_sanja_*
|
Zdravo! Prosim za pomoč. Moj 9m ima vročino brez kakršnihkoli drugih znakov. V sredo zvečer sem mu v ritki namerila 37,5°C, ravno tako v čertek zjutraj, zvečer pa se je zvišala na 38,7°C. Enako je bilo včeraj zjutraj in zvečer. Danes ima 37,6° C. To so vse vrednosti merjene v ritki, torej ne gre za visoko vročino, me pa vseeno skrbi, ker traja že več dni. Včeraj in danes ponoči sem mu dala svečko paracetamol, ki mu je vročino popolnoma zbila. Včeraj sem ga peljala k pediatru, žal njegovega ni bilo, je bila pa nadomestna zdravnica, ki ni ugotovila nič. Pregledala mu je grlo (OK), nosek (OK), zobke (OK, ni trenutno nobenega na pohodu), ušeske (OK, le v desnem malo več masla, a ne za izpiranje). In sva šla domov z diagnozo: NEZNANO FEBRILNO STANJE ali nekaj podobnega. Navodila pa opazovanje, veliko tekočine, paracetamol po potr. Zdaj pa ne vem... A naj ga peljem k dežurnemu ali naj počakam, če se bo izboljšalo? Skrbi me, ker mu ni pregledala krvi, niti urina, niti mu ni poslušala pljučk. Vem, da vročina sama po sebi ni nevarna, niti ni bolezen, ampak skrbi me, ker ne vem kje tiči vzrok za njo. Kaj če ima uroinfekt, kaj na pljučkah, mogoče celo novo gripo? Ni mi jasno kaj mu je. Nihče v družini ni bolan. Drugače je mali ok, živahen, vesel, normalno je in pije. Nimam pojma od kod vročina in kaj naj naredim.
|