muza
|
Nisem vzgojiteljica, vendar me je vseeno zamikalo odgovoriti... Viv, mislim, da je tvoja tamala celo korak pred drugimi oz. korak nad povprečjem , če je naredila tako, kot praviš. Jaz bi bila takšne poteze svojega otroka vesela(v tistem trenutku, pred čudnimi pogledi vzgojiteljice, mogoče ne(?), načeloma gledano pa), čeprav bi mu mogoče kakšen "strokovnjak", pripisal neposlušnost in samosvojost,....pa kaj še... Meni se zdi, da je Mirna s tem pokazala, da je zelo bistra punca, da je dober opazovalec, in da že zelo dobro uporablja in dela s svojo glavo in obvladuje prostor in sebe v njem. Kar pa za moje pojme ni slabo. Kaže se pa tudi njena strelčevska narava, a ne? Mislim, da ti ni treba kakor koli ukrepati, pohvala za lepo hruško bo kar pravšnja, če pa za zabavo in kar tako razvijete diskusijo, bo pa zabavno in neškodljivo za obe. Viv brez zamere, vendar mimogrede naj dodam, da sem zelo navdušena tudi nad tem, kar je napisala san - občudovanja vredno . Po moji logiki je otrokom prva in glavna naloga gojiti in razvijati domišlijo. Več kot jo bodo imeli v najzgodnejših letih, lažje in boljše bodo znali razmišljati kasneje v razvoju. Današnji otroci so itak tako neverjetno brihtni in fleksibilni v svojih glavah, da nas nenehno presenečajo. In dokler nas presenečajo v pozitivnem smislu, ni potrebe po preplahu in ukrepanju, moramo jim le dovolj hitro slediti in postaviti ograjo le tam, kjer je možen prepad. San res bravo za tvojo reakcijo in bravo še posebej za tvojo hčerkico, njeno domišlijo in pogum, da je domišliji pustila pokukati v resničnost.
|