Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 12:07:08
|
|
|
|
ninocka
|
Verjetno prezgodnji porod (najhuj), drugac pa bolj nervozen otrocek in ti mal bolj telovadi v trebuhu? Ne vem, sam ugibam, ampak ko sem jst rodila (1 mesec prehitr), me je zdravnik prvo vprasal, ce sem prejsni dan se kaj ful naprezala oz. bla kaj pod hudim stresom /pritiskom. Mogoce ve kera kaj vec
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 12:27:44
|
|
|
|
SIJA
|
Pozdravljena, tud sama sm bila pod velkim stresom večji del nosečnosti, pa je zaenkrat vse o.k., novorojenček ni nervozen, ampak zadovoljen in lepo napreduje. Vse naj,S
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 12:51:33
|
|
|
|
muki1
|
Jaz sem bila tudi večkrat pod stresom zaradi službe. Rodila nisem prej, je pa Neža bolj brcala.
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 13:15:18
|
|
|
|
dory
|
no jst sem bla tud celo nosecnost pod hudim stresom...rodila sem sicer prej a ne zarad tega...otrok je bil nemiren in zelo zahteven....tudi pri letu pa pol je izredno nemiren, neucakan, trmast in hiperaktiven...pomoje hud stres vpliva na otroka...ce ni otrok po rojstvu nemiren je pa drugace obremenjen...hiperaktivnost ali kako drugace...nekaj sigurno prinese s seboj na svet, saj konec koncev cuti in sprejema vse od mame kajne...
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 13:46:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tudi mislim, da lahko, da vpliva na psiho otroka, na razdraženost oz. občuljivost. Bi bilo pa zanimivo kaj o tem kje prebrati.
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 14:32:30
|
|
|
|
sarazan
|
Moje mnenje je, da to kar čuti , čuti tudi . Kako bo stres vplival na otroka je zelo težko reči. Ob stresu se iz žlez z notranjim izločanjem sproščajo snovi, ki jih otrok sploh ne potrebuje, jih pa na žalost dobi preko krvi ali posteljice. Pomoje se izraža na zelo različne načine, kot so punce že opisovale. Poskrbite, da boste čim manj obremenjene s službo, z družinskimi zadevami, imejte prijeten odnos s partnerjem, predvsem se pa ne sekirajte za nosečniške probleme, ki jih še nimate, saj jih najverjetneje sploh ne boste imele.
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 14:51:44
|
|
|
|
tinčica
|
se podpišem pod tejo, pri nas isto, celo nosečnost stres naš mali pa odkar se je rodil ni miren non stop nekaj tako da sem že čist izčrpana da ne govorim da je v 10 mesecih prespal tri noči pa še to samo 7ur skupaj.
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 16:07:37
|
|
|
|
anajmad
|
Jst sem imela v prvi nosečnosti v 33.tednu prometno nesrečo.Ni bilo bistvenih poškodb,razen da sem bila šivana po bradi,ko sem z glavo priletela v volan.Mislim,da je bil tudi ta dejavnik,da sem rodila 5.tednov prej. Lani sem pa bila pod hudim stresom v službi,bilo je kar hudo (šikaniranje in skorajšnja odpoved iz moje strani) pa sem rodila v 24. tednu. Letos sem malo bolj skulirana in se sploh ne obremenjujem s stvarmi,čeprav včasih pridejo same od sebe.Mogoče sem pa dobila debelo kožo? Ne vem. en lp D.
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 16:13:07
|
|
|
|
anajmad
|
Lahko pa napišem še kakšno je bilo obnašanje moje hčere po porodu.Bila je zelo hiperaktiven otrok,vsaj prve tri mesece.Polno naju je zaposlovala,včasih nisem vedela,kje se me drži glava.Tudi ta podatek je pomemben,da sem v prvih treh mescih shujšala za 6 kg,toliko me je izčrpavalo.Meni dejansko so bili prvi trije meseci najhujši,čeprav se grdo to sliši,včasih sem bila zelo obupana,ker nisem več vedela kako naprej.Mislim,da je bil to tudi odraz stresa pri meni.Potem,ko je bila punče staro 3.mesece,pa se je plošča obrnila in je bila najbolj priden otrok pod soncem. Ne sekiraj se preveč Tašonka,bo še vse v redu. en lp D.
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 17:42:47
|
|
|
|
mml
|
kratkoročno sigurno vpliva stres tudi na otročka...kako je pa dolgoročno pa ne vem...skratka, če je mama pod stresom, se sprošča več adrenalina, ki prehaja tudi skozi posteljico in ima učinek tudi, ko si mama že "skulira", to se večinoma kaže z višjim srčnim utirpom otročka, lahko so tudi bolj aktivni...Kar se pa dolgotrajnih učinkov...so pa menda takšni otroci res bolj hiperaktivni in so nekako "adreanlinski odvisniki"...
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 7.12.2005 17:50:49
|
|
|
|
Primoza
|
V času stresa se sproščajo določeni hormoni, ki kratkoročno ojačijo organizem dolgoročne te pa izčrpajo. Ker prehajajo skozi krvni obtok tudi v plod, pomeni da doživlja podoben na daljše obdobje negativen učinek. Seveda pa je presoja stresa bolj komplicirana in ni to le nakaj "po občutku" amapk je vezano na pokazatelje kot so tresenje, razdražljivost, povišan srčni utrip ipd. Najprej ugotovite ali sploh ste pod stresom ali pa se vam to le zdi. Definicija medover.net Stres - odgovor organizma na razne dražljaje . Vsak vpliv, ki zmoti človekovo zdravo duševno in telesno počutje. V stresni situaciji telo izloča več hormonov, ki pospešijo srčni utrip, zvišajo krvni tlak, povzročijo spremembe duševnega stanja, itd. http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/stres_clanek_1.htm
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 9.12.2005 13:40:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vsem za odgovore, zdaj me dva dni ni bilo na RR, zato se šele zdajle javljam. Upam, da se kaj dosti na naši pupi ne bo poznalo, in če že, da bo bolj kratkoročno. Nekdo, ki mi je zelo blizu, je namreč verjetno zelo bolan (preiskave še potekajo, ampak so me kar zasekirali s slabimi pričakovanji) in me je čisto sesulo, zato sprašujem, kak vpliv ima lahko to na otročka, ker se veliko žrem in jokam zadnje dni in se kar težko malo skuliram. Hvala še enkrat. LP
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 9.12.2005 13:50:33
|
|
|
|
Barbs
|
Tašonka, ne moreš kaj dosti narediti, ker je žalost v takšnih primerih močnejša od vseh dobronamernih nasvetov. Poskrbi, da boš veliko počivala, če boš veliko jokala, to niti ni tako grozno pomembno, ker to pomeni, da žalost daješ ven, iz sebe... Še bolj pazi na pravilno prehrano - vitamini!!!! , če pa zaradi skrbi ne boš mogla spati oz. se boš še naprej oz. še bolj počutila zdelano, utrujeno in obupano, pa je najboljše, da poiščeš pomoč. Čisto zares. Zdravnik ti bo znal svetovati kaj in kako, saj je pomembno, da zaradi lastne izčrpanosti oz. obupa, dodatno ne ogrožaš otročka. Iz srca ti želim vse dobro.
|
|
|
|
RE: Vpliv stresa na otročka 9.12.2005 14:00:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala Barbs.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?