|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za vse ki mate doma kužke
25.4.2005 7:41:51   
Špelka
Ojla!¨

Vem, da tema glih ne sodi sem, ampak bolj v kakšen kinološki forum, ampak bom vseen vprašala, ker vem da mi boste znale pomagat. :ups:

Torej, z dragim si ful želiva met doma enga psa. Šla bi ga iskat v zavetišče, ker se nama smilijo. Ampak problem je v tem, da pač hodva vsak dan v službo. Jest jo mahnem od doma ob 5.30 in pridem okoli 16h, on pa gre okol 7.30h in pride okol 17h. No, in zdej vprašanje za vse, k mate doma mlade kužke in še posebej ste doma v bloku: kako se kaj pes navadi da je pol dneva sam??? A je zlo uničevalen k je majhen???? Sej za ven vozit grem jest itak vsak dan vsaj za 1 uro na sprehod popoldne, zjutraj pa bi ga on ven vozil.

Prosim, pomagajte mi in povejte, kako znese pri vas???

Hvala in lepe pozdravčke!

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
25.4.2005 7:53:34   
Maša26
Oj,

škoda k nimam ene ure časa, o :kuza: mi nikoli ni preveč govora :)

Ja, če bi bil mladič, bi bila kar kriza, če bi bil skoraj cel dan sam. Ker mladiči skoraj ves čas lulajo in če jim je dolgčas, se zamotijo z marsičim :)- Je pa ful odvisno od psa. Pri nas smo imeli tri pse, enega za drugim in so bili po uničevalnosti zelo različni. Potem je pa še odvisno, kje je. Če ima na razpolago stanovanje, se lahko loti vse od a do ž. Knjige, omare, razne kable, tako da to res ni najbolj ugodna varianta.

Joj, kaj naj rečem. Odrasel pes ni problema, če je sam, se navadi, da večino časa spi, pa dovolj mu je sprehod dvakrat na dan, mladič pa :zmeden::zmeden: Tudi za psiho ni dobro, če je toliko časa sam..

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.4.2005 7:57:58   
Špelka
A bi blo pol mogoč boljš, da bi v zavetišču izbrala psa, ki bi bil vsaj že čez otroško dobo? Mislim, vsaj v puberteti? :)-:)-:)-:)-:)-:)-

Hecam se - hvala za trud, Maša, sej take stvari naju mal zadržujejo, da ga že nimava. Je pa moj dragi reku, da bi mu v začetku ko je majhen naredu v predsobi, kjer so samo ploščice in nič kablov posteljco. A bi mogoč to tko šlo? Pa še neki me zanima - kuko je pa z lajanjem in cviljenjem? A ste mel kej problemov s sosedi? :zmeden:

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.4.2005 9:02:36   
Gina
Mi smo vzeli v zavetišču kužko:kuza:, ki je imela že kako leto, tako da smo tisto najhujše obdobje lepo preskočili (meni se faza do enega leta zdi grozna, smo imeli tudi prej doma tako majhnega psa ). Ni več lulala po stanovanju, navajena je bila na povodec in jedla je vse. Malo jo je bilo treba vseeno česa naučiti, ker psi iz zavetišča so bili nekaj časa klatežki kužki, so se morali vsaj nekaj časa boriti za svoj obstoj, pa je včasih na začetku kar kaj iz mize sunila ali skočila na posteljo... Nam je bila všeč, ker je bila zelo mirna in ni nič lajala. Še danes zalaja samo takrat, če pred vhodnimi vrati stoji kdo nepoznan. Torej smo večkrat šli gledat pse v zavetišče in kakšnega peljali na sprehod, preden smo psa v resnici vzeli domov. Je pa tako, da pri nas :kuza: ni bila nikoli prav dolgo sama, ker pride Dan iz šole zgodaj, potem pa kapljamo za njim še vsi ostali. Zjutraj gre samo lulat, zgodaj dopoldne gre vsaj za eno uro ven, potem pa najmanj še zvečer ali pozno popoldne za eno uro (ponavadi je pa kar celo popoldne zunaj). S tem, da je to "blokovski" pes, se pravi je sposobna cel dan ležat pri miru, take sorte je, čeprav ji paše se zdivjat tudi zelo.
Ima rada otroke, tako da je lepo sprejela dojenčka.:duda:
Po moje moraš razmislit o vseh + in -, ki jih pes prinaša in se šele potem odločit. Če ti res ni zoprno 3x na dan psa peljat ven, tudi v snegu, dežju in megli, potem je ok. Računaj, da boš enkrat imela zraven še kakega :duda: ali dva, pa da bo :kuza: še vedno pri vas in ga bo ravno tako treba ven peljat, čeprav boš utrujena od otrok.
Če še vedno kimaš, potem kužka kar vzemita, samo prej jih pojdita res večkrat gledat, da si bosta zanesljivo izbrala tistega, ki bo vama pisan na dušo.:kuza:

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.4.2005 9:03:27   
Magi*
takole ti bom rekla. zelo lepo je, da bi kužata šla iskat v zavetišče. sam je pa malo neodgovorno, da bi bil ta kuža sam doma polovico dneva. in to v stanovanju v bloku. s kužati je zelo veliko dela, če hočeš, da se ima dobro. mi smo imeli kužka 17 let, ko smo bile doma še vse tri sestre. in smo se vsi družinski člani ukvarjali z njim. pa še vrt okoli hiše je bil njegov. po 17. letih je šel med :angel: in zdaj, ko sta doma samo še ati in mami, ne bosta imela drugega :kuza:. predvsem zato, ker nista dovolj doma.

mladi kužki so zelo "uničevalni". vse živo pogrizejo;) malo starejše (v puberteti) pa začne ljubezen dajati in so tudi kar zahtevni. naš je cele noči tulil in laufal gor in dol po stopnicah... je bilo zelo pestro.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.4.2005 9:07:57   
Skye
Čakajoča jaz sem se ukvarjala z isim vprašanjem pred dvema letoma...in sedaj imam doma prav luškanega, čeprav zelo trmastega:kuza:;)

Tud midva z mojim živiva v bloku in sva do 15-16 ure odsotna. Ker živiva v bloku sva se odločila za majhnega psa. Kot prvo sva si, ko je prišel v hišo oba vzela po 1 teden dopusta...prvo jaz potem on, da se je :kuza: malo navadil novega okolja in naju.
Ja res je da znajo biti mladički kar precej uničevalni, še posebej ko jim je dolgčas, zato je potrebno res odstraniti vse stvari, ki bi mu bile lahko interesantne in ki vama dosti pomenijo;) Najboljše je, da mu nabavita kakšne igrače s katerimi se bo lahko zamotil.
Kar se tiče lajanja in cviljenja je najin na začetku vedno cvilil, ko je opazil, da bo sam, zato sva ga navajala postopno. Najprej sva ga pustila samega za kakšne pol ure, in potem vedno več, tako da se je s časom navadil, da je sam.
Kar se pa tiče lulanja, pa je neizogibno, da se bo na začetku polulal, takoj ko ga bo pritisnilo in to kje bo prišlo...zato je najboljše, da mu pripravita nekakšen pasji WC in ga poskusita navaditi nanj...midva sva mu ga pripravila v enem kotu......polivinil spodaj in preko dosti papirja in moram reči da je po 2 tednih hodil izklučno na to mesto lulati. No s kakanjem je druga zgodba.......s tem sva imela še kar nekaj časa težave:)-:)-

Pravijo da so psičke hitreje učljive in manj trmaste kot psi....se strinjam midva imava psa, pa še terierja po vrhu...in mislim, da je kralj trme. Tako da tudi bri izbiri spola dobro premislita:)-

Toliko za enkrat, če pa te še kaj zanima pa samo vprašaj;)

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.4.2005 9:30:50   
ditkaaida
Spoštovana!
Glede na to, da si želite otroka, je bolje če s kužkom počakate. Strokovnjaki pravijo, da si kuža določi položaj v svojem "krdelu". Otrok je lahko v življenski nevarnosti, če je kuža preveč lastniški. Naš kuža je "srednji otrok". Zaenkrat je vse O.K.
Pojdite v knjižnico in si preberite literaturo na to temo. Boste dobila strokovne in nepristrankse odgovore.
Nekoč sem imela priliko, ko še nismo imeli psa in sem ga posvojila. Kako? Ko so pri prijateljih dobili psa, sem jim ga pomagala čuvat, tako da so potem lahko šli na dopust ali izlet. Pes me je tako sprejemal, da me je celo branil pred drugim psom.
Želim vam vse najlepše.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.4.2005 10:18:39   
PiaM
Čisto majhen kužek bo zelo nesrečen, če bo moral bit tako dolgo sam doma.Da ne omenim kako zelo bo jokal, tulil in cvilil, da bo po celem bloku odmevalo.Verjetno ga boste našli celega polulanega in pokakanega, ke to ni muca, ki gre lepo v pesek kakat. Naš je tako jokal, da smo ga imeli v začetku dosti not,ker se nam je smilil,lulal pa kakal je pa kak je šel po stanovanju, je bil sled za njim.O uničevanju čevljev in raznih stvari, ki jih nikoli ne smeš pustit še lep čas z njim same, pa da ne govorim.
Prve 3 tedne smo bolj malo spali, tako je jokal cele noči, pomaga samo, če ga v posteljo vzameš...
Bolje malo večjega psa, če že, ampak upam, da bo imel vredu karakter zarad otrok.:zmeden2:
Veliko sreče pri izbiri in čim več lepih trenutkov s psičkom.:rozica:

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2005 10:49:40   
anajmad
Ko je mičken:kuza:,je isto kot bi imel majhnega dojenčka.Vsaj pri nas je bilo tako.Jst sem prvi teden bila zmeraj z njo.Imam kužiko yorkija.Potem sem ji nastavila časopisni papir in jo imela zaprto na hodniku.V glavnem,navadila se je takoj,da je bila sama in tudi lulat je začela takoj vzunaj.Pri nas je ritual,da jo peljemo zjutraj malo ven,če je dež samo tisto rit prisloni in lula in takoj zviz noter.Potem jo peljemo ven,ko pridemo domov,to je tam nekje okoli 12-13h.Pri nas je še kr v redu,ker imamo deljen urnik.Potem jo peljemo na daljši sprehod,če je lepo vreme popoldne tam nekje za kakšno urco in zvečer,preden gremo spat,okoli 21.30 jo še enkrat peljemo lulat.Drugače je pa zelo rada sama doma,ker je že starejša in ji gremo vsi že počasi na živce,kolikor jst opažam,tako da je že vsa nervozna,če je kdo slučajno doma dopoldne.Ima že svoj ritual,da vrže svojo rit na kavč in čori.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2005 10:57:45   
baguSka
Uf tole je tud moja tema.;)

Najprej čestitke ob odločitvi. Tud midva sva nova srečna in ponosna lastnika 10 tednov starega kužija, ki je v najinem kardelu že 3 tedne.. Midva ga sicer ne puščava samega, sva ga pa navadla da ponoči ne spi pri naju.. Prve dve, tri noči je sicer jokal, ampak še to ni blo nič hujšega. Eno noč vmes sva ga sicer vzela u pojstlo, ampak sva vidla da nima smisla, ker mu ni preveč hudo.. Čez dan sva ga do zdaj pustila mogoče le 1x mislm da za 2 urice, ampak ni nič jokal. Sva stala pred vrati takoj po tem k sva odšla in še potem k sva nazaj pršla in se je lepo igral s svojim igračkami, k jih seveda ne zmanjka.:)- Da nama ne uniči (ponoči) stanovanja, sva vhod v dnevno zagradila z ograjco (nimava vrat), tako da mu ostanejo predsoba, kuhinja z jedilnico in balkon, kar je pa že polovica stanovanja in je za takega mejhnga kužka več kot dovolj. No nama zaenkrat pohištva še ne grize pretirano, veva pa da naju tud to čaka, vendar kot sm že rekla sva vedno ob njemu, tko da ga bova mela pod kontrolo.
Torej če se odločata za kužija iz zavetišča, vama za v blok vsekakor priporočam kužija, ki je bolj lene narave, ki ne rabi veliko gibanja in je predvsem majhen. Naj bo star tm okoli enega leta (je faza ko je grizenje že mimo), če pa ne, pa obstajajo tudi nekakšni boxi, taki da je seveda v njih veliko maneverskega prostora po katerem se lahko sprehaja. To je rešitev, da pogrižen vse kar vidi, je pa res potrebno imeti malo večje stanovanje oz. prostor v katerega se ta box lahko postavi.
Če te še kaj zanima vprašaj.;)

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2005 11:34:49   
billa
Midva imava tudi :kuza:, ki je najina sreča:love:. Je pa sam sigurno 8 ur, od ponedeljka do petka, pa ni nobene panike. Pomembno je, da gre zjutraj ven in se zlaufa, pa seveda svoje potrebe opravi:)
Potem pa brez problemov počaka do 16h.
Bi ti pa tudi jaz svetovala psička iz zavetišča, oz. starejšega psa, ki je dal že skozi fazo lulanja in grizenja. Mislim, da za mladička res rabiš najmanj mesec dopusta, če ne bi imela rada zdemoliranega stanovanja.
Jaz sem imela nekaj zadržkov, v stilu, mladiček se bolj naveže, pa ti zdaj lahko povem, da ni problema. Najin se je v enem mescu že tako navadil/navezal na nas, da zgleda da smo skupaj od vedno:)

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2005 11:44:17   
Špelka
OK, odgovori malo mešani, izgleda da bo končna odločitev morala bit najina, kakršna že bo, ka je tudi prau.

Me pa še zanima, predvsem ti billa, pa baguška - kateri pasmi imata, oz. katere pasme so bolj lene sorte. Saj v zavetišču verjetno ne bova dobila čistokrvnega, ampak mogoče se lahko približava temu, kar je v redu. ;)

Samo ne mi rečt pudla, ker tega pa res ne bi mela. Vse ostale pasme so OK. :)

Hvala še enkrat vsem, ste mi dale kosti za glodat!!! ;)

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.4.2005 12:11:32   
baguSka
Hmm u bistvu vem da so mejhni bl lenčkani (ne pudl) ne
vem ala maltežan, yorkiji, shitzuji, bigli, buldogi..

Lohk da je kšna pasma bl kšna pa mn živahna - z vsemi
pač nimam izkušn. Midva mava francoskega buldoga (si
ga lahko pogledaš v mojem albumu) in je baje tok len
da se mu še lulat ne da hehe. No zdej seveda še lula
povsod in na litre, čez čas bo pa baje že boljše.;)

No najbl leni so baje psi k majo potlačene smrčke, ker
majo krajše dihalne poti in se zato velik prej zmatrajo.
Je pa recimo potem slabost pri teh psih ta, da slabše
prenašajo mraz in vročino.:(

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.4.2005 12:18:21   
Špelka
:)-:)-:)-:)-:)- Francoskega buldoga pa poznam!!!! Oziroma mam prou izkušnje z njim! Moj fant ga je mel ko sva se spoznala pa še pol ene par let. No, kako se je končala zgodba z njim ne bi govorila, da ti ne bom uničla veselja nad svojo malo nadlogico!! :((:((

Ja, so kr crkljivi, majo pa tud ful kondicije. Naš bivši je šel vedno z mano tečt, pa ti povem, da ga je blo težko čist izmučit. No, vseeno je pol spal kot ubit, ko se je doma končno zavalil v svoj omiljeni fotelj :)-:)-:)-:)-:)-. Ja, zgleda da bo treba v knjižnico, pa mal pogledat v bukle :ups::ups:8)8).

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.4.2005 12:31:46   
Anonimen
Mopsi rabojo malo sprehoda oziroma se jih spoloh ne sme preveč "matrati", ker imajo probleme z dihanjem zaradi potlačenega gobčka.
Jaz imam doma višavko, zdaj je stara 4 leta. Je najbolj priden pes na svetu. Zjutraj gre prvič ven ob 10. uri, ko jo lulat in na sprehod pelje moja teta. Potem gremo ven okrog 15.30 in smo zunaj povprečno kaki dve uri. Ponavadi smo itak celo popoldne zdoma, tako da gre nazadnje lulat, ko pridemo domov, okrog 19. ure. Pa še to, njej samo rečeš, Miša, pojdi lulat, naredi dva koraka, "počepne" in se polula. Včasih na sprehodu pač pozabi, pa jo moramo potem pred blokom malo spomniti.
Ko je bila majhna, sem vzela 14 dni dopusta, prišla pa je že navajenja lulanja na papir. V začetku jih je treba pogosto voziti ven, da se navadijo zunaj lulat. Pravijo pa tudi, da moraš tisti papir, na katerem v začetku lula, skozi bolj k izhodu pomikati, pa se navadi, da se gre ven. Spi pa naša Miša pri meni na postelji (pri nogah, no večinoma tam...), dovoljeno ji je pa skoraj vse, kar želi. Ampak sploh nima velikih zahtev. Je najbolj piden kuža na svetu. Razen če vidi mačko, potem je pa to čisto druga pesem...
Sicer pa se kuža navadi, da je ta čas, ko so lastniki v službah, sam. Tudi jaz sem že slišala lastnike, ki pravijo, da gredo kupu prav na živce, če so kakšne dni dopoldne doma. Ponavadi kužki takrat spijo. Sicer pa naša Miša ni nikoli zgrizla čisto nobene stvari. Saj veš, je najbolj priden kuža na svetu...

(odgovor članu Špelka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.4.2005 13:55:25   
billa
jaz imam pa malega angleškega hrta, ki so sicer pravi tekači, ampak doma so pa kot mačkice. Cartanje in spanje, tako zgleda naš :kuza: doma:) Zunaj je pa cela akcija, rad teče, oz. dirja in se rad potepa z nami v naravi.
Vsakemu lastniku se itak zdi svoj najlepši pa najbolj priden in pameten (kot pri otrocih, hahaha) ampak meni se res zdi, da so whippetki idealni za v stanovanje, ne smrdijo, ne umažejo, ne spuščajo dlake, in so tako nežni, da lahko hodi med kristalnimi kozarci pa ne bo nič prevrnil.
Je pa to zelo specifičen pes, ki ali ga ljubiš ali ti je pa izredno grd, neke srednje poti pri njih res ni.
Sem ti hotela poslat link ene krasne kužike, ki je bila v zavetišču pri kopru, ampak sem šla pogledat na njihovo stan in je ni več. Očitno je na njeno srečo našla domek.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.4.2005 7:01:21   
naja78
če imaš rada živali,in veš da bi bile skoraj več kot pol dneva same,jih raje ne imej.žival-pesek zahteva družbo,nego,igranje,cartanje,svežo vodico,sprehode,..............KOT MALI OTROK.ne vem moje mnenje,sem alergična ne to,da če ljudje ne skrbijo za živali.no ti že bi,ampak moj odgovor se nanaša na zgoraj napisane vrstice.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.4.2005 8:30:13   
billa
naja78,
psi rabijo dosti več spanja kot ljudje in sem prepričana, da če za njega zjutraj lepo poskrbiš in mu privoščiš dolg sprehod, pa seveda pustiš svežo vodo pa kakšno igračko tistih 8 ur zelo hitro mine.Poleg tega povprečo delamo 5 dni od 7h in so naši vikendi prilagojeni psičku.
Strinjam se s tabo, da so psički kot otroci, pomembna je predvsem kvaliteta in ne kvantiteta časa, ki ga preživijo s starši.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?