|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vožnja in mobitel
12.12.2005 9:04:44   
MarijaPo
Živjo,

zadnjič sva šla z možem v IKEAo in ker živiva v centru, se le redko odpraviva kam z avtom. Ob vožnji do IKEAe sva opazila, da čisto vsi, ki se na cesti vedejo izjemno čudno (zavijejo na nasprotni pas, se ne ustavijo, ko pridejo do prednostne ceste, ne opazijo pešcev, se le stežka ustavijo ob semaforju,...) zraven telefonirajo. Ne vem kako je mogoče, da tako velik odstotek slovencev kljub visoki umrljivosti na cesti vseeno tvega in vozi medtem ko telefonira, raziskav je bilo narejenih že eno tono in vse so potrdile, da je izjemno riskantno vozit in zraven telefonirat, ker koncentracija za vožnjo drastično pade, pa še voznik vozi le z eno roko in zato ne more prestavljat, šofirat,... Vsi se zgražajo kako sevanje od mobitelov ubija, hkrati pa se ne sekirajo za telefonarjenje med vožnjo, ki je 10000x bolj nevarno - nihče še ni umrl od sevanja, od prometne nesreče pa skoraj en na dan.
Ali to tudi ve počnete in predvsem zakaj?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vožnja in mobitel
12.12.2005 9:24:11   
Anonimen
Tudi, ja.
Ker sem blesava in ker mislim, da se to meni ne more narediti user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2005 9:34:28   
Anonimen
Ja, jaz tudi. Ker je nujno ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2005 9:39:57   
MarijaPo
zakaj pa nimate potem tiste slusalke, ki stane 2 jurija in omogoca prostorocno telefoniranje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2005 9:45:04   
Anonimen
to pa ne bo držal. tut če maš slušalke morš v mobi recimo odtipkat oz najt cifro v imeniku če hočeš poklicat. takrat se mi zdi da je najnevarnejše sej gledaš v mobi namest na cesto

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2005 9:48:53   
rija
95 % časa ko sem sama v avtu preteleforniram. Razen v mestu, ko sem polno zaposlena z menjavanjem, zavijanjem, semaforji....Zakaj? Ker imam edino takrat čas in mir. Je pa res, da imam slušalko. No, ne vedno.....priznam....

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2005 9:51:50   
KODA
Samo kadar sem na avocesti.Po mestu,mi ne znese,ker mestna vožnje temelji na tem,kdo bo koga prej zrinu in izsilil.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2005 9:55:32   
viv_
Jaz imam napeljavo za prostoročno v avtu user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2005 13:44:11   
ninocka
Ne telefoniram, ce vozim. Ker folk po BTCju (moja vecna relacija) ze tko ne zna vozit user posted image in mors bit se miljonkrat bolj previden, da bi pa se telefonirala...no way..
Sploh pa ne zdaj, ko mam se malega v avtu...sicer sem mela pa prej telefonov polno glavo se iz sluzbe dost, tko da mi res ni pasal se v avtu telefonirat.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.12.2005 14:07:14   
sazi
Med vožnjo se pogovarjam, če nisem ravno sredi kake situacije, kjer je nujna dodatna koncentracija (sicer pa koliko je pa pogovor po mobitelu drugače, če se pogovarjaš s sopotnikom?). Je pa res, da imam slušalko bloetooth povezavo in tako proste roke.
V tem primeru tudi ne drži Larina trditev o nezbranosti zaradi iskanja po imeniku: če kličem sama, kličem ljudi, ki so mi blizu in jih imam v možnosti glasovne izbire, drugače se pa pogovarjam izključno in samo če kdo kliče mene - v tem primeru pa zadostuje samo dotik gumba na slušaki.
Meni se zdi, da se tako klub pogovoru v avtu vozim varno.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2005 23:37:22   
Anonimen
Redkokdaj se pogovarjam po mobitelu, ko vozim. Še to, če se le da, samo na kaki obvoznici ali avtocesti. Če se pogovarjam v mestu, je verjetno že kar nujno in pogovor zelo kratek. Sicer premorem celo slušalko (ne bluetooth, ampak tisto na žici, ki pa se jo bolj malokrat spomnem naštimat si v uho pred vožnjo, pa še takrat mi leze ven iz ušesa in v vsakem primeru uporabljam večinoma samo eno roko.
Sem pa že opazila, da tudi če sem na telefonu med vožnjo, je moj sogovornik na drugi strani dostikrat malo užaljenuser posted image , ker sem bolj odsotna kot ne, ker kljub vsemu dajem prednost koncentraciji med vožnjo.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2005 3:26:55   
Anonimen
Telefoniram redkokdaj. Edino, če je nujno, ampak to ponavadi takrat, ko stojim na rdeči luči na semaforju, ali pa v kakšni gužvi, kjer se nikamor ne premikamo, ali pa na parkirišču in podobno. Se pa javim, če me kdo kliče, ja, ampak tudi ne vsakemu - odvisno, kako pomembna se mi zdi oseba tisti trenutek. Drugače pa raje pokličem, ko parkiram.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2005 11:21:16   
BigWhale
Jaz v vecini primerov uporabljam brezzicno slusalko. Se pa sprasujem, kaksne 'slusalke' uporabljajo tisti, ki kadijo v avtomobilih.

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2005 11:42:11   
MarijaPo
bravo Kerensa, ce bi vsi tako delali kot ti, bi bilo gotovo manj mrtvih na cestah

pohvalim naj tudi sazi, ki uporablja bloetooth - ja, v tem primeru je seveda enako, kot ce se pogovarjas s sopotnikom

se vedno pa mi je zal za ostali miljon ljudi, ki se jim zdi, da varno vozijo kljub temu, da obcasno sofirajo samo z eno roko in zavijajo na nasproti pas, ne ustavijo pravocasno,...

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2005 11:50:48   
Anonimen
Kerensa kdaj si pa ti naredila izpit za avto? Kolikor vem ga nimaš?

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.12.2005 11:53:44   
dory
jst ne telefoniram k vozim,ker tezko delam dve stvari hkratiuser posted image user posted image ...vecni perfekcionist, k hocem vse perfectuser posted image

kerensa...ne sekirej se...spet eden,ki nima jajc pljunt v glavouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.12.2005 12:53:27   
zoya_
Men je vseeno, a v avtu pred mano ali za mano kdo telefonira in vozi, če se pelje normalno, potem neka... Eni tudi brez telefona ne znajo vozit, pa tako kot je že en rekel. Kaj pa potem kadilci? Tisto je tudi nevarno. Mu čik pade med noge, pa gledat more, kam otresa, pa dim ima v avtu... to je tudi riskantno...

Sicer pa, če imaš avtomatika, ne rabiš druge roke za prestavljanje user posted image  

Jaz telefoniram v avtu samo pod nujno nujno oz. če sem na kakšni avtocesti ali obvoznici, potem mogoče malo dlje čvekam.. .v mestu ali tam kjer je koncentriran promet, pa se telefoniranju izogibam.

L I V E S T R O N G

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.12.2005 12:54:37   
Maček Muri
No, jaz pa zgleda nisem normalnauser posted image . Med vožnjo namreč NE telefoniram. Me res zanima, kaj je tako nujno, da ne more počakat ta čas, ko voziš. Koliko nujnih stvari smo zamudili, ko še ni bilo mobilcevuser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.12.2005 13:10:55   
Sulfinija
Tudi jaz med vožnjo ne telefoniram.Če mi slučajno telefon zvoni se ustavim in se pogovorim in nato dalje po gasu.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Maček Muri)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.12.2005 19:43:59   
Nasy
jaz tudi bolj malokrat govorim po telefonu med vožnjo..če že, na hitro zaključimuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.12.2005 21:16:23   
paris
V avtu ne telefoniram, res ne! Me je izučilo enkrat za vselej, ko sem se skoraj v rit zabila pred sabo vozečemu!!!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.12.2005 21:40:17   
Gina
Ja, priznam, telefoniram.user posted image
Telefoniram s slušalko, ampak ne boste verjele, to je včasih še bolj nevarno. Sem ravno zadnjič medtem ko je zvonil tel. hotela priklopiti slušalko v mobi (ponavadi jo imam itak vštekano, takrat pa ni bila) - ampak za to rabiš 2 roki, ne ene!, samo jaz sem na to malo pozabila. Saj mi je uspelo, ampak nisem nič ponosna na to. Sem se odločila, da slušalke v mobi ne bom več rinila med vožnjo, je daleč najbolj nevarna dejavnost od uporabe mobija.

Sicer se pa jaz tudi jezim na tiste, ki vijugajo po cesti z mobijem v roki, sebe pa ne vidim, ker jaz pa "gotovo tega ne delam".

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?