ronja
|
Ma, hitro rata par ur... Zoo je bil pri nas lani na sporedu vsak teden vsaj 1x, potem če gremo v mesto, je to pol ure tja, pol nazaj (kot rečeno - s tem vozičkom si počasnejši, pa ne moreš toliko manevrirat, rolat se ne da), pa še tam kaj obaviš, pa imaš 2 uri, če si zelo hitra... Če imaš par opravkov, ali greš vmes v knjižnico, recimo... so to takoj 4 ure kot bi pihnil... Pa če greš na Grad z 18 mesečnikom, ne bo kaj daleč prilezel in bo traaaaajalo, da bo prišel nazaj domov (ker težko nosiš oba hkrati, sploh takoj po porodu). Pa greš v botanični, pa imaš spet četrt ure tja in četrt nazaj (ali pa pol ure, če kaj delajo ali če prvi otrok hodi), pa si potem tam vsaj 1 uro, pa se moraš vmes nujno ustavit na igrišču, ker pač ne moreš mimo igrišča z 2 letnikom kar tako, ker je to "kruto" , pa potem rata ta dveletnik lačen in skočiš še v pekarnico... in računaj, 2 uri po tamalem! Pa skoraj vedno rata 3... In 3 ure nosit za vratom 9 kilsko dete ni več tako zelo izi kot se mogoče sliši (been there, done that;), meni se je kdaj niti po stopnicah ne da nosit, pa je še vedno toliko težka... Tam do 6 kil je pa res komot, sploh wrap sling - samo tam pa ne morejo tako fajn spat kot v pouch. Tudi jaz sem rodila pozimi in prvi mesec mi sploh ven niso pustili z malo, ekr je bilo tako svinjsko mraz lani... Ampak spomladi smo pa kar hodile okoli. Najprej res samo s slingom ves čas (par mesecev) in se da nosit malega otroka par ur, komot. Samo ko je pa otrok star pol leta, taprvi je pa komaj 2 leti in še ne more hodit recimo 5 km v kosu, mali pa rata težek, pa zvirat se začne... takrat je pa fajn met nekaj: ali buggypod ali prikopni sedež ali nekaj pač... No, če si pač tak, da hočeš na dolge sprehode... Za pol urce je pa sling čisto dosti, ne rabiš nobenega vozička.
|