca. Je zelo socialno bitje. No, ne glede na vse to, sva se z možem odločila, da jo "menda v njeno dobro" vpiševa vsaj v poldnevno skupino, saj smo po trinajsti uri običajno vsi že doma in male res ne bi puščala v vrtcu. Prvi šok je bil junija, ko so me obvestili, da bodo poldnevni program enostavno ukinili. Seveda jo lahko pridem iskat po kosilu, vendar plačat moram ves program. Takrat sem se že skoraj odločila, da jo pustim doma, saj sem se počutila izigrana, a na prigovarjanja ravnateljice in njene tajnice, ki sta mi zagotavljali, da bom deklici škodila, če je ne pustim vpisane, sem popustila. Zdaj smo čez polovico septembra. Mala je šla v vrtec brez problema, tam ji je všeč, ni pa strašansko navdušena. Kot pravim, ni bilo joka in podobno, noče pa v vrtcu jest. Doma je prava gosenica, je čisto vse...od zelenjave do mesa in minešter. v vrtcu nič ali pa zelo malo. Zadnjič se je menda celo skrila pod mizo, ker ni hotela jesti. In to je vzgojiteljica zelo očitajoče in jezno povedala babici pred tamalo, tako da mi je ta doma žalostno razlagala, da je vzgojiteljica jezna nanjo. Ni se mi zdelo prav. Poleg tega je bila od teh 15 dni že 2x doma...enkrat hud prehlad in zdaj še viroza z bruhanjem. Nega, pregledi, neprespane noči...povejte mi, se vam zdim slaba mama, če rečem, da mi je grozno dajati 200 eur na mesec za to? Ali je vrtec res tako nujen??? Upam, da ste me razumele, da nisem nikogar užalila in hvala vam za pomoč!
|
|
|