Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vprašanje glede preživnine 1.3.2008 17:06:32
|
|
|
|
Gina
|
Na socialni se tega že leta ne da več zmenit - po zakonu gre to drugače. Tožiti moraš bivšega partnerja za preživnino in stike. Na drug način se tega ne da urediti. Vse določi sodišče. Stalni naslov nima nobene veze s tem. Čim je priznal očetovstvo, ste bvi družina, pa vseeno, kje on živi. Socialna samo vodi evidenco potem in usklajuje znesek preživnine, določene od sodišča, glede na višino inflacije, ter ureja morebitne zaplete, ki bi se jih dalo na miren način rešit z njihovim posredovanjem. Drugega socialna služba ne ureja. Moraš tožiti bivšega partnerja. To je varnostni ukrep, zaradi številnih gljufinj in goljufov, ki so pred leti še bolj množično kot danes potvarjali resnico o skupnem življenju. Kredit se ne odšteje avtomatično od plače. v dohodke šteje vse, kar se vodi pod dohodek in od tega ter od števila otrok se določa znesek preživnine. Če se vidva uradno razideta, se pravi ko ga boš tožila, se bo v tvoj dohodek štela tudi preživnina (poleg tvoje plače). Vsi tvoji skupni dohodki se bodo delili z dva, ker boš preživljala sebe + otroka najbrž, a ne in ta % šteje kot merodajen za otroške dodatke in plačilo vrtca. To si pa lahko izračunaš sama, poglej na strani ministrstva za družino,.... tam so vse razpredelnice.
|
|
|
|
RE: Vprašanje glede preživnine 1.3.2008 17:42:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Gina, če se sporazumno dogovoriš, potem ne rabiš na sodišču to urejati.Greš na CSD in podaš izjavo,seveda oba prisotna. Sem urejala 2 meseca nazaj za oba otroka.
|
|
|
|
RE: Vprašanje glede preživnine 1.3.2008 17:58:00
|
|
|
|
Gina
|
Na csd-ju lahko urediš za kratek čas. To je za zaščito mamic, da dobijo vsaj nekaj denarja od očeta otrok, preden pride do uradnega postopka na sodišču. Po enem letu terjajo sodno odločbo. Če do takrat še ni ločitve, terjajo od tebe dokazilo, da si vložil tožbo na socišče. Sem se sama tudi ločevala, pa poznam reči. Nikdar ni dovolj samo odločba iz csd-ja. Dolgoročno mislim.
|
|
|
|
RE: Vprašanje glede preživnine 1.3.2008 18:56:58
|
|
|
|
jaša2
|
ja, midva sva htela še uporabit "tisto staro finto", ko so se mamce prijavle kot samohranilke, ko partner še ni bil prijavljen na istem naslovu kot ti in so imele potem pač olajšave.... in ko sem se šla pozanimat, kak je pol s preživnino (kr jo pač kot "samohranilka" morš prikazat v dohodnini...), mi je kr minlo, sem kr odnesla pete. mi je rekla, da se te stvari ne urejajo več kr tak na easy, ampak vse prek sodišča. lahko se vidva sama sporazumno pogovorita on podata predlog o višini preživnine, drugač pa sodišče določi. na podlagi česa, pa ne vem.
|
|
RE: Vprašanje glede preživnine 1.3.2008 19:00:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Zanima me tudi, ali je res, da bi potem imela vrtec zastonj? Tezko verjetno. Razen za drugega otroka.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.