|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 19:20:12   
teja++
Ojla!
Danes sem bila na pregledu, vse O.K., le malo sem se prestrašila, ko sem izvedela da je ICT pozitiven.
Če si prav razlagam, naj bi imela plod in jaz isto krvno skupino oz. imava enaka protitelesca. Sicer me čaka ponovni odvzem krvi, da se zadeva še enkrat preveri. Če bo rezultat ICT ponovno pozitven, kaj to pomeni zame. Ali je to kaj narobe, ali to kako škodljivo vpliva na plod, kakšni so postopki v tem primeru oz. kaj me vse čaka? A ja noseča sem 11 t.
Ali ima katera podobne izkušnje oz. kaj več ve o tem?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 20:48:04   
Gina
Zdaj pa jaz čisto nič ne štekam!:ups:
A se dela v nos. še kakšna druga preiskava v zvezi s krvno grupo, kot preiskava rh- mamicam, za preverjanje prisotnosti protiteles v otrokovi krvi? Samo v tem primeru imata drugačni rh krvni skupini. In sicer ti negativno, otrok pa pozitivno. Ali gre za kakšno drugo preiskavo?

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 20:59:17   
teja++
Živjo!
Jaz imam RhD faktor pozitiven ter prav tako ICT pozitiven.
Indirektni Coombosov test (ICT) se naredi ob začetku nosečnosti vsem nosečnicam, ker so tudi pri tistih s pozitivnimi RhD faktorjem lahko prisotna različna druga protitelesa.
lp

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 22:03:52   
Gina
A, tako, tega pa nisem vedela. Vsak dan se človek kaj novega nauči.
Jaz ti želim, da bi čim prej bilo vse ok!

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 22:15:08   
Willson
Teja nič se ne boj, to je preiskava tvoje krvi, 85% ljudi ima ICT oz. so Rh pozitivni tako kot ti, 15% pa imajo ICT negativni oz. so Rh negativni. Če bi bila Rh negativna bi morala v 28 tednu nosečnoti dobiti injekcijo ANTIROGAM oz. IgGantiD in, če bi bil tvoj otroček Rh pozitiven(se vzame :duda: kri po rojstvu) bi morala dobiti še eno injekcijo v 72 urah po porodu. Tako, da super, da imaš ICT pozitiven. Otroku, pa ne morejo določiti krvne skupine tako, da vzamejo tebi kri, to je nemogoče.

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 22:32:47   
Anonimen
To, kar pravi Willson, mi je znano, to sem imela tudi jaz. Uno drugo pa prvič slišim.

(odgovor članu teja++)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 22:39:53   
Gina
Willson, jaz sem bila tudi prepričana, da je tako. Ko mi je pa teja odgovorila, kot mi je, sem šla pa pogledat in v materinski knjižici piše:
....Zato pri nosečnicah, z negativnim Rh-D faktorjem opravljamo indirektni Coombsov test (ICT). Ta test naredimo ob začetku nosečnosti vsem nosečnicam, ker so tudi pri tistih s pozitivnim Rh-D faktorjem lahko prisotna različna druga protitelesa.

Očitno gre za nekaj drugega, kot sva mislila.

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 23:27:33   
Willson
Ja zdaj pa tudi jaz več ne razumem. A je mogoče mislila, da je test ICT pozitiven- torej, da je Rh negativna. Jaz še nisem sišala, da imajo Rh poitivni judje ICT negativni ali pa, da se to spreminja. Vem, samo da se spreminja titer materinih antiD IgG globulinov in, da zato ponavljajo teste za ICT, ker če je titer večji od 1:16, to kaže na ogroženost ploda zaradi hemolitične bolezni(to pa se ponavadi lahko poveča ravno proti koncu nosečnosti)zato dobijo vse RhD negativne nosečnice že preventivno injekcijo v 28t, ampak vem da samo negativne, nisem še slišala, da bi dobila kakšna pozitivna.ICT pa po moje naredijo vsem na začeku zaradi varnosti, ker Rh poz. naredijo samo enkrat, tako, da se to ne more spremeniti.Nisem,pa čist prav razumela kaj je hotla vprašat! Lp

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vprašanje-nujno
14.3.2005 23:32:20   
Willson
Aja zdaj vidim, ti imaš vse pozitivno RhD faktor in ICT ja to je dobro oz. super, tako, da se nimaš kaj bat! lp

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vprašanje-nujno
15.3.2005 7:53:03   
ery
Willson, veš kaj mi je zadnjič rekel moj G? da imam Rh negativno in mi bo treba dati v 28.tednu injekcijo? Rekel je, da to ni nič takega. Ali ti kaj več veš o tem?

Prosim povej mi, ker se že kar obremenjujem s tem.

papa

ery

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vprašanje-nujno
15.3.2005 8:41:07   
Anonimen
Ery, če ti lahko jaz odgovorim na sicer enostaven način: injekcijo ti dajo zato, če bi slučajno otrok imel drugačen RH faktor od tebe in ne bi tvoj etelo začelo tvoriti protiteles, ker bi otrok spoznalo za tujek. In zato, ker to naredijo, je potem vse O.K. Tako da nič bat.

(odgovor članu teja++)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vprašanje-nujno
15.3.2005 8:44:03   
ery
Splišni, hvala ti za odgovor! :)

Ok, sem že bolj vesela :)-

Pa lep sončen dan!!!

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vprašanje-nujno
15.3.2005 9:57:05   
Willson
Ne Ery to ni nič takega, tudi jaz sem RhD negativna in sem dobila injekcijo v 28t nosečnosti, gre zato, da dobiš protitelesa proti Rh pozitivni krvi, ki jo morda ima tvoj :duda:, ta injekcija pa te ščiti ob morebitnem vdoru plodove krvi v tvoj krvni obtok vse do poroda.Pa poporodu dobiš, če je otroček RhD pozitiven. Jaz nisem dobila injekcije ker je moj dojenček tudi RhD negativen. Zato se nič ne obremenjuj. Lp

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vprašanje-nujno
15.3.2005 10:02:23   
Willson
Ja isem brala, vidim, da ti je že Splišni dobro odgovorila, tako, da lepo uživaj v nosečnosti.lp

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vprašanje-nujno
15.3.2005 13:37:01   
ninocka
jst mam tut Rh - faktor. Je točno tko kot je rekla splišni, sam pri prvem otroku še ni nevarno, ker telo proizvede premalo protiteles, da bi blo škodljivo otroku. Je pa nevarno za ostale nosečnosti, zato ti dajo inekcijo z nevem čem že. :) Ko si potem v druga ali tretje noseča, mora tvoje telo spet od začetka tvoriti ta protitelesa, kar pomeni, da spet ni škodljivo otroku.

Vsaj tko sem si jst prebrala v enmu članku.

LP, :rozica:

(odgovor članu teja++)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?