|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB
19.10.2007 20:11:24   
pinkec
Pozdravljene -

zanima me sledeče: decembra imava z možem posvet pri zdravnici, kjer naj bi se glede na rezultate izvidov (njegovih in mojih) določilo, kako naprej. V primeru, da nama najprej predpiše "terapijo" s Klomifenom, a naju bo tudi že kar dala na čakalno listo za inseminacijo? Vesela bom, če mi katera napiše, kako je to potekalo pri vama...

papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB
19.10.2007 21:05:37   
zorica

Midva z mojim sva dala osnovne stvari skoz mogoče še malo manj - z moje stani.Jaz sem dala le kri, moj pa kri in opravil je spermiogram.Potem sva prišla k dr. ki je rekel, da ma mož malo premalo spermijev in da ne bomo nič čakali, da naj kar takoj ob naslednji M pokličem, da pridem 5.dan ciklusa na prvi UZ za priprave na inseminacijo.Takrat sem tudi dobila K.

(odgovor članu pinkec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2007 22:52:50   
pinkec
zorica - hvala za odgovor. Jaz sem že kar nestrpna, ker ne vem, kaj naju čaka in upam, da se ne bo preveč vleklo vse skupaj. No, bo treba počakat in videt. user posted image

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2007 8:10:12   
bumbum
Takoj, ko sem dobila Klomifen, sem že bila v prvem postopku inseminacije(ni čakalne vrsteuser posted image ).

(odgovor članu pinkec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2007 17:24:13   
pinkec
bumbum - kaj ni neke 8 mesecev čakalna vrsta? user posted image

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2007 18:16:20   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: pinkec

bumbum - kaj ni neke 8 mesecev čakalna vrsta? user posted image

Čakalna vrsta je za IVF, ICSI.
Če si že dala skoz HSG potem te verjetno v naslednjem letu čakajo trije poskusi IUI, pol pa na čakalno listo. Tako je bilo pri meni. Če še nimaš HSG se zna prav pošteno zavleči...
Želim ti, da pred prvim obiskom ambulante zagledaš magičen user posted image user posted image .
Pa oprosti, ker sem odgovorila na vprašanje, ki je bilo namenjeno bumbum user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu pinkec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2007 20:50:31   
pinkec
tosja- hvala za odgovor. Hsg-ja še nimam. Hm... Tudi jaz upam, da bo ratalo kar vmes - med vsemi temi procedurami. user posted image

Pa je nujno, da vsaka gre na tale Hsg?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2007 21:48:18   
vampirka
Pinkec, midva sva najprej dala skozi vse preiskave (mož spermiogram, jaz laparoskopijo - ki je vključevala tudi hsg). Šele potem sem dobila klomifen, pa kasneje inseminacija...pa potem še druga...takoj po prvi inseminaciji pa so naju že kar dali na čakalno listo in tako sva potem dočakala prvi (in uspešni) ICSI.

Hsg naj bi bila ena osnovnejših preiskav pri ženski, saj je veliko problemov z zanositvijo povezanih s prehodnostjo jajcevodov. In klomifen brez hsg-ja naj ne bi predpisovali (čeprav ga user posted image ), saj je povečana možnost izvenmaternične zanositve (če so v jajcevodih npr. zarastline...). Upam, da sem ti kaj pomagala. Srečno!

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu pinkec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2007 11:45:52   
pipi1
IZVIRNO SPOROČILO: pinkec

Pa je nujno, da vsaka gre na tale Hsg?

Mene niso dali na HSG... šele po treh inseminacijah...

Bi pa še dodala, da za uspešno združitev jajčne celice in spermija potrebujemo prehodne jajcevode. Če le-ti niso prehodni, je inseminacija (IUI) brez veze! Moje osebno mnenje je, da bi bilo potrebno pred IUI opravit hsg.

pipika

(odgovor članu pinkec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2007 20:40:56   
zorica

Tudi jaz sem mnenja, da je delati IUI brez HSG brezvezno - ker se ne ve, če so jajcevodi prehodni.Ampak tudi jaz bom naslednji mesec šla v tretje na IUI in to brez HSG user posted image

Ali mogoče, da sklepa da če sem bila pred leti že noseča (sicer delala splav), da imam prehodne jajcevodeuser posted image

(odgovor članu pipi1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.10.2007 20:44:34   
Anonimen
v mb je čakalna samo za ifv in icsi.. torej po postavljeni diagnozi dajo po večini klomifen, če v treh mesecih ne uspe te čaka 1 iui(inseminacija) takoj pri mesečnem perilo..
ampak  je pač odvisno kakšna bo tvoja diagnoza oz izvidi.. če bojo pač izvidi pokazali, da brez ivf ne bo uspeha boš dana takoj na čakalno, če pa bojo pač ugotovili, da je možnost zanositve z iui takrat pa boš imela 3 iui pred postopkom ivf

(odgovor članu zorica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.10.2007 22:56:04   
pinkec
Punce, hvala lepa za odgovore in vsem, ki čakate na +, naj čim prej uspe. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prva nosečnost po 30. letu?
Vse več je parov, ki se za otroka odločajo šele po 30. letu starosti. Kakšne so prednosti takšne odločitve, najdete v pr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

partner vs. očka in obratno
Admin

Moj partner je v mojih očeh tak očka, kot sem si ga predstavljala pred rojstvom otroka...

Ne; delala sem mu krivico, zdaj je veliko boljši. (27%)

Da; od njega nisem pričakovala veliko in pričakovanja so se uresničila. (16%)

Ne; predstavljala sem si, da bo boljši kot se je izkazal do sedaj. (22%)

Da; imela sem visoka pričakovanja in ni me razočaral. (35%)

Število vseh glasov: 167

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!