Jessy
|
Pia, ne se preveč sekirat, saj če imaš samo vročino, potem ne rabiš antibiotikov. Moj G je rekel, da je vročina dobra, ker se telo samo brani proti bolezni, vendar v nosečnosti ne smemo dovoliti višjo od 38,3C. Dokler ni tako visoka se nimaš nič bat, potem pa moraš vzeti Lekadol, da jo zbiješ. Osebna zdravnica mi je rekla, da lahko v času nosečnosti pojem do 4 Lekadole na dan po potrebi, kar je pa zelo veliko. Jaz sem od torka do petka imela visoko vročino, pa sem le 2 vzela, ki sta mi zelo pomagala. Ko mi je vročina narasla na 38 C pa sem se šla večkrat tuširat s hladnim tušem, ker nimam banje, drugače se pa v banjo nalije vodo, ki ima toliko T, kot ti, potem pa z mrzlim tušem počasi hladiš vodo na 28 C, nato pa v taki vodi ostaneš še 5 do 10 minut. Moji mami je padla za 1,5 stopinje po taki kopeli, pa še pasala ji je, medtem, ko meni tuši niso tako pomagali, niti pasali mi niso. Verjetno je banja res boljša. So mi pa rekli, da proti vročini pomaga tudi, če surov krompir narežeš na kolobarčke, potem pa si jih položiš na podplate in poviješ z eno krpo, ki ti je ni škoda, ter pustiš, da postane vijolične barve. Baje, da gre vsa vročina na ta krompir. Jaz tega nisem preiskusila, ker sem izvedela v času, ko mi je vročina že padla, je pa vredno poskusiti. Upam, da boš kmalu dobra! lp, Jessy
|