|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročina - pomoč - obupana
5.2.2005 15:50:15   
Pia73
Pozdravljene!

Že v četrtek se nisem počutila nič kaj dobro in slabo počutje se je nadaljevalo tudi v petek. Danes pa sem obležala z 38 stopinj C vročine in sploh nisem v stanju biti pokonci. Čez noč in zjutraj sem težko požirala, sedaj pa so med, limone in čaji malo pomagali in s požiranjem nimam več problemov. Samo ne vem kaj bo zvečer,... :(( Tako težko sem zanosila sedaj pa tole. Strah me je antibiotikov, samo če bodo potrebni se jim pa tudi ne upam izogniti, da ne napreduje v kaj resnejšega. Verjetno bom šla zvečer k moji zdravnici, ker je ravno dežurna.

Sem pa obupana! :((:((:(( Kake izkušnje imate z antibiotiki v nosečnosti. Katere pa ste jemale, tiste ki ste jih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
5.2.2005 16:04:09   
Jančika_
Jaz sem lani na začetku nosečnosti zaradi lokalnega vnetja dobila antibiotike. Tako osebni zdravnik kot tudi G sta mi zagotovila, da čisti penicilin dokazano ne škodi plodu. Saj mi ni preostalo drugega, kot da sem jima verjela in se nehala sekirat...pa se je res dobro izteklo.

Mogoče pa je "samo" gripa in bo čaj z limono pa malo medu res zatolkel zadevo. Saj če že lažje požiraš, potem gre zgleda res na bolje.

Pozdravi se čimprej:rozica:!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2005 16:07:40   
Pia73
Ja važno je baje kako izgleda zadnja stena v grlu, te pa ne vidim, se mi pa zdi da je rdeča,...:((

Saj vem sprijazniti se bo treba,...

Hvala Jančika,.... :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2005 19:53:12   
Jančika_
Javi, če si šla k zdravniku in kaj si zrihtala!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2005 21:48:27   
Pia73
Sem bila pri dežurni zdravnici, je ravno moja zdravnica dežurna in pravi, da je vse v redu, no razen vročine,.... Če vročina do ponedeljka ne pade moram dati kri, pol bomo pa videli kako in kaj.

Najlepša ti hvala za skrb,...:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2005 21:52:22   
ZARA
ojoj,Pia sploh nisem vidla posta...ja kwa pa zdej to tebe napada :(??
Sej si bla se vcerej dokaj zgovorna...
Kako se pa pocutis??

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2005 21:54:12   
Jančika_
Boš vidla, da bo do ponedeljka boljše!:rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2005 22:08:37   
Pia73
Počutim se nikakvo,... :(:(:( Že od četrtka, samo nisem navajena, da se lahko mene kaj loti, pa sem mislila, saj ne bo,... Vraga,... :(:(:(

S kratkimi premori za RR in obisk zdravnice sem cel dan v postelji,... če ne bi šla k zdravnici si že pižame nebi slekla,... Beda,... :(:(:(

Upam res, da bo do ponedeljka bole,... Hvala bogu imam v ponedeljek tudi G, pa si bom plačala en UZ, da vidim kako se kaj malček počuti v takem bolnem telesu,..

Jančika ti si pa bila v petek pri G, kajne? In koliko si noseča?

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.2.2005 22:29:15   
Jančika_
Na UZ se je že videl srček, zaenkrat velja, da ima plod nekje 6 tednov. Čez 10 dni imam spet UZ, takrat mi bo določil PDP. Noseča sem manj, kot sem mislila, kar je vredu, da ne bo tako sramotno male razlike med otrokoma:)-. Imam pa že prav nespodobno velik trebuh, takega sem imela pri Vasji v četrtem mesecu.

Naj ti povem, kako štalo sem imela v konec osmega meseca nosečnosti. Fasala sem trebušno virozo in sem v enem dnevu 8x bruhala. Trebuh mi je bil hudo v napoto, saj se še sklonit nisem mogla normalno. Na koncu sem bila tako švoh, da sem bruhala v bani na vseh štirih:ups:. Otroku pa nič! Naslednji dan je bilo pa že dobro.

Mislim, da je bila ta bolezen pri meni ene vrste opozorilo, ker sem takrat hodila honorarno delat in sem malo pretiravala. Od takrat nisem bila več tako poskočna, prav ustavilo me je. Zato sem lepo nehala delat in sem zadnji mesec samo še uživala.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2005 10:24:46   
Jessy
Pia, ne se preveč sekirat, saj če imaš samo vročino, potem ne rabiš antibiotikov. Moj G je rekel, da je vročina dobra, ker se telo samo brani proti bolezni, vendar v nosečnosti ne smemo dovoliti višjo od 38,3C. Dokler ni tako visoka se nimaš nič bat, potem pa moraš vzeti Lekadol, da jo zbiješ. Osebna zdravnica mi je rekla, da lahko v času nosečnosti pojem do 4 Lekadole na dan po potrebi, kar je pa zelo veliko. Jaz sem od torka do petka imela visoko vročino, pa sem le 2 vzela, ki sta mi zelo pomagala. Ko mi je vročina narasla na 38 C pa sem se šla večkrat tuširat s hladnim tušem, ker nimam banje, drugače se pa v banjo nalije vodo, ki ima toliko T, kot ti, potem pa z mrzlim tušem počasi hladiš vodo na 28 C, nato pa v taki vodi ostaneš še 5 do 10 minut. Moji mami je padla za 1,5 stopinje po taki kopeli, pa še pasala ji je, medtem, ko meni tuši niso tako pomagali, niti pasali mi niso. Verjetno je banja res boljša.
So mi pa rekli, da proti vročini pomaga tudi, če surov krompir narežeš na kolobarčke, potem pa si jih položiš na podplate in poviješ z eno krpo, ki ti je ni škoda, ter pustiš, da postane vijolične barve. Baje, da gre vsa vročina na ta krompir. Jaz tega nisem preiskusila, ker sem izvedela v času, ko mi je vročina že padla, je pa vredno poskusiti.

Upam, da boš kmalu dobra!

lp, Jessy

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2005 12:22:43   
Pia73
Hvala punce za skrb! :rozica: Danes sem sicer za odtenek boljša a še vedno zelo slaba pa še križ me je zagrabil. križ. Noč pa je bila huda. Sploh ne vem kaj je to, ponoči me grlo full boli čez dan pa ne. Danes si še nisem merila vročine. Upam, da je nimam. Je rekla zdravnica, da če danes ne bom imela vročine, da lahko grem delat. Sicer res delam v pisarni in ni mi hudega a če se mi počutje 100% ne popravi ne grem nikamor še cel naslednji teden,...

O jančika pol imaš pa verjetno rok nekje oktobra, takrat sem jaz rodila prvega sina. Super so tehtnice, veš,..:love::love::love:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2005 13:14:33   
ZARA
...a pol si ze ubila virus :zmeden2:??

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.2.2005 13:21:20   
Primoza
Poskusite pripravek iz mešanice čebulnega soka in medu v razmerju 1:1 - zanesljivo pozdravi vneto grlo v treh dneh, nato pa je potrebno pripravek uživati še kaka dva dni, da se grlo ponovno ne vname.

Letos sva ta obupni zvarek že pila oba z ženo, češrav se naju običajno nič ne prime.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2005 17:59:31   
Pia73
primoza daj povej mi kako narediš ta pripravek. Prosim.

Jaz sem namreč spet totalno hin,.... žal ZARA nisem ubila virusa,... :(:(:(

Vročina 38,2,..komaj sem se privlekla do kuhinje, da sem si narezala krompir, sedaj pa s krompirjem na nogah sedim tule za rač. saj ne morem iti s tem v posteljo,.. Pa ne vem kako dolgo bom zdržala? Jessy ali če kdo drug ve, kako dolgo pa moram imeti ta krompir na nogah? Sem že večkrat slišala za ta način a podrobnosti si nisem zapomnila,.. Žal,..:(

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.2.2005 18:09:40   
pika74
PIA drzim pesti, da cimprej pade ta vrocina:miska:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.2.2005 18:14:58   
Pia73
Hvala, sam se me drži ta p,..........

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.2.2005 19:05:03   
Jančika_
Pia, moj mož je vaga, tak da so res fajn:).

Na tvojem mestu tudi jaz ne bi šla nikamor iz bajte, dokler se čisto ne pozdraviš, drugače se ti bo samo vleklo.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.2.2005 19:28:08   
Pia73
Aja, Jančika pol pa imaš izkušnje iz prve roke. Moj očim in od mojga brat sta tudi tehtnice, pa sta super, samo to me moti, da sta malo "premehka" vsakmu vse verjameta in se jih kar da n......

Jessy sem šla še nekrat brat in prebrala, da moram imeti krompir gor, dokler ni vijoličen. Pa pomaga veš v roku 1 ure in pol je vročina padla za 0,7 stopinj. :bravo:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.2.2005 19:30:28   
ZARA
pol pa kr jutr s krompirjam u sluzbo...8)

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.2.2005 19:35:07   
Pia73
:)-:)-:)- V službi me pa naslednji teden ne bodo videli,... :)-:)-:)- Sem že v petek mal pripravljala šefa pa je rekel, taka babnca pa ja ne bo zbolela,.. Je tale moj šef leto dni mlajši od mene,... Pa je babnca zbolela,... :(:(:(

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.2.2005 19:36:38   
ZARA
sorry...jst se sam se zajebavam tlele po forumih...;)

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.2.2005 19:39:49   
Pia73
Ja, ja saj se poznama,.... zdaj sem pa malemu rekla, da mi je vrečke prinesel, pa si bom noge v vrečke zavila, da mi bo mogoče do WC-ja uspelo priti, pa do kavča, se mi ne da več za rač. sedet,....

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.2.2005 19:42:01   
Jančika_
Ja, Pia, vage pa res preveč rade verjamejo v dobro v ljudeh8). Tudi moj ati je vaga, tako da izkušenj z njimi mi res ne manjka:)-.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.2.2005 22:14:43   
Pia73
Sem prišla na RR za ta čas, ko sem si merila vročino, po 4 urah krompirja na nogah je vročina samo še 36,8 C :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.2.2005 14:48:44   
Jessy
Pia, men gre kar na smeh zaradi tega krompirja! Saj vem, da sem ti jaz to predlagala, ampak si res nisem mislila, da ima tak učinek. In jaz, budala, pa sem trpela pod hladnimi tuši??? Le zakaj, ko pa je krompir na nogah tak luštna zadeva!!! :)-:)-:)-

Zdaj pa šalo na stran! Me veseli, da ti pomaga in naslednjič, če bo treba, bom tudi sama preiskusila "krompirjev" način! :bravo::bravo::bravo:

lp, Jessy

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?