Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 19.10.2007 21:05:37
|
|
|
|
zorica
|
Midva z mojim sva dala osnovne stvari skoz mogoče še malo manj - z moje stani.Jaz sem dala le kri, moj pa kri in opravil je spermiogram.Potem sva prišla k dr. ki je rekel, da ma mož malo premalo spermijev in da ne bomo nič čakali, da naj kar takoj ob naslednji M pokličem, da pridem 5.dan ciklusa na prvi UZ za priprave na inseminacijo.Takrat sem tudi dobila K.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 19.10.2007 22:52:50
|
|
|
|
pinkec
|
zorica - hvala za odgovor. Jaz sem že kar nestrpna, ker ne vem, kaj naju čaka in upam, da se ne bo preveč vleklo vse skupaj. No, bo treba počakat in videt.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 20.10.2007 8:10:12
|
|
|
|
bumbum
|
Takoj, ko sem dobila Klomifen, sem že bila v prvem postopku inseminacije(ni čakalne vrste ).
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 20.10.2007 17:24:13
|
|
|
|
pinkec
|
bumbum - kaj ni neke 8 mesecev čakalna vrsta?
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 20.10.2007 18:16:20
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinkec bumbum - kaj ni neke 8 mesecev čakalna vrsta? Čakalna vrsta je za IVF, ICSI. Če si že dala skoz HSG potem te verjetno v naslednjem letu čakajo trije poskusi IUI, pol pa na čakalno listo. Tako je bilo pri meni. Če še nimaš HSG se zna prav pošteno zavleči... Želim ti, da pred prvim obiskom ambulante zagledaš magičen . Pa oprosti, ker sem odgovorila na vprašanje, ki je bilo namenjeno bumbum
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 20.10.2007 20:50:31
|
|
|
|
pinkec
|
tosja- hvala za odgovor. Hsg-ja še nimam. Hm... Tudi jaz upam, da bo ratalo kar vmes - med vsemi temi procedurami. Pa je nujno, da vsaka gre na tale Hsg?
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 20.10.2007 21:48:18
|
|
|
|
vampirka
|
Pinkec, midva sva najprej dala skozi vse preiskave (mož spermiogram, jaz laparoskopijo - ki je vključevala tudi hsg). Šele potem sem dobila klomifen, pa kasneje inseminacija...pa potem še druga...takoj po prvi inseminaciji pa so naju že kar dali na čakalno listo in tako sva potem dočakala prvi (in uspešni) ICSI. Hsg naj bi bila ena osnovnejših preiskav pri ženski, saj je veliko problemov z zanositvijo povezanih s prehodnostjo jajcevodov. In klomifen brez hsg-ja naj ne bi predpisovali (čeprav ga ), saj je povečana možnost izvenmaternične zanositve (če so v jajcevodih npr. zarastline...). Upam, da sem ti kaj pomagala. Srečno!
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 21.10.2007 11:45:52
|
|
|
|
pipi1
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinkec Pa je nujno, da vsaka gre na tale Hsg? Mene niso dali na HSG... šele po treh inseminacijah... Bi pa še dodala, da za uspešno združitev jajčne celice in spermija potrebujemo prehodne jajcevode. Če le-ti niso prehodni, je inseminacija (IUI) brez veze! Moje osebno mnenje je, da bi bilo potrebno pred IUI opravit hsg. pipika
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 21.10.2007 20:40:56
|
|
|
|
zorica
|
Tudi jaz sem mnenja, da je delati IUI brez HSG brezvezno - ker se ne ve, če so jajcevodi prehodni.Ampak tudi jaz bom naslednji mesec šla v tretje na IUI in to brez HSG Ali mogoče, da sklepa da če sem bila pred leti že noseča (sicer delala splav), da imam prehodne jajcevode
|
|
|
|
RE: Vprašanje za tiste, ki se zdravite v MB 21.10.2007 20:44:34
|
|
|
|
Anonimen
|
v mb je čakalna samo za ifv in icsi.. torej po postavljeni diagnozi dajo po večini klomifen, če v treh mesecih ne uspe te čaka 1 iui(inseminacija) takoj pri mesečnem perilo.. ampak je pač odvisno kakšna bo tvoja diagnoza oz izvidi.. če bojo pač izvidi pokazali, da brez ivf ne bo uspeha boš dana takoj na čakalno, če pa bojo pač ugotovili, da je možnost zanositve z iui takrat pa boš imela 3 iui pred postopkom ivf
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......