|
RE: Vprašanja, mamica študentka 13.5.2010 13:38:14
|
|
|
|
roberta
|
Nisi napisala, kdaj imaš rok poroda, ampak, če si komaj izvedela za nosečnost, verjetno komaj jeseni oz. drugo študijsko leto, kajne? Če je tako, boš morala štipedijo za to študijsko leto vračati, ker se gleda opravljen tekoči letnik. Le v primeru, da bi rodila do 1. oktobra 2010, pa bi bila na ta račun upravičena do dodatnega študijskega leta (za isti letnik) in tudi štipedijo ti ne bi bilo potrebno vračati, še več, dobivala bi jo tudi v naslednjem dodatnem letu. Jaz vem, da je težko s otrokom in študijem (sem bila tudi jaz na tem), ampak res ti svetujem tole: naredi letnik. Napisala si, da imaš težave zaradi prisotnosti (najbrž na obveznih vajah ali podobno) - pojdi do profesorjev in jih prosi, če bi lahko v zameno za to, da nisi bila prisotna na vajah, naredila kako dodatno seminarsko nalogo. Če niso povsem brez občutka, ti bodo to možnost dali. Potem pa v napad na izpite. Smo komaj maja, kar pomeni, da imaš še vse junijske roke, da jesenskih sploh ne omenjam. Ker če ne narediš tega letnika, bo kar težka - ne samo, da boš mogla vračat štipendijo, tudi z vpisom na spet novo fakulteto ne vem kako bo - tu mislim vpisom na redni študij. Ker ponavljaš lahko le 1x, pavziraš tudi lahko samo 1-x, no s prepisovanjem ne vem, kako je, ampak po moje ti več kot 1x tudi ne priprada. Izredni študij pa veš kako drag je. Morda res stopi do študentske svetovalnice, pa ti bodo vse razložili. Kar se denarja tiče pa je tako, da v vsakem primeru ti pripada starševski dodatek - ta ni bohve, kako velik. Potem je tu še otroški dodatek, ki ga prav tako dobiš, ne glede na vse, če bi lahko obdržala še štipendijo, bi bilo pa sploh super. Iz tega kar si napisala izgledaš pogumna punca, tako, da ne se dat... glavo pokonci, veselje na obraz in toplino v trebušček, pa se bo vse uredilo, kot se more. Res pa se pomoje splača potrudit okrog faksa. Tu že vsaj nekaj imaš... drugače pa bo treba začeti spet vse znova. Vse dobro!
|
|
|