|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vračilo štipendije + OD
1.4.2010 13:30:33   
_sanja_*
Torej, zadeva je sledeča...

Septembra 2009 sem diplomirala, oktobra se vpisala na magisterij na istem faxu, konketno Logstika Celje. Vse lepo in prav, nimam nobenih problemov, kar se tiče izpitov, do zdaj sem vse redno naredila in to z lepim povprečjem. No, so pa sedaj nova pravila in sicer, da če ne hodiš 100% na vaje IN predavanja, da sploh ne moreš na izpit. Ja, čudovit fax imam.

Jaz pa doma 15m, ki ni v vtrcu, zato seveda lahko "zelo redno" hodim na predavanja. Izpite pa, kot sem že rekla, sem do sedaj naredila vse v prvem roku.
Ne ljubi se mi debatirat z njimi, ne ljubi se mi pritoževat, ne ljubi se mi sploh še kakorkoli ukvarjat z mojim faxom, ker sem jih še z dodiplomca sita do vrha glave. Predvsem pa njihovega odnosa do svojih študentov.

Pa saj pa ne hodim v OŠ, ampak na PODIPLOMSKI študij, ko ima večina že redne službe ali pa družine!

Torej, razmišljala sem, da bi se izpisala... Vem, da v tem primeru moram vrniti štipendijo od oktobra do sedaj. Ne vem pa kako je z OD. A ga je treba tudi vrnit?

Logično je, da bi ga, po drugi strani, pa še nikoli nisem slišala, da bi tisti, ki vračajo štipendijo vračali tudi OD...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vračilo štipendije + OD
1.4.2010 13:34:50   
Soncnica Sandra ***
Mislim, da ti OD ni potrebno vrniti.

Vseeno pa pokliči gospo na CSD in povprašaj..tako boš najhitreje prišla do odgovora

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2010 13:38:42   
_sanja_*
Ok, hvala.

Sem klicala že danes na CSD, pa niso uradne ure; tako da bom jutri spet.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2010 14:03:11   
Soncnica Sandra ***

IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

Ok, hvala.

Sem klicala že danes na CSD, pa niso uradne ure; tako da bom jutri spet.

Ja, res niso uradne ure za stranke, ampak po telefonu bi ti pa res lahko dala to informacijo.

Mislem halo, tudi sama sem delala na CSD in si tudi pomisliti nisem upala, da stranki ne bi dala inf. če je nekaj po telefonu spraševala, ne gleda na dan in uro.

Lahko vprašam za kater center gre???

PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2010 14:23:57   
_sanja_*
CSD Žalec.

Me ja pa že ona na centrali odslovila, me sploh ni hotla vezat. Direktne številke za OD oddelek pa nimam, tako da ne vem, kako bi bilo tam.

Sem pa prejle klicala na CSD Šiška, kjer so me vezali in prijazna gospa na OD mi je pojasnila, da NI TREBA VRAČAT OD v tem primeru. user posted image

No, vsaj upam, da mi v Žalcu ne bojo drugače povedaliuser posted image , ko so stalno neki problemi.

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 1.4.2010 14:24:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2010 14:42:18   
Naja31

Septembra 2009 sem diplomirala, oktobra se vpisala na magisterij na istem faxu, konketno Logstika Celje. Vse lepo in prav, nimam nobenih problemov, kar se tiče izpitov, do zdaj sem vse redno naredila in to z lepim povprečjem. No, so pa sedaj nova pravila in sicer, da če ne hodiš 100% na vaje IN predavanja, da sploh ne moreš na izpit. Ja, čudovit fax imam.

Jaz pa doma 15m, ki ni v vtrcu, zato seveda lahko "zelo redno" hodim na predavanja. Izpite pa, kot sem že rekla, sem do sedaj naredila vse v prvem roku.
Ne ljubi se mi debatirat z njimi, ne ljubi se mi pritoževat, ne ljubi se mi sploh še kakorkoli ukvarjat z mojim faxom, ker sem jih še z dodiplomca sita do vrha glave. Predvsem pa njihovega odnosa do svojih študentov.

Pa saj pa ne hodim v OŠ, ampak na PODIPLOMSKI študij, ko ima večina že redne službe ali pa družine!

Torej, razmišljala sem, da bi se izpisala... Vem, da v tem primeru moram vrniti štipendijo od oktobra do sedaj. Ne vem pa kako je z OD. A ga je treba tudi vrnit?

Logično je, da bi ga, po drugi strani, pa še nikoli nisem slišala, da bi tisti, ki vračajo štipendijo vračali tudi OD...?

Pravila ne morejo kar med letom spreminjati. To kar so povedali 1.oktobra glede zahtevane prisotnosti na rpedavanjih in vajah  mora veljati celo leto.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2010 14:43:08   
Soncnica Sandra ***

CSD Žalec.

Me ja pa že ona na centrali odslovila, me sploh ni hotla vezat. Direktne številke za OD oddelek pa nimam, tako da ne vem, kako bi bilo tam.

Sem pa prejle klicala na CSD Šiška, kjer so me vezali in prijazna gospa na OD mi je pojasnila, da NI TREBA VRAČAT OD v tem primeru. user posted image

No, vsaj upam, da mi v Žalcu ne bojo drugače povedaliuser posted image , ko so stalno neki problemi.

verjemi, da če si na CSD Šiška dobila take informacije, da potem to tudi drži!!!!

srečno!

PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2010 21:30:17   
zmajaz
Ja - OD ti zagotovo ne bo treba vračati, saj ga nisi dobivala neupravičeno - imela si status študenta, dohodek take, kot so pač bili in to je to. OD nima nobene veze s tem, če prekineš študij, ker je vezan izključno na dohodek na družinskega člana. Štipendija je pa pač druga pesem.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2010 22:47:06   
frutolina

Noben ne more btit 100% prisoten na predavanjih (kaj pa če si na bolniški, ali službenem potovanju,...). Poleg tega, si redni ali izredni študent na mag. študiju?To je kar precej pomembno. Jaz bi na tvojem mestu malce bolj povprašala na faksu. Prav tako pa vam na vaši strani piše da se v 2.letnik lahko vpišeš http://fl.uni-mb.si/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=57 .Če si izpite delala redno imaš verjetno že kar nekaj ECTS točk; pa še materinstvo kot razlog.Poleg tega pa si tega ne morejo domisliti sredi leta.

Zakaj pa bi se izpisala? Če si pa vložila že toliko časa v to? Logično je, da bi ga, po drugi strani, pa še nikoli nisem slišala, da bi tisti, ki vračajo štipendijo vračali tudi OD...?

OD za sebe? Možno, glede na to da si do njega upravičen le če se šolaš. če pa sprašuješ za OD od tvojega otroka - pa je odgovor ne, ne vračaš.

< Sporočilo je popravil frutolina -- 1.4.2010 22:48:14 >

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2010 10:24:10   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: frutolina
OD za sebe? Možno, glede na to da si do njega upravičen le če se šolaš.

Tudi če ga je dobivala za sebe, ga ne bi vračala - saj se je ta čas, ko ga je prejemala, dejansko šolala, če se bo zdaj izpisala, se ne bo več šolala in ga bo nehala prejemati, pa je to to. Če se nek status prekine, pomeni, da pač od tistega trenutka dalje nisi več upravičen, za nazaj, ko si dejasnko imel status, pa to ne vpliva. Pri štipendiji je pa drugače zato, ker tam ti pa jasno že na začetku piše v pogodbi, da si dolžan dokončati letnik, če ne jo boš vračal.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.4.2010 21:20:11   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: frutolina
OD za sebe? Možno, glede na to da si do njega upravičen le če se šolaš.

Tudi če ga je dobivala za sebe, ga ne bi vračala - saj se je ta čas, ko ga je prejemala, dejansko šolala, če se bo zdaj izpisala, se ne bo več šolala in ga bo nehala prejemati, pa je to to. Če se nek status prekine, pomeni, da pač od tistega trenutka dalje nisi več upravičen, za nazaj, ko si dejasnko imel status, pa to ne vpliva. Pri štipendiji je pa drugače zato, ker tam ti pa jasno že na začetku piše v pogodbi, da si dolžan dokončati letnik, če ne jo boš vračal.

Tako je. Točno tako je. Sem bila danes na CSD.
Bom pa verjetno še prespala kak dan, pa se šla najprej še pritožit na fax.

Frutolina, nimam še pogojev za drugi letnik. Trenutno imam 30 ECTS, rabim jih pa 46.

Zmajaz... Glede štipendije, mogoče veš, kako je z vračanjem, če letnik dokončam? Torej tudi če se v drugem kaj poruši, mi za prvi letnik ni treba vračat, ali je treba dokončat študij v celoti (z magistrsko nalogo vred)?

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 2.4.2010 21:21:16 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.4.2010 22:26:56   
zmajaz
Štipendija se vrača samo za letnik, ki ga nisi dokončal uspešno - če torej 1. letnik uspešno dokončaš, potem pa študij prekineš, štipendije ne vračaš. Če letnika ne dokončaš uspešno, jo vračaš. Ali če bi recimo sredi druega letnika pustila študij, bi vračala samo za 2. letnik, za 1. pa ne, ker si ga uspešno zaključila.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2010 20:44:11   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Štipendija se vrača samo za letnik, ki ga nisi dokončal uspešno - če torej 1. letnik uspešno dokončaš, potem pa študij prekineš, štipendije ne vračaš. Če letnika ne dokončaš uspešno, jo vračaš. Ali če bi recimo sredi druega letnika pustila študij, bi vračala samo za 2. letnik, za 1. pa ne, ker si ga uspešno zaključila.

O super! user posted image  To se pa prav fajn sliši!

Hvala za info!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?