2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz To pomeni samo, da, tudi če imaš otroka v vrtcu v drugi občini, moraš oddati vlogo za znižano plačilo vrtca na svojo občino in ne na tisto v kateri je dejansko vrtec - ker ti mora razliko doplačati tvoja občina. Sem klicala danes na občino, v katero se nameravamo preseliti, pa mi je gospa zagotovila, da oni ne subvencionirajo razlike, ki jo MOL več zaračunava staršem otrok v vrtcih, ki nimajo stalnega bivališča na območju MOL. Očitno je tudi to različno od občine do občine. Iskreno povedano, mi je gospa z občinske uprave svetovala, da če je mogoče, z otrokom ohraniva stalno prebivališče v MOL. mi smo ne-MOLčani, mali hodi v MOL vrtec. Finančnih slabosti je kar precej: plačujem več kot MOLčani, ker njim občina subvencionira 20% cene vrtca, meni moja občina nič (ampak mi ne bi tudi, če bi mali hodil pri nas v vrtec) in še ena, ki me tud kar boli, je ta, da ne morem v primeru otrokove odsotnosti z vrtca koristit rezervacije, saj tega naša občina ne omogoča. Skratka, za nas je vrtec en precej drag špas - "špas" rečem zato, ker je bil mali precej bolan in je bil praktično vso zimo doma, ves čas smo pa morali plačevati polno ceno, če smo hoteli obdržati mesto v vrcu in ista situacija nas čaka poleti, ko malega ne nameravamo imeti v vrtcu. Skratka, naša občina je en , placa v vrtcih imajo za tretjino otrok, če pa nam uspe dobiti mesto drugje, nas pa finančno do kosti oberejo. Grrrr.