Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 15.4.2013 22:21:32
|
|
|
|
petea
|
od kod ti povod za takšno razmišljanje? ZUPJS pravi takole: 42. člen: (2) Upravičenec mora centru za socialno delo sporočiti vsa dejstva, okoliščine in vse spremembe, ki vplivajo na upravičenost do pravice iz javnih sredstev, njeno višino ali obdobje prejemanja, v osmih dneh od dne, ko je taka sprememba nastala ali je zanjo izvedel. (3) Ne glede na prejšnji odstavek mora upravičenec do otroškega dodatka, državne štipendije, znižanega plačila vrtca, subvencije malice za učence in dijake, subvencije kosila za učence ter subvencije prevozov za dijake in študente centru za socialno delo sporočiti naslednje spremembe, ki pri teh pravicah vplivajo na upravičenost do pravice iz javnih sredstev, njeno višino ali obdobje prejemanja: spremembo števila oseb, spremembo vzgojno-izobraževalnega oziroma visokošolskega zavoda, spremembo statusa učenca, dijaka ali študenta, spremembo kraja stalnega prebivališča ter izgubo ali začetek prejemanja dohodka iz dela. 42.b člen (1) O dejstvih in okoliščinah, ki vplivajo na spremembo odločbe in za katere je center za socialno delo izvedel po uradni dolžnosti ali na način in v roku iz drugega odstavka 42. člena tega zakona, odloči s prvim dnem naslednjega meseca po nastopu spremembe. Kolikor jaz razumem zakon naj bi bilo takole: ker 31.3. poteče nadomestilo, je do 8.4. potrebno javiti spremembo zaposlitve, z mesecem majem mora biti upoštevana.
< Sporočilo je popravil petea -- 15.4.2013 22:23:09 >
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 15.4.2013 22:38:34
|
|
|
|
mamica deklicam
|
če ti 31.3. poteče nadomestilo, dobiš na račun nakazano nadomestilo za marec na dan 15.4. in nato v roku 8 dneh javiš spremembo na CSD. Začne veljati pa potem s 1.5. dalje
< Sporočilo je popravil mamica deklicam -- 15.4.2013 22:39:37 >
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 8:24:19
|
|
|
|
LuLu
|
Kolegica ima od cca 31.1. nadomestilo za 6 mesecev. Za znižanje vrtca lahko odda novo vlogo šele, ko ji nadomestilo poteče.
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 9:38:24
|
|
|
|
mamica deklicam
|
pri meni je bilo enako. Šele, ko sem na račun dobila zadnje izplačilo, sem lahko dala za znižanje vrtca in nov otroški dodatek. Izplačila so pa vsakega 15.tega v mesecu.
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 14:34:59
|
|
|
|
Paštetka
|
Petea, drugi odstavek pravilnika o upoštevanju dohodkov: (prenehanje prejemanja periodičnih dohodkov) (1) Pri ugotavljanju upravičenosti do posamezne pravice iz javnih sredstev se dohodek zmanjša za periodične dohodke, ki jih je oseba nehala prejemati in ni začela prejemati drugih periodičnih dohodkov. (2) Šteje se, da je oseba nehala prejemati periodične dohodke in ni začela prejemati drugih periodičnih dohodkov, če v mesecu pred mesecem vložitve vloge oseba ni prejela nobenega periodičnega dohodka več ali v mesecu vložitve vloge ni opravljala dejavnosti in ni prejela nobenega periodičnega dohodka več. (3) Kot periodični dohodki se upoštevajo zlasti plače, nadomestilo plače, bonitete, pokojnine iz obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja, nadomestila iz obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja, nadomestila in drugi dohodki iz naslova obveznega socialnega zavarovanja, drugi dohodki iz delovnega razmerja ter dohodki iz 2., 3., 4., 6., 7., 14., 15., 16., 17., 18. in 23. točke prvega odstavka 12. člena ZUPJS. (4) Kot periodični dohodek se šteje tudi dohodek iz dejavnosti ter dohodek iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti.
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 14:44:18
|
|
|
|
Paštetka
|
V mesecu pred mesecem vloźitve vloge ni dobila periodičnega nakazila. Torej je oseba 15.4. Dobila nakazilo. Maja torej ni dobila več nakazila, junija potem vloži, z naslednjim mesecem pa dobi?
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 15:08:42
|
|
|
|
petea
|
Paštetka, očitno je to še ena cvetka te zakonodaje; zakon določa tako, pravilnik pa drugače, slabše za uporabnika @mamica deklicam zgoraj piše, da so ji gledali rok, kot je določen v zakonu p.s.: v pravilniku je 'zanimiv' še npr. 8. člen, druga alineja
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 15:22:51
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam pri meni je bilo enako. Šele, ko sem na račun dobila zadnje izplačilo, sem lahko dala za znižanje vrtca in nov otroški dodatek. Izplačila so pa vsakega 15.tega v mesecu. Torej: 15.4. Zadnje izplačilo >>> 17. 4 lahko daš novo vlogo>>> s 1.5. Ti začne veljati oz. ti v maju pošljejo že spremenjo položnico?? Lahko malo bolj sistematično razložiš tvojo situacijo?
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 15:39:01
|
|
|
|
mamica deklicam
|
zadnje nadomestilo sem dobila 15.1.2013. nato sem 22.1. nesla obrazec za spremembo OD in vrtca na CSD. Kmalu dobila novi odločbi, ki sta mi veljali od 1.2. dalje. Tako, da sem marca dobila OD po novi odločbi in položnico za vrtec za mesec februar po tej novi odločbi Tako, da če je še vse enako: 15.4. dobi zadnje nadomestilo, nato ima 8 dni časa, da odda obrazec za spremembo. Odločbe bodo veljale od 1.5. dalje in v juniju dobi višji OD in manjšo položnico za vrtec
|
|
|
|
RE: Vrtec, brezposelnost, nadomestilo 16.4.2013 15:42:33
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Paštetka, očitno je to še ena cvetka te zakonodaje; zakon določa tako, pravilnik pa drugače, slabše za uporabnika @mamica deklicam zgoraj piše, da so ji gledali rok, kot je določen v zakonu p.s.: v pravilniku je 'zanimiv' še npr. 8. člen, druga alineja če povem čisto po pravici, sem sama vedno bolj "zmešana", že če samo berem moje odločbe za OD. Kaj moraš imeti sedaj že kar doktorat iz prava, da vse te stvari zastopiš
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?