|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 13:12:20   
_sanja_*
Zdravo!

Prosim za pomoč. Moj 9m ima vročino brez kakršnihkoli drugih znakov. V sredo zvečer sem mu v ritki namerila 37,5°C, ravno tako v čertek zjutraj, zvečer pa se je zvišala na 38,7°C. Enako je bilo včeraj zjutraj in zvečer. Danes ima 37,6° C. To so vse vrednosti merjene v ritki, torej ne gre za visoko vročino, me pa vseeno skrbi, ker traja že več dni. Včeraj in danes ponoči sem mu dala svečko paracetamol, ki mu je vročino popolnoma zbila.

Včeraj sem ga peljala k pediatru, žal njegovega ni bilo, je bila pa nadomestna zdravnica, ki ni ugotovila nič. Pregledala mu je grlo (OK), nosek (OK), zobke (OK, ni trenutno nobenega na pohodu), ušeske (OK, le v desnem malo več masla, a ne za izpiranje). In sva šla domov z diagnozo: NEZNANO FEBRILNO STANJE ali nekaj podobnega. Navodila pa opazovanje, veliko tekočine, paracetamol po potr.

Zdaj pa ne vem... A naj ga peljem k dežurnemu ali naj počakam, če se bo izboljšalo? Skrbi me, ker mu ni pregledala krvi, niti urina, niti mu ni poslušala pljučk.
Vem, da vročina sama po sebi ni nevarna, niti ni bolezen, ampak skrbi me, ker ne vem kje tiči vzrok za njo. Kaj če ima uroinfekt, kaj na pljučkah, mogoče celo novo gripo?

Ni mi jasno kaj mu je. Nihče v družini ni bolan. Drugače je mali ok, živahen, vesel, normalno je in pije. Nimam pojma od kod vročina in kaj naj naredim. 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 14:34:28   
ledenaa
Kot prvo otroku ne dajej nič,še posebej pa nobenih svečk-ne pri tej temperaturi
Narediš samo škodo otroku
Umiri se malo,ni konec sveta
je viroza
če bi imel kaj na pljučih bi hropel,če bi imel urinofekt bi tudi opazila itd
Paničariš kot kokoš brez glaveuser posted image

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 14:51:44   
khurde
Jaz pri taki temperaturi ne dajem nič, na splošno ne zbijam vročine, če je otrok normalno razpoložen. Moja je imela že parkrat več dni povišano temperaturo, brez ostalih znakov, verjetno je bila kaka viroza, ki je pač minila. Ene dvakrat sem jo na začetku še peljala k P, potem pa ne več, mi je tudi rekel, da če nima drugih znakov in je vse normalno, je slabše, da jo vozim v ZD in da mi v čakalnici pobere kakšno "pravo" bolezen.

Sploh pa moraš pri 37,5 merjeno v ritki odšteti 0,5 stopinje in potem sploh ni ne vročine in niti povišane temperature. Se mi zdi, da je meja za dojenčke pri 37,3 (ko odšteješ pol stopinje, lahko me pa katera popravi).

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 15:03:21   
lino
z vročino se telo samo bori proti kaki bolezni in se je ne zbija, razen, če je visoka, ki bi lahko vročinske krče povzročila...

ni pa možno, da je preveč oblečenuser posted image (brez zamere, samo vprašam, ker je zelooo neumno vreme in se hitro zgodi, da je otroku prevroče...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 15:39:36   
_sanja_*
Ne, ni preveč oblečen.user posted image

Meni je P rekel, da mu naj nad 38,5° v ritki zbijam. Pa vseeno vem, da mu je ni treba vedno, ker se telo z vročino bori proti virusom. Vse lepo in prav, ampak ponoči mu pa dam svečko, ker je nenormalno vroč in brez termometra vem, da je presegel mejo. Noč je pa le noč in me je strah krčev. Čez dan mu ne dajem svečke, ker ga imam ves čas na očeh, ponoči pa zadremam in čeprav sedaj spi z mano, nisem mirna.
Dve noči zaporedoma je bil pa res vroč (precej bolj kot zvečer), zato sem mu dala svečko.

Vem, da je normalna temperatura do 37,2°. Drži, ampak normalna je samo zjutraj, zvečer mu naraste, ponoči pa sploh. In ker traja že več kot tri dni, brez kakršnihkoli znakov me skrbi odkod se je vzela.

Ta pediatrinja mi je celo naročila naj mu dam pri kakršnikoli! temperaturi eno svečko zvečer in eno zjutraj, kar pa se meni ne zdi smiselno, sploh če ima malo nad 37°C. Zraven pa dodala, da ne ve, kaj mu je in da saj je dežurni čez vikend, pa ga naj peljem tja, če mu vročina ne bo padlauser posted image

Vse kar ste napisale, že vem.

Resnično upam, da je samo viroza. Imel jo je že dvakrat, ampak je obakrat kašljal in imel nahod, nikoli samo vročine. Se mi pa res zdi butasto, da mu ni pregledala krvi in vode. Ne vem, na kakšni podlagi lahko sklepa, da mu ni nič.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 16:34:26   
ledenaa
Mi smo imeli pred kratkim virozo brez znakov,samo vročina
Trajalo 5 dni
Sori,ampak take neumnosti od P user posted image
Naša P več ne bi bila

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 16:39:21   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Mi smo imeli pred kratkim virozo brez znakov,samo vročina
Trajalo 5 dni
Sori,ampak take neumnosti od P user posted image
Naša P več ne bi bila



Saj ni našauser posted image   Nadomestna je.

Bom poklicala v ponedeljek našega, če bo še imel vročino, pa naj on pove. K dežurnemu ga verjetno ne bom peljala, razen če bi se mu poslabšalo, je tak bv, ker že pri odraslih nič ne zrihtajo. user posted image


(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vročina brez drugih znakov
12.9.2009 18:31:22   
Katy78
Dokler TT ne preseže 38.5 (v ritki 39.0), se ne daje nič, saj je povišana TT eden od obrambnih mehanizmov organizma. Šele nad 38.5 se zbija, npr. Calpol in pa mlačne kopeli. Če otrok ni bled, mlahav in neodziven, je treba k P le, če 3 dni zapored TT ne pade pod 38.0. Skrbeti je treba, da dovolj pije, s hranmo ga pa ni treba silit če ne želi jesti. To mi je razložila naša P.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vročina brez drugih znakov
13.9.2009 12:55:46   
mulan
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*


Zdaj pa ne vem... A naj ga peljem k dežurnemu ali naj počakam, če se bo izboljšalo? Skrbi me, ker mu ni pregledala krvi, niti urina, niti mu ni poslušala pljučk.
Vem, da vročina sama po sebi ni nevarna, niti ni bolezen, ampak skrbi me, ker ne vem kje tiči vzrok za njo. Kaj če ima uroinfekt, kaj na pljučkah, mogoče celo novo gripo?



Dokler je vročina nizka ali pa jo enostavno znižaš s paracetamolom, verjetno z otrokom ni nič resnega. Izkušnje z našimi malimi kažejo, da je resno (uroinfekt, pljučnica,...) takrat, kadar se TT giblje okoli 39.5 in več in je nikakor ne moremo znižat, ne s paracetamolom, ne s hlajenjem pod vodo, še z voltarenom (ki je dosti bolj 'močen' kot paracetamol) ne.
Tako jaz na tvojem mestu ne bi preveč komplicirala. Vročina pri otrocih je največkrat iz neznanih (virusnih) vzrokov. Če se bo še nekaj dni vleklo ali pa bo tvoj sin apatičen - se pravi, brez volje, energije, samo ležal, pa je treba k zdravniku.
K zdravniku pa res hodi, kadar ste res bolani, ker nikoli ne veš, kaj lahko še tam stakneš! Sej vem, da zato rabiš izkušnje (z boleznimi, seveda), katerih pri 9 mes. otroku še nimaš dosti. Zato smo pa me tu user posted image
Lepo se cartajta!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vročina brez drugih znakov
13.9.2009 21:36:04   
daisyb
moj tamali ima skoz temperaturo od 37, 2 do 37,6...ce mu merim v anusu. me je tudi skrbelo ampak baje res imajo otroci mal vecjo telesno temperaturo kot odrasli.....pa v anusu je temperatura visja.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vročina brez drugih znakov
13.9.2009 22:13:26   
suzi26
a si imela pred kratkim kakšno ceplenje z otrokom?
ker moj je bil pri enem letu cepljen proti ošpicam rdečkam in mumpsu,pa je dobil reakcijo to da je imel 4 dni vročino.
hočem povedat,da če je bil ceplen da je tud možno,da ima reakcijo na ceplenje.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 11:15:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzi26)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vročina brez drugih znakov
14.9.2009 18:22:15   
_sanja_*
Ni (bila) viroza. Kaj je, niti ni važno. Ne bom razlagala.

Če bo pa katera kdaj v kakšni podobni situaciji, me lahko kontaktira na ZS.

V opomin tistim, ki boste mogoče brale kje na RR, da mamice z 9m itak nimamo pojma in da samo preveč paničarimo... in da naj ne hodimo k pediatru, ker bomo res kaj staknili... da 38°C pa res ni nobena vročina in da je itak "samo" viroza. Ni vedno viroza!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?