|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za tiste, ki dojijo
9.10.2004 9:30:22   
Pikapolonica
Hoj!

Saj mogoče bo tole moje vprašanje izzvenelo čisto čudno :zmeden:, pa vseeno...

To, da svojega škratka ne bi dojila, seveda nikoli ni bilo vprašanje, me pa kar malo skrbi :zmeden2:, ker imam občutek, da se v tistih dveh mojih okroglih prijateljicah nič ne dogaja. Sem dobre 4 tedne pred dnevom D, jaz pa še vedno nosim modrček iste velikosti kot pred nosečnostjo. V tem času naj bi se že kdaj pojavil tudi kakšen izcedek, pri meni pa nič. Tudi nobenega pravega občutka ni. In zdaj me je kar strah, da tam notri ni nič pripravljeno. Da moj dojenček :duda: po porodu ne bo imel nič sesati.

Zdaj me pa seveda zanimajo vaše izkušnje. Je bilo tudi pri vas podobno in ali se pač vse zgodi čisto na koncu. Takrat ko je zares treba????

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
9.10.2004 10:11:49   
Pupica
Pikapolonica nič se ne sekiraj, vse se po porodu uredi. Veliko naredi že sama psiha, zato le optimistično glej naprej. K sreči ti dajo sedaj :duda: takoj na prsi in pomoje tudi to pomaga.
Lep porod in uspeh pri dojenju ti želim!!!

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2004 10:48:36   
kimi
Boš videla, ko boš začela dojiti. Sedaj je tako malo mleka noter, ker je začetno najboljše in ga je zelo malo. Čim več boš dojila več ga bo. Počakaj, ko se boš zjutraj zbudila kot Pamela Anderson. Tudi jaz sem imela isto številko nedrčka dokler nisem začela dojiti:) potem pa so kar zrastle za 2 številki:)-

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2004 11:03:57   
ksenija.
Ne sekiraj se, tudi meni se pred porodom ni nič dogajalo, sedaj pa imam toliko mleka, da mi kar teče iz prsi. Na eni dojki mala Zala sesa iz druge pa mleko kar samo odteka (no sedaj že malo manj kot na začetku).
Torej ne skrbi boš videla, da boš imela dovolj mleka za svojega škratka.
LP Ksenija & Zala

Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2004 14:18:05   
Bučka1
Živjo!
Naša mala pikica bo 14.10. stara 7 mesecev pa se še vedno dojiva vasj 5 krat na dan, s tem da mi ni nič teklo ven preden sem rodila in tudi po porodu je bilo prve tri dni bolj malo pol se pa kar dela samo od sebe. Manj ko boš razmišljala o tem boljš bo. Men je blo čist logično da bom imela mleko, tako da tudi stekleničke nismo kupovali pa je vse steklo. Srečno

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2004 14:18:06   
Bučka1
Živjo!
Naša mala pikica bo 14.10. stara 7 mesecev pa se še vedno dojiva vasj 5 krat na dan, s tem da mi ni nič teklo ven preden sem rodila in tudi po porodu je bilo prve tri dni bolj malo pol se pa kar dela samo od sebe. Manj ko boš razmišljala o tem boljš bo. Men je blo čist logično da bom imela mleko, tako da tudi stekleničke nismo kupovali pa je vse steklo. Srečno

Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2004 16:06:54   
Anonimen
Joj, Pikapolonica, kot da bi tvoj post napisala sama. Že nekaj dni razmišljam o tem vprašanju, prej pa si ga nisem niti postavljala, ker mi je bilo nekako logično, da bom dojila in to čimdlje.
Pa se tudi pri meni čisto nič ne pozna. NIČ!!!
So me pa te mamice malo potolažile, upam, da s tem res ne bo problemov.

Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2004 19:26:05   
malika
Pika poka ne skrbi. Pri meni je bilo isto.Sem bila 100%, da bo mleka čisto malo ali pa nič. In zdaj? Polno sem ga dojila 6mesecev, in še zdaj veselo vleče(star 9 mes).
Ti samo skrbi, da boš dosti pila.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2004 19:29:49   
Abby
Mene je blazno skrbelo, da ne bom imela mleka, ker še prve dni po porodu ni bilo kaj videti, jaz sem si pa zelo želela dojiti. Vseeno sem kar naprej pristavljala punčko in kakšen teden po porodu sem imala zize tako velike, kot je bil pred porodom trebuh. Mleka pa tudi več kot dovolj, tako da bi jo še vedno na veliko dojila, če ne bi bila spet noseča. Zdaj se pa samo še tu in tam stisne k zizi in jo malo oblizne.

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2004 22:53:46   
Pia73
Draga Pikapolonica :pika:

Lepo so te punce potolažile. In verjetno bo res vse v redu. Jaz bi ti pa vseeno rada povedala manj lepo plat dojenja. Meni npr. so prsi zrasle, pa itak nimam malih. Pa 100% sem bila, da bom dojila, nič flašk, nič adaptiranega mleka, nič,... Žal se je moja izkušnja z dojenjem končala porazno. Ni šlo,... :(( Ker sem imela ob sebi nerazumevajoče medicinsko osebje, je bilo še huje! Šele mojemu dragemu možu je uspelo, da me je rešil poporodne depresije, ki se me je lotila po porodu, ker ni in ni šlo! Pa tolk sem se trudila. Sigurna sem, da ti bo uspelo (pa saj itak veš, da se moje želje zate, uresničijo), če pa ti slučajno iz kateregakoli razloga ne bi, se ne sekiraj, ker imam jaz doma super 4- letnika, ki je spil bolj malo mojega mleka! Res lahk, prideš preverit! :)-:)-:)-
Drži se, pa javi se kaj!!!

LP Pia73

Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2004 0:36:01   
Seven*
Heyy!!

Ce si zelis dojiti je pomembno, da to misel nekje fiksiras v glavi in si reces: ZELIM DOJITI!! Psiha ful vpliva na produkcijo mleka.

Ti samo nic ne skrbi. MLEKO BO!!! Se prevec ga bo.. :))

Dovolj pocivaj in veliko pij!! :)

Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2004 8:55:29   
Abby
Mimogrede še tole: ker sem imela vdrte bradavice, so bili prvi MESECI (ne samo tedni!) eno samo trpljenje. Ampak, kot pravi Seven, idejo o dojenju si moraš fiksirati v glavi, pa gre. Po statistiki je 1-3% žensk, ki res ne morejo dojiti in sicer tiste, ki imajo hude kronične bolezni, zaradi katerih morajo jemati zdravila, ki bi prehajala v mleko in škodila otroku. Če torej ni medicinskih kontraindikacij, je potrebno samo malo (no, včasih tudi ogromno) truda in dobre volje in zares velika želja. Seveda iz srca, ne zaradi sledenja trendom; potem pa res pristaneš na Aptemilu.
Še to: ko je bila moja punčka stara nekaj tednov, sva kar naprej hodile na kontrole dojenja in kar naprej so nama grozili, da bom morala začeti dodajati umetno hrano. Nekdo od zdr. os. mi je celo rekel, naj kar kupim Aptamil in naj se ne sekiram, na njem tud čist lepo gor zrastejo. Ampak meni bi to bila usoda, hujša od smrti. Zares nerazumevajoči so bili šele v bolnici na otr. oddelku, kamor se je šla pri 3m cepit. Kar nekam razočarani so bili, ker nisem še nič dodajala in me niso mogli poslati domov in sem lepo prenočila z njo v bolnici, da niti ne omenim, kako so se zgražali, ko sem povedala, da ji dude ne dajem, ker je noče. Pa so me podučili, da jo moram siliti z dudo, prej ali slej jo bo že hotela. Toliko o razumevajočem osebju.
Skratka, moja pikica ni nikoli spila niti kapljice umetnega mleka, pa so mi vsi napovedovali, da ji ga bom morala dati že prvi mesec.
Kjer je volja, je pot.

Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2004 9:48:52   
Pia73
Pikapolonica, ti se le ne sekiraj, saj bo!

Ampak Abby, veš ni vedno poti, kjer je volja! Ne bi ti sedaj razlagala, pri meni je bil problem pri sinku: priraščen jezik kar so prepozno ugotovili,... Pa saj nima veze, zaradi takih kot si ti, je nam mamicam, ki nismo dojile pa smo si to zelo želele, še huje! Pomisli malo, preden pišeš stvari za katere nimaš popolnioma tdnih osnov! In ne bom razpravljala več o tem!

Pikapolonica :pika: midve se pa še kaj "slišiva"

LP Pia73

Neposredna povezava do sporočila: 13
10.10.2004 14:28:12   
Abby
Jaz sem samo opisala svojo izkušnjo in ne vem, zakaj se čutiš napadeno. Ti pač spadaš v tisti statistični 1-3%, ki ima realne osnove, da ne more dojiti.
Moja svakinja je pa dojila samo par mesecev, kar ji je "zmanjkalo mleka". In potem moji tašči, ki tudi dneva v svojem življenju ni dojila, ni bilo jasno, zakaj meni ne zmanjka mleka, ko pa ga vendar vsem.
Sicer pa, Pia, iz dna srca se ti opravičujem, če sem te prizadela s tem, da sem dojila svojega otroka.
PS: S klicaji pa res ne skopariš.

Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2004 18:10:54   
Pia73
Pikapolonica :pika: sorry, zelo te imam rada in ni mi všeč, da se je ravno pri tvojem postu zakompliciralo ampak samo tole še napišem, pa se ne oglašam več!

Abby več kot očitno je, da nisva na isti valovni dolžini. Očitno ne bereš dobro:

1. Jaz ne spadam med 1-3% žensk, ki ne morejo dojiti. Problem je bil pri sinku!
2. Problemi tvoje tašče in svakinje niso bili predmet najine debate!
3. Opravičila ne sprejmem, ker je totalno neumno! Ti lahko zaradi mene dojiš še sosedove otroke, ko si tako dobra, pa mene ne boš prizadela!
4. !!! Kdor zna pa zna, kajne!!!!

Ne bom se ti več javljala, ker je zame tole izguba časa!

Pikapolonica še enkrat oprosti!

Lp Pia73

Neposredna povezava do sporočila: 15
10.10.2004 20:00:24   
Abby
Jaz pa v jok pa na drevo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?