Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 9.1.2008 11:50:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, jaz sem že slišala, je imel otrok naših prijateljev. Je pa zoprno, ker se v ustih lahko naredijo tudi afte. Po mojem je to takrat naš otrok od tega otroka nalezel, le da je naš imel "samo" afte po ustih. Te afte pa niso fajn. Je zelo podobno potem kot pri slinavki.
|
|
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 9.1.2008 12:19:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole sem do sedaj edino našla na netu: Kaj pa bolezen umazanih rok? Pri tem verjetno mislite na bolezen roke-noga-usta. To je enterovirusna okužba, ki se prenaša predvsem z blatom. Ni prav nič nevarna, lahko ima nekaj kapljične simptomatike, tudi bolečin v žrelu, driske, potem pa se pojavijo izpuščaji po dlaneh in podplatih. Videti so kot majhni mehurčki. Tega je pri nas maja in junija v vrtcih kar precej, nanjo pa nas opozorijo pediatri in vodstva vrtcev. Treba je izvajati ukrepe za preprečevanje črevesnih nalezljivih bolezni.
|
|
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 9.1.2008 12:59:32
|
|
|
|
aezzy
|
abi, so se pojavili tudi mehurcki? ker pri nas se rdecina preliva po dlani, na stopalih tudi, samo niso pa mehurcki. po ustih se je naredilo nekaj aft ampak malo. sama sem mislila, da ima mogoce glivice, potem pa vidim tole! ce prav razumem se to dobi od blata zunaj - tudi, ce si umijes roke, ko prides notri? kaj pa ce si zunaj vec ur in tamala brska po luzi...... s cim si namazala? zdajle ne bi hodila k zdravniku, ker je norisnica, vse sorte bolezni...ce ni res nujno potrebno?!!!
|
|
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 9.1.2008 14:00:14
|
|
|
|
abi
|
Bolezen umazanih rok pomoje ni - ker se je najprej pojavila rdečina potem šele vročina, driska tudi ni prisotna, no ne vem no, pa samo po dlaneh ima te fleke . Tudi pri nas se rdečina preliva po dlani in o mehurčkih ni sledu - aft po ustih tudi nima , vse se je spravilo samo na dlani . Danes ponoči je še imela vročino, od zjutraj pa hvalabogu nič več. Sestra v zd. mi je svetovala da če se vročina do danes ne zniža naj se prideva pokazat. Upam da jo spet ne faše, ker je v zdrav. domovih cela norišnica ! Eh, vseeno jih bom poklicala da mi povedo kako se reče tej tegobi . Najlepša hvala za odgovore, sporočim rezultat .
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 9.1.2008 14:02:41
|
|
|
|
abi
|
a ja namazala sem samo z navadno kremo ker je imela nekako neobičajno suho, skoraj razpokano kožo.
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 10.1.2008 13:03:44
|
|
|
|
aezzy
|
afte so pri moji cez noc izginile,rdecina ostaja tudi na podplatih. tko je cudno, ne vem. bi kaj skodilo, ce namazem z lamisilom za glivice? ali pa z daktarinom? po moje tudi pri nas ni bolezen umazanih rok; ima pa skozi potne nogice, in dlani, zato nisem nic komplicirala in pustila pri miru. ja, v ZD je noro, norice, trebusne gripe, viroze.....
|
|
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 10.1.2008 16:45:15
|
|
|
|
abi
|
Vročine ni več,lise na dlaneh ostajajo nespremenjene. Rdečina se ni razširila nikamor, ostala je le na dlaneh. Zdravnik mi je dejal da če se v 48 urah zadeva razširi, naj jo priplejem pokazat, drugače baje izgine samo po sebi. Je pa res baje virusna bolezen ust, dlani in podplatov in ni nič v sorodu z boleznijo umazanih rok. Glede mazanja ni omenil nič.
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 10.1.2008 16:50:25
|
|
|
|
abi
|
Lamisil je bolj uporaben pri glivičnih okužbah - tole najino pa mislim da ni na bazi glivic, tako da jaz osebno raje ne bi.
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 11.1.2008 13:10:37
|
|
|
|
aezzy
|
imas prav, abi, nisem mazala z lamisilom, ne upam. a potem sta to dve razlicni bolezni? prva je virusna ali kako (bolezen ust, dlani in podplatov)? je pri tej vrocina? pri moji se tudi ne siri drugam, ostaja na dlaneh in podplatih. vrocine (se) ni. je pa razdrazljiva, vrti se po postelji pol ure predno zaspi kot, da bi imela mravlje v ritki.
|
|
|
|
RE: Vročina ter pikaste dlani ? 11.1.2008 14:00:56
|
|
|
|
aezzy
|
sem jaz tudi zdejle klicala v ZD, za gliste je rekla,da ne bi mogla zgresit, da jo boli trebuscek, da je to prvi znak. je res? ponoci je imela 37 in zjutraj tudi, je rekla,da to je povisana T, da je ne smem zanemarit (rekla sem ji namrec, da je nima, da jo je ponoci pac imela toliko), da je zelo verjetno ta virusna bolezen, kot je rekel tebi. ce ne bo bolje med vikendom naj prideva v pon pokazat. sem pa majhen delcek dlani namazala z daktarinom in cakam kaj bo. upam, da se bosta najina soncka hitro pozdravila karkoli ze je.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.