Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 19:59:31
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: najina pikica* a slučajno katera ve če to res drži (v zdravstvu) da je mamica do tretjega leta starosti otroka opravičena dela nedelskih in prazničnih delovnih dni? ne najdem to v kolektivni pogodbi?sm našla za nočno delo in nadure,za to pa ne.... ld Če imaš dobro taglavno sestro. Če pa je narava dela taka, da je to skoraj nemogoče, se lahko hitro pod nosom pobrišeš.
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 20:12:06
|
|
|
|
melanija
|
Če imaš privilegije pri nadrejenih. Imam sodelavko, ki ji je nadrejena to omogočila, ne dela nedelj in praznikov. Sem prišla jaz po porodu delat, pa ni bilo govora da bi jaz lahko to uveljavljala. Pa sem se kragala z njo več kot mesec dni, klicala sindikat pa ni zaleglo. Šefi so golazen in nič drugega - vsaj moja.
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 20:23:43
|
|
|
|
piskot
|
ko smo delali sw za eno bolnico, smo morali dodati opcijo, ce ima zenska manj kot 3 leta starega otroka, potem ne sme dezurat. ampak to je bila samo verzija za zdravnike. za ostali kader pa ne vem.
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 20:39:36
|
|
|
|
najina pikica*
|
ok itak mi je jasno da se da marsikaj zment z nadrejenim če sta v dobrih odnosih! zanima pa me če je to kje zapisano v kolektivni pogodbi?
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 20:40:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Katero točno imaš?
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 20:56:18
|
|
|
|
najina pikica*
|
splošno kolektivno pogodbo za zdravstvo in socialo.našla na internetu!
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 21:36:56
|
|
|
|
ada2
|
jaz delam v zravstvu, pa sem oproščena samo nočnih, nedelje in praznike delamo po 12 ur, pa ni nihče nič omenil, da jih ne bi, za nočne se pa držijo kot pijanec plota, da jih ne smem delat, dokler otrok ne bo 3 leta star.
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 3.10.2007 21:39:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 jaz delam v zravstvu, pa sem oproščena samo nočnih, nedelje in praznike delamo po 12 ur, pa ni nihče nič omenil, da jih ne bi, za nočne se pa držijo kot pijanec plota, da jih ne smem delat, dokler otrok ne bo 3 leta star. Isto pri meni, za nočne sem mogla podpisat,da se strinjam,da jih delam!Meni bi tudi pasalo brez nedelj in praznikov, pa še brez česa..
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 4.10.2007 8:08:14
|
|
|
|
srki
|
Jaz sicer nisem v zdravstvu, do 3. leta otrokove starosti mi ni bilo potrebno dežurat. Ampak to ni mus, to ti odredijo oz. dovolijo nadrejeni. Če so človeški, potem ja, jaz sem imela srečo.
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 4.10.2007 11:42:11
|
|
|
|
Šaki
|
moja kolegica v zdravstvu je prišla s porodniške direkt v nočno
|
|
|
|
RE: NUJNO!!!VPRAŠANJE TISTE K DELATE V ZDRAVS... 5.10.2007 13:50:52
|
|
|
|
jade1
|
Tudi v celodnevno te ne sme dat, ker so to že nadure. Pri nas ne delaš nočnih in celodnevnih, to je po zakonu. 190. člen (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom) (1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju. (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka. (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?