|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vnetje sečil in tableta
11.1.2007 9:48:50   
draganav
Pozdravljene! Moja 14 mesečna punčka je dobila vnetje sečil, v bolnici smo bili tri dni in dobili tablete PRIMOTREN. Kako svojin srčkom najlažji dati tableto? Čez dva tedna imamo preiskavo MCUG (pregled če urin uhaja nazaj ) kako zgleda ta pregled in kako ga prenesejo? Je imela katera podoben problem in a se to ponavlja? Hvala za odgovore

< Sporočilo je popravil primoza -- 26.1.2007 7:14:48 >

TAKO LEPO JE BITI MAMA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VNETJE SEČIL IN TABLETA
11.1.2007 9:54:37   
srki
Pred kratkim smo to dali čez, tudi Aljaž je imel Primotren tablete, dala pa sem mu jo tako, da sem jo strla na žlički, potem pa na žličko dala malo čaja, da ni bilo "na suho", potem pa je čez popil še čaj. Res so slabega okusa te tablete, to se mi je zdel najboljši način, da ga pripravim, da jo poje.

Zaenkrat se našemu še ni ponovilo, upam, da se mu tudi ne bo. Vem pa sama po sebi, kako je to zoprno, saj se mi je ponavljalo od OŠ, pa vse do 22. leta starosti, poleti in pozimi, kljub toplim nogam in nerazgaljenim ledicam in neposedanju na mrzlem....sem bila pač očitno tako občutljiva.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2007 14:05:49   
shooo
neza je vceraj dobila prvo dozo primotrena prav zaradi suma da ima vnetje secil (rezultati bodo komaj danes). samo je dobila sirup!
ne vem kako bo naprej sem pa brala da je zoprno zaradi bakterij ki so zelo rezistentne in borbe z njimi dolgo trajajo.
sem sinoci brala o tem pregledu  na www.roda.hr v "pretraznik" vtipakaj "upala mjehura" je kar nekaj materijala.
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2007 15:19:40   
Pi-kica 1
Moj sinko je že kar nekaj časa na Primotrenu zaradi ledvičnega refluksa. Na tega namreč posumijo pri vsakem vnetju sečil pri dojenčkih in opravijo mikcijski ultrazvok. Preiskava je kar neprijetna. Otroku namreč vstavijo kateter, skozi katerega mu potem vbrizgajo kontrast, s pomočjo katerega pod ultrazvokom preverijo, če se seč vrača v ledvičke. Ponavadi dajo otroku pomirjevalo, vsaj moj ga je dobil.
Moj sinko ima obojestranski refluks tretje stopnje. Upam, da bo pri vas izvid boljši.
Glede tablet pa zaporosi pri zdravniku, naj ti dajo raje sirup, ga bo deklica lažje vzela. Moj ima sicer tudi tablete, ker sirupa ne sme. Mu pa tabletko zdrobim in zamešam v žličko kašice, ki jo je za večerjo.

LP

Pi-kica

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2007 15:56:53   
tinčica
moj je tud najprej dobil tablete in je zgledal grozno ne po žlici ne po čaju med jedjo jo je vrgel ven, potem sem pa ga nagnila z glavo nazaj porinla tableto do grla in z brizgalko špricnila čaj notri in je pogoltnil, kruto samo to je bil edini način. potem sem prosila za sirup in mi ga je uspelo dobiti.

lp

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2007 16:38:22   
doroteja23
Tudi moja user posted image  ima že nekaj časa Primotren, ampak sirup. Do zdaj ni bilo problemov z dajanjem sirupa. Sem ji ga dajala po brizgi, ampak zdaj pa je ugotovila kako ga lahko kljub temu izpljune ven. Ampak nekako ji ga probam davat. Bo že.
Pri preiskavi je pa tak. Moja user posted image je imela to preiskavo pred enim mesecem in to pri 14, 5 mesecih. Bla je full mirna, ni dobla nič pomirjeval in tud jokala ni. Zgleda pa ta priskava tak kot so opisale predhodnice. Pri nas ni blo tak hudo.

Imamo pa refluks tretje stopnje  na desni ledvički. Tako da zdaj čakamo kaj bojo rekli ali bo pla na operacijo ali ne.
Pi-kica 1 tvoj tamali ima refluks, ne? In kaj so rekli ga bojo operirali ali so ga že? In kak to zgleda če so ga že?

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2007 16:54:03   
Pi-kica 1
Doroteja23, v mariborski bolnišnici zelo radi in pogosto operirajo ledvični refluks. To ni prava operacija, temveč skozi kateter vbrizgajo v samo ledvičko silikon. Je pa tako, da se ta pri tako majhnih otrocih pogosto odplavi in je to potrebno pogosto ponavljati tudi do 3x. Če še vedno ne uspe, se odločijo za klasično operacijo z rezanjem. Tako nekako je bila vsa stvar meni v mariborski pediatriji razložena.
Ker sva s sinkom pristala na Pediatrični kliniki zaradi druge bolezni, sem izrazila željo, da ga zaradi nezaupanja v mariborske zdravnike zdravijo tudi za ledvice v Ljubljani. No, tam je zgodba precej drugačna. Silikona sploh ne vbrizgavajo, sploh za Sama, ki je alergik, je bila zdravnica zgrožena, da so to sploh nameravali storiti, saj bi lahko prišlo do alergijskega šoka. V Ljubljani v bistvu čakajo, da stvar izzveni, tačas je na antibiotični zaščiti, če pa refluks ne izgine, ga klasično operirajo.
Marca imava kontrolo v Ljubljani in takrat bova videla, kako naprej.

LP

Pi-kica

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2007 23:04:43   
elizabeta p
Mi smo dobili sirup Primotren, jemati ga je moral skoraj dva meseca, okus ni dober in smo ga morali držati, da je sploh odprl usta in pogoltnil.
Pregled smo pa oktobra. Otroku vstavijo kateter, kamor vbrizgajo kontrast in potem mora otrok na miru ležati tam na mizi, da aparat vse poslika. Leonu so samo lulčka namazali z nekim mazilom proti bolečini, vstavili kateter, pa vrečko je dobil, da se je noter polulal. Je pa jokal ves čas. Jaz in še dve sestre smo ga morale držati, da nam je uspelo. Je pa res, da fantke verjetno bolj boli kakor punčke.
Sirupa mu ni potrebno več jemati, niso pa mogli izključiti refluksa 1. stopnje, tako, da če ima vročino in ne vedo točnega vzroka, mora takoj dati vodo pregledat, ali pa če ga peče ko lula prav tako. Pa ne sme se kopati, ampak se lahko samo tušira.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2007 12:05:39   
Nika G
Pozdravljene, nas čaka tudi preiskava mcug pri 2 mesečnem dojenčku. Zanima me, ali pri slikanju uporabljajo kaksno zascito? Menda gre za rentgensko preiskavo...

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2007 10:29:41   
elizabeta p
Ne vem, če je ravno zaščita, nekaj takega kakor plenica je pod njim, meni so rekli da naj veliko pije, da bo šla ta snov ven iz njega. Ga je pa potem lulček pekel in se tudi piti ni kaj dosti upal, ker je bilo potem treba lulati, to je pa peklo. Potem smo ga kar malo prisilili, kupili kar rad pije, samo pri dojenčku je pa to malo težje.user posted image

(odgovor članu Nika G)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2007 18:10:23   
Pi-kica 1
Ne gre za rentgen, temveč za ultrazvok, tako da zaščita ni potrebna.

(odgovor članu Nika G)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2007 12:45:08   
elizabeta p
Tale preiskava, kjer smo bili mi poteka tako, da se otrok uleže na mizo, v kateter mu vbrizgajo radioaktivno snov potem pa otrok leži toliko časa da to poslikajo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2007 21:31:45   
Pi-kica 1
Malo dvomim, da bi mu vbrizgali radioaktivno snov, vsaj meni ni nihče nič takega povedal, ampak so mu vbrizgali kontrast - snov, ki je vidna pod ultrazvokom.

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2007 17:13:44   
elizabeta p
Meni je ena mamica v bolnici kjer smo bili povedala da naj bi bila ta snov radioaktivna, in je treba veliko piti da gre čim prej ven, ampak naj bi bila količina tako majhna da ni škode. Ne vem.user posted image
Če ni, še toliko boljše.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
27.1.2007 22:03:55   
Maja S
Tudi midva s tamalčkom sva bila na tej preiskavi. Najprej na UZju, ki ni pokazal nič, potem še na rentgenu. Modelček je bil čisto priden. Tudi meni se preiskava ni zdela nič posebnega razen vstavitve katetra. Otročka položijo v kovinsko ogrodje, da ga lahko tudi nagnejo na stran. Meni so rekli da mehurček napolnejo s fiziološko, nobenega govora o kakšnih radioaktivnih snoveh. Ko mehur napolnijo, snamejo kateter in se otroček polula. Slikajo ga med tem ko lula, da lahko vidijo ali urin zateka nazaj v ledvičko ali ne. Vsaj tako so meni razložili. Res nič takega. Nama so ugotovili refluks druge na eni in tretje stopnje na drugi ledvički. Priznam, me je skoraj kap.user posted image
Pa so me potem malo potolažili. Baje je kar 70% možnosti da tak refluks izzveni že do naslednjega leta, kar 90% pa je možnosti da se odpravi v dveh letih. user posted image
Tačas pa nam ne preostane drugega kot da tamlčka navadimo na primotren sirup.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?