ALEJINAD
|
Živjo, sem nova na forumu in med drugimi temami sem našla tudi tole. Tudi jaz sem bila pred 2 leti v dilemi, kaj narediti glede šole - ali jih pustiti v šoli ali jih prepisati. Osem let smo živeli v NM in tu je starejša hčerka začela obiskovati šolo. Po končanem 2. razredu smo se selili na podeželje v drugo občino in kaj zdaj? Veliko sem premlevala in tuhtala... Nazadnje smo se odločili, da hčerke ne prepišemo, in tudi 2. hčerka je šla z novim šolskim letom v 1. razred v NM: Naj povem, da sta bili tudi v vrtcu v NM in da imata kar nekaj prijateljev iz vrtca tudi v šoli. Seveda pa sta si našli veliko novih prijateljev... Priznam, da mi je ta kombinacija, da jih vsak dan vozim, lažja tudi zaradi služb (oba z možem sva v NM), ker je služba vsak dan dlje, je pa res, da imata tudi možnost obiskovanja vseh prostočasnih dejavnosti v NM. Pač hodimo domov zvečer, ampak človek se še česa bolj groznega navadi (namreč meni to ni grozno, da jih čakam, saj grem vmes v knjižnico, pa malo meditiram, pa mine). Sicer bajta se ne sveti, ker tud nisem tip za glancanje, ampak pač tako je in nam paše. Res je tudi, da starejša hčerka ni hotela v drugo šolo in res je, da živi moja mama v NM, kar velikokrat olajša poti. Ampak bi se še enkrat isto odločila.! Draga Facka, zmeraj je tako, da vsak ima svoje mnenje in nikoli ni vsem prav. Tudi glede tega ali bosta imeli prijatelje ali ne - še več jih bosta našli! Zaradi tega ne bosta nič manj razgledani ali komunikativni! Mi sicer sedaj živimo čisto na samem, tako da jih moram itak spet pospremit v vas, če bi se želele igrat, pa vedno se kličemo z mamami in si podajamo otroke in si jih čuvamo pa gre. Če se organiziraš in ne kompliciraš, je vse lažje! Facka, vpis je že mimo, jaz pa ti želim, da se odločiš tako, da bo vam prav in kot ti pravi srce. Alejinad
|