Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Meni pa se zdi, da je otroku potrebno privzgojiti pravilen odnos do vsega, tudi do tovrstnih igrač, ne pa jih tabuizirati. Tudi do strelnega orožja. Vse, kar je prepovedano, je ponavadi še večji izziv... Razmišljajte v tej smeri. Prav zaradi tega, ker se otroku privzgoji napačen odnos do orožja in je orožje tabu tema, se lahko zgodi nesreča, ker se otroku ne pove, kakšne posledice ima uproaba orožja in kako se z njim rokuje. Moj mož je policist, kar pomeni, da lahko uleti po kaj domov tudi v uniformi z vso bojno opremo, seveda tudi s pištolo. Nekako do 4. leta starosti sin ni kazal nobenega interesa za to, da bi pogledal pištolo, potem pa ga je začela zanimati. In mislim, da bi največjo napako naredili, če mu je ne bi pokazal in mu razložil, kakšno funkcijo ima pištola ter za kaj se uporablja in kako. jasno, da je potrebno strelno orožje hraniti po predpisih, vendar pa ga ni potrebno tabuizirati in iz tega delati velik bav bav. Pač pa ga je potrebno predstaviti kot del obvezne opreme nekaterih poklicov. Vodne pištole pa so namenjene zabavi in nimajo niti oblike, ki bi asocirala na orožje. Mislim, a se vaši otroci res igrajo samo z über didaktičnimi igračami, ki spodbujajo predvsem rast inteligenčnega količnika v ranem otroštvu, imajo dovoljenje, da poslušajo samo Mozarata? Ampak najverjetneje sem jaz 100 let za luno, ker otrokoma dovoljujem, da se igrajo tudi s plastičnimi igračami made in china, da jesta čokolado in sladoled, da pogledata tu in tam kako risanko... Ah, ja, jaz nisem nadmama, ampak samo povprečna mama z vsemi svojimi napakami in slabostmi, ki pač upa javno priznati, da nima najbolj pridnih otrok pod soncem, da jima dovoljuje, da počneta neumnosti, da dovoli, da pojesta več kot en sladoled na dan, povrh pa še čokolado, da ima grozljiv okus za oblačenje otrok, da se ji zdi plastična kuhinja z vsemi dodatki, tudi plastičnimi jajci na uč, še kar vredu igrača, ker zamoti otroka za več kot 5 minut... To je samo moje razmišljanje... sam une jajce pa ne morte pozabit, a raho to, kar ti pišeš je nekaj čisto drugega, čisto x. jaz pač ne želim, da se moji otroci igrajo s takimi stvarmi, ker je miljon drugih reči, s katerimi se lahko igrajo. in ja, na živce mi gre plastika, prov alergična sem nanjo povsod sama plastika, na tone le-te...in sem proti. ravno tak sem proti pištolam-igračam. pa ne proti v smislu, da bi otroka kaznovala in da bi bla to tabu tema in podobne oslarije, ampak ga želim vzgojit v smislu, da je nasilje slabo, da je orožje slabo, da ni zabavno in niti slučajno potrebno se igrat s takimi stvarmi. želim da moji otroci to razumejo in vso svojo energijo bom vložla v to, da tud bojo. najlažje je dat otroku igračo-pištolo v roke, naj se igra, ko pa se vsi- lej kok uživajo, sončki naši, pa pol se posipat s pepelom in opletat z ono nadmamo vsakič, ko kdo še pa kako drugačno stališče napiše.
|