Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 27.1.2010 11:38:57
|
|
|
|
ribica.
|
režejo se vedno samo čisto suhi deli. Jaz moje pustim lepo na miru, odrežem šele ko je čisto suho in je kot slama, rumene barve. IN odrečem tudi samo do tam ko je suho. Dokler je vejica, ki je že odcvetela, še vedno lepo zelene barve, jo pustim pri miru. Predlagam da jih malo manj gledaš, daj jim kakih par tednov mir, tako boš lažje dočakala, da se posuši kar je odmrlega.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2010 12:22:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 27.1.2010 12:30:14
|
|
|
|
Baby
|
Pusti stebla pri miru, razen če res niso čisto suha....
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 27.1.2010 13:33:17
|
|
|
|
Aja32
|
Podoben primer sem imela jaz lani in sem vprašala našo cvetličarko. Jaz sem namreč en baksuz za rože... V glavnem moraš počakati, da se stebla čisto posušijo, da so rumene barve, potem jih pa lahko odrežeš.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 18.2.2010 21:59:04
|
|
|
|
Ribi Bibi
|
Moje pa počivajo že celo večnost, pa nič ne kaže, da bo še kdaj kaj z njih. Pa jih redno zalivam in gnojim, stebla so se jim sicer posušila, ko sem rodila, pa se mi je mal fučkal za vse rože (so imele revice letos težko leto ). Potem sem jim stebla porezala, zdaj mi pa delajo samo nove liste in korenine in nič drugega že vsaj pol leta. Kako naj jih zbudim?? Saj so mi lepe tudi brez cvetja, ampak malo barve pa nikoli ne škodi
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 18.2.2010 22:17:17
|
|
|
|
Klemy82
|
Da še jst vprašam, namreč, imam prvič v življenju orhidejo, pa je ne bi rada zafurala takoj. Torej, odcvetela je po petih mesecih cvetenja, počiva cca 3 tedne in na enem stebelcu je pognala novo vejico s popki. Rumen je samo en konček na drugem steblu, cca 2 cm, naj to odrežem ali počakam, če se bo še naprej kaj posušilo? Posušila sta se še ena dva mala lista pa sem pobrala stran. Drugače ima lepe zdrave liste. Imam jo v spalnici na oknu in izgleda ji paše, čeprav sem se bala, da ji bo zaradi radiatorja pretoplo. Kupila sem tekoče gnojilo za orhideje in zadnjič sem jo prvič s tem zalila (vem, da jo moram namočit v vodo in fajn odcedit)... me pa zanima, kako pogosto naj jo zalivam zdaj, ko ne cveti in koliko takrat, ko cveti? Aja, pa še to. Na eni od zračnih korenin so se nardile kot ene mucke in sem jo porezala stran. Bi lahko bila to plesen? Drugje nisem videla nič, samo da vem, če moram bit pozorna.
< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 18.2.2010 22:19:23 >
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 28.2.2010 21:51:02
|
|
|
|
Ribi Bibi
|
Kje sta zdaj poznavalke? Sem pred parimi dnevi spet dobila orhidejo, ki sicer še lepo cveti, verjetno je samo vprašanje časa kdaj jo zamorim.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 8:26:30
|
|
|
|
noranate
|
Bibi, pravijo da moraš orhideje včasih tud šokirat, da ponovno zacvetijo. Probaj jo dat sedaj, ko ni tolk hladno ,čez dan ven na okno al jo pa za en dan zapri v temo,... Na en način probaj. Meni je tako ratalo in je po enem mesecu res začelo poganjat cvetno steblo. Srečno
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 8:32:00
|
|
|
|
Anonimen
|
jst sem pa mojima dvema porezala stebla. pa ne vem, ce so ble res cist cist suha tko da ima zdaj smo liste. a sem ju ubila? za zmeraj?
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 8:37:45
|
|
|
|
noranate
|
Nisi ju ubila, ŠE, škarje stran, če ne boš res morilka . Pust ju pri miru. Bodo si opomogle, morajo tud mal počivat. kako jih zalivaš
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 8:39:31
|
|
|
|
Anonimen
|
1x na teden jih dam za 1 uro v staro vodo. A JE PROOOOOOOOOUUUUU???????
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 9:00:16
|
|
|
|
noranate
|
Ja, v redu je. sam namoč jih takrat, ko ne bo v lončku več nič rose.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 9:01:02
|
|
|
|
Anonimen
|
aha...torej, ko bojo cist suhe korenine?
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 9:09:36
|
|
|
|
noranate
|
Ja, skor čist suhe. Sam ko majo enkrat na steblu popke ne čakat predolg, ker radi odpadejo. Vse to pride s prakso .
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 9:10:41
|
|
|
|
Anonimen
|
kaki popki....moje se stebla nimajo
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 9:22:16
|
|
|
|
noranate
|
Enkrat bodo tud stebla zrasla, sam mal bo treba počakat, pa ne jih met na direktni sončni svetlobi poleti, mal jih zasenči.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za poznavalke orhidej 1.3.2010 21:36:01
|
|
|
|
Ribi Bibi
|
noranate a res?? Za šok terapijo pa prvič slišim. Mi je pa všeč ideja, če na zarad drugega zato, ker me tolk presekirajo te rože . Bom jih dala takoj jutri ven. Sam čez noč pa najbrž ne, da se jim res kaj hudega ne zgodi .
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?