|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje- visok pritisk
22.3.2008 11:31:19   
Anonimen
Ker imam visok pritisk sem dobila zdravila Methyldopa STADA, po katera sem morala v Avstrijo.
Ker ne razumem nemško in ker sem pozabila zdravnikova navodila o jemanju teh tablet, bi vas rada vprašala, če jih je katera jemala, koliko tablet na dan moram vzeti.
Sem poklicala splošno zdravnico, pa je rekla, da naj na začetku eno, vendar meni pritisk ne pade.
Na enem forumu sem brala, da jih je ena mamica jemala 3x dnevno po 2.
Lepo prosim, če ima katera izkušnje s tem zdravilom, da mi pomaga.V ponedeljek pokličem g, vendar moram do takrat nižati pritisk.Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje- visok pritisk
22.3.2008 16:31:44   
kajajaka
Pozdravljena,

Sem 24 tednov noseča in že od 7 tedna jemljem Metyldopa stada 250mg. Že pred nosečnostjo sem imela visok pritisk.
Dobim jih v stari porodnišnici, kamor hodim tudi na redne kontrole (zaenkrat enkrat mesečno).

Pritisk si merim 2x dnevno, tablete sem v začetku jemala 2 x 1 dnevno, sedaj 3 x 1 - ampak po dr. navodilih!
Poleg tega imam predpisano dieto z omejitvijo soli (jem v glavnem minimalno ali neslano hrano) in omejitvijo živalskih maščob (nič masla, polnomastnih mlečnih izdelkov, mastnega mesa...). Pa nič kave...
Tudi s hrano se da namreč močno vplivati na višino pritiska... pa pomaga, da se ne zrediš preveč user posted image user posted image

Vsekakor ti svetujem, da se ne odločaš samo o dozi zdravil, ampak pokličeš v Lj v staro porodnišnico.
Delajo dopoldne, po 9 uri, so prijazni in ti bodo svetovali.

tel: 01/ 522 6115 dr. Veruška Meglič, internistka!

Prosim ne jemlji tega preveč površno, saj z visokim pritiskom lahko narediš veliko škodo svojemu otročku, ki tako ne dobiva preko posteljice dovolj hrane in kisika. V zgodnje nosečnosti je pa sploh veliko spontanih splavov zaradi visokega pritiska!

Želim ti vse dobro, pa javi se še, če imaš še vprašanj...

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.3.2008 16:33:46   
Anonimen
Najlepša ti hvala.user posted image

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.3.2008 20:07:41   
Skabi
samo to bi še dodala, da ti zdravstveno zavarovanje vrne stroške za nakup zdravila. Na zavodu izpolniš en obrazec in priložiš izvid zdravnika, recept in originalen račun.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.4.2008 9:46:38   
TRIŠ
Jaz sem jih jemala v nosečnosti 3krat na dan po dve tableti.Tudi sedaj jih jemljem ker dojim ,ampak je doza 2x250g.Zanima pa me če bi mi katera povedala za stranske učinke teh tablet,ker ne razumem nemško.Hvala in lep danuser posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.4.2008 11:30:52   
Felicita
http://www.umm.edu/altmed/drugs/methyldopa-085000.htm

Na tej strani se (v angleščini) najde vse - od doziranja do učinkov na nosečnost, dojenje...

Sicer pa - doziranje: odrasli, oralno - začne se z 250mg, 2-3x na dan; povečuje dozo po potrebi , vendar nikoli več kot 3g na dan. običajna doza je do 1000mg/dan, razdeljena v 2 odmerka.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.4.2008 20:23:57   
Naja30
Jaz imam pa tudi eno vprašanje glede tega, se opravičujem avtorici teme, ker bom tukaj vprašala.

Vse, ki ste jemale to zdravilo, ker ste imele povišan pritisk, ali ste ga imele povišanega že prej ali samo v nosečnosti?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2008 15:28:44   
kajajaka
Naja3 saj je prav, da vprašaš, če te zanima - zato je forum user posted image

Jaz sem imela že pred nosečnostjo povišan pritisk, ampak običajna zdravila lahko škodijo user posted image , Metyldopa pa so narejena prav za nosečnice. Poznam pa tudi nekaj user posted image , ki so imele povišan pritisk samo v nosečnosti, pa so vseeno dobivale enako zdravilo.

Stranski učinki... pomoje so, tako kot pri vsakem zdravilu, a so najbrž manj škodljivi za user posted image  kot povišan pritisk... sicer nam jih ne bi predpisovali.. lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vprašanje - visok pritisk
21.4.2009 22:10:46   
Noseckica
Vem, da je stara tema, pa vseeno me zanima.

Kako ste prišle do Methyldope? Se še vedno da dobiti samo v Avstriji?

Dobila sem namreč beli recept, v primeru, da se mi ponovno poviša pritisk.
Prejšnja nosečnost se je ravno zaradi preeklampsije končala v 32. tednu.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.4.2009 22:25:06   
Anonimen
.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.4.2009 22:55:31   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.4.2009 23:04:46   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Noseckica

Vem, da je stara tema, pa vseeno me zanima.

Kako ste prišle do Methyldope? Se še vedno da dobiti samo v Avstriji?

Dobila sem namreč beli recept, v primeru, da se mi ponovno poviša pritisk.
Prejšnja nosečnost se je ravno zaradi preeklampsije končala v 32. tednu.

Methyldopa se zdaj dobi v vseh lekarnah - no, ponavadi je ni na zalogi - pokličeš, pa jo dobavijo. Sem jo dobila še isti dan. Jo je pa treba plačat, ampak se gre lahko na zavarovalnico po povračilo - to mene še čaka.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.4.2009 8:16:11   
Noseckica
Sazi, hvala! user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.4.2009 9:41:56   
yenny
Ja,dobiš jo v vseh lekarnah!

Neposredna povezava do sporočila: 14
22.4.2009 12:40:23   
Noseckica
Prihajam iz lekarne (Mariborske lekarne), kjer so mi rekli, da ker Methyldopa ni registrirana v Sloveniji, je ni možno dobiti. user posted image  

Yenny in sazi, mi lahko prosim povesta točno v kateri lekarni sta dobili Methyldopo?

Hvala!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2009 14:15:42   
yenny
Ja user posted image !Kot,da ne bi vsi živeli v isti državi.Jaz sem svoje tablete 2 X dvignila v lekarni nasproti Poliklinike v Ljubljani.Vedno brez problema,enkrat 1 škatlico in drugič 5 škatlic,pa še recept so mi fotokopirali,ker ga rabiš,da ti zavod za zdravstveno zavarovanje vrne denar,pa še račun,ki ga dobiš.Ena škatlica pride okrog 16E.Predlagam ti,da najprej pokličeš še v kakšno lekarno v tvoji okolici,da ne boš letala okrog po vsej Sloveniji.

Neposredna povezava do sporočila: 16
22.4.2009 14:34:56   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Noseckica

Prihajam iz lekarne (Mariborske lekarne), kjer so mi rekli, da ker Methyldopa ni registrirana v Sloveniji, je ni možno dobiti. user posted image  

Yenny in sazi, mi lahko prosim povesta točno v kateri lekarni sta dobili Methyldopo?

Hvala!

Sem iz LJ in 1x sem jih dobila nasproti poliklinike, 1x pa v Bežigrajskem dvoru.
1. pa sem jih dobila še v lekarni v Leonišču, ker se jih takrat v lekarnah še ni dalo dobiti.

Neposredna povezava do sporočila: 17
22.4.2009 14:37:07   
Alja_

Na štajerskem koncu se Methyldopa ne dobi v lekarnah.
Je potrebno skočit v Avstrijo.
Sicer pa Maribor in Lipnica (pa tudi Graz) sta tako blizu, da to ne bi smel bit problem.
Sama sem jih vzela v Lipnici. A je najbolje da pokličeš prej, ker je niso imeli na zalogi.
Naročili so jih iz Nemčije, amapk drug dan popoldne sem jih lahko že dvignila.
Cena za 1 škstlo v kateri je 100 kom je malo manj kot 24€.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.4.2009 21:01:54   
Noseckica
Hvala yenny, sazi in Alja_ user posted image

(odgovor članu Alja_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.4.2009 21:18:57   
pokica_
Očitno ste že vse odgovorile. user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

Neposredna povezava do sporočila: 20
26.5.2009 10:24:55   
Alja_
Pozdrav!

Nisem hotela odpirati nove teme, a me zanima kakšen porod (naravni, dogovorjen CR, EA,...) ste imele tiste z visokim pritiskom.
Hvala in LP

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.5.2009 16:03:50   
kati07
Živjo, ali bi mi lahko morda katera povedala, kakšen pritisk ste imele?
jaz se 21t/3dni pa me je danes ginekolog kar rpestrašil, ko mi je povedal, kaj vse se lahko zgodi. valda imam zdaj še bolj povišan pritisk :)

no, skratka, skrbi me ful, bi bila vesela za kakšno spodbusno besedo in informacijo, kakšne pritiske ste imele.

Hvala  vsem!
LP

(odgovor članu Alja_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.5.2009 17:32:44   
Noseckica

IZVIRNO SPOROČILO: Alja_
Pozdrav!

Nisem hotela odpirati nove teme, a me zanima kakšen porod (naravni, dogovorjen CR, EA,...) ste imele tiste z visokim pritiskom.
Hvala in LP

Carski rez

(odgovor članu Alja_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2009 17:56:28   
Anonimen
Lahko še meni pomagate?
Do zdaj sem jemala concor za visok pritisk, ker pa grem na umetno oploditev, mi je ginekolog predpisal zdravila methylopa stada 3x1(250mg). Z zdravili sem začela pred 4 dnevi, vendar mi pritiska ne zbijejo.
Tudi glava me boli in čudno se počutim. Je možno, da je to samo na začetku jemanja? Kakšne so vaše izkušnje s temi zdravili? Lepo prosim za odgovor.Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 24
4.10.2009 18:58:17   
Anonimen
Da dvignem temo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?