|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročina nad 38C
14.6.2007 21:17:43   
pika_b
Pozdravljeni!

Doma imam 23 mesečnega fantka, ki ima že dva dni vročino nad 38C. Vročina niha med 38 in 39C. Ker kljub zniževanju temp. ta ne pade pod 38C smo danes obiskali zdravnika.
Ker je sem povedala, da je v varstvo bila pri drugih otrocih ugotovljena škrlatinka so naju takoj izolirali. Zdravnica ga je prišla pogledat, ušesa, grla vse o.k. Ker sem rekla, da otrok večkrat potarna da ga nekaj boli in se drži v predelu trebuha naju je napotila v laboratorij. Otrokovega trebuha in predela sečil se niti dotaknila ni.

Izvid laboratorija urin super, kri je sicer pokazala CRP 13 in zelo malo povišane levkocite. Dejala je, da to pa ni nič takšnega, da za antibiotik ni, morda bo pa čez noč nastala angina. To je bila njena diagnoza. Kje iskati vzroke za vročino?????? Po moje kar tako brez veze nima noben otrok vročine. Je možno, da je kaj narobe pa kri in urin tega ne pokažeta????

Zelo sem v dvomih kaj naj naredim, saj otroku ne pade vročina pod 38C in v spanju tu pa tam stoka. Če jutri ne bo bolje bom itak šla nazaj, ampak kaj naj če po njenem spet ne bo nič.

Za vsakršen odg. vam bom zelo hvaležna.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vročina nad 38C
14.6.2007 21:23:23   
NRMM
Kaj pa če je 6 bolezen? Če je bi mu naj jutri vročina padla in se mu bodo pojavile pikice.
Lahko da je tudi kakšna viroza.Nas navadno kuha 3 dni,potem pa ji na vsem lepem vročina pade in je vse ok.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2007 21:29:28   
sazi
naš 16 mesečnik je ravno prebolel neko virozo
vročina mu je nihala med 39,5 in 40,5, sploh se je ni dalo zbiti, laboratorijski izvidi krvi in vode pa BP
zraven je še bruhal in po dveh dneh sva zaradi dehidracije pristala na infekcijski kliniki na infuziji
vse skupaj je trajalo 3 dni in zdaj je kot nov, le malo shujšan, je bila pa zelooooo bogi

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2007 21:34:35   
muki1
Ja, znaki so podobni kot pri šesti bolezni, ki je zdaj na pohodu po vrtcih. Tri dni močne vročine, četrti dan pa pikice.

Saj če je kri in voda okej, je verjetno res neka viroza.

Hitro ozdravite user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2007 21:35:34   
pika_b
Šesto bolezen je že prebolel, tako da ta je izključena.
Kaj viroza se nikjer ne pokaže, ne na vodi in ne na krvi????

Ko sva bila na zadnje pri zdravniku in je imel močno virozo je rekla, da vidi po krvni sliki. Saj nisem več dovolj pametna. Vem, da kompliciram, ampak po vsem tem kaj se dogaja po naših bolnicah in ZD me pa res malce skrbi.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2007 22:00:36   
NRMM
Od kolega tamala ki je sedaj stara dobro leto je že 2x prebolela 6 bolezen,tako da verjetno za izključit ni.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2007 22:06:59   
pika_b
Spet vem nekaj novega. Nisem vedela, da jo lahko 2x prebolijo.
Upam, samo, da je kaj takšnega in da ni kakšna resna zadeva.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.6.2007 21:24:57   
stunfek
Kakšna pa je razlika med 6.boleznijo in škrlatinko? Moja ta mala je danes kar na lepem dobila vročino (38.3) in toži, da jo boli glava in grlo. V vrtcu so mi rekli, da imajo dva primera škrlatinke. Nima apetita in v glavnem spi. Jutri bom poklicala, da se greva pokazat zdravnici.
Revčka bi šla čez dva dni na morje z vrtcem in se je res ful veselila in tudi spokali sva že user posted image . Stara je 4,5 let.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.6.2007 21:47:09   
Pi-kica 1
6. bolezen je virusna. Otrok ima nekaj dni vročino, slabše se počuti in to je to. Škrlatinka pa je bakterijska in mora otrok dobiti antibiotik. Znaki so bolečine v grlu, vročina in malinast jezik

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2007 21:50:48   
IWONA
Škrlatinka:
Nastane kot posledica okužbe z bakterijo beta hemolitični streptokok, ki izloča eritrogeni toksin. Izvor okužbe so bolniki ali klicenosci, ki prebolevajo eno od streptokoknih okužb (škrlatinko, angino, vnetje obnosnih votlin, vnetje srednjega ušesa). Prenaša se kot kapljična okužba, redkeje prek predmetov. Najpogosteje zboljijo otroci v predšolskem obdobju in šolarji.
Posameznik lahko preboli bolezen vekčrat, preden nastopi imunost

Inkubacija - obdobje od okužbe do izbruha bolezni - je običajno od 3 do 5 dni

Bolezen se začne hitro, pojavijo se visoka telesna temperatura, glavobol, pri manjših otrocih pogosto bolečine v trebuhu, včasih celo bruhanje in tekoče odvajanje. Kmalu začne otrok tožiti, da ga močno boli žrelo in da težko požira slino. Izpuščaj se pojavi 2 oz. 3 dan. Lička so redča, okolica ust bleda, jezik postane podoben malini (rdeč, hrapav), na njem se lahko naredi bela obloga. Izpuščaj je drobno pikčast, gosto razporejen po koži prsnega koša, spodnjem delu trebuha, v pazduhah. 3 do 5 dni po izbruhu bolezni začne izpuščaj bledeti. Jezik se prične čistiti. V drugem tednu se prične koža na dlaneh in podplatih luščiti.
Šesta bolezen (Exanthem Subitum - Roseola Infantum) Je akutna virusna bolezen majhnih otrok. Najpogosteje obolevajo otroci spomladi in jeseni.
Inkubacijska doba je običajno 10 - 14 dni. Bolezen se začenja z naglim dvigom telesne temperature (tudi do 40 o C). Tak hiter dvig temperature lahko pri otroku do dveh let izzove vročinske krče. Prisotni so znaki vnetja zgornjih dihalnih poti, včasih tudi pozitivni meningealni znaki. Temperatura ostaja visoka 3 dni, nato pade na normalo. Istočasno s padcem temperature se pojavi izpuščaj, ki spominja na ošpični izpuščaj. Otrok se ob tem dobro počuti in zdi se, kot da se je z izbruhom izpuščaja bolezen pozdravila. V dveh dneh izpuščaj popolnoma izgine, kar pomeni, da je otrok zdrav.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2007 22:02:06   
stunfek
Hvala Iwona, za izčrpen opis.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu IWONA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.