|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vnetje oči
24.3.2009 10:43:54   
busklca
Pozdravljene!

Mene pa zanima, kako izgleda vnetje oči. Našemu malemu se eno očke "solzi" in ta tekočina ostaja v okolici očesa, je pa take belkaste barve. A je to vnetje? Sicer pa oko izgleda zdravo, ni nič rdeče.

Najbolje da ga peljem k pediatru? Ali mu lahko najprej sama probam pomagat?

Sem na novo prvič mamica, pa nimam nič izkušenj s takimi zadevami, tako da se vam najlepše zahvaljujem za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vnetje oči
24.3.2009 10:59:00   
timoteja
Pozdravljena. Sem mamica dveh deklic, tako da imam kar nekaj izkušenj. Predlagala bi ti, da v lekarnikupiš fiziološko  za spiranje očk, ne spiraj z kamilicami, ker izsušijo sluznico. Če pa se pojavi izcedek, ki je rumenkasto - zelenkaste barve, takrat lahko obiščeta pediatra, bo verjetno predpisal mazico ali kapljice. Pri vnetih očkah boš zagotovo vedela, kdaj bodo vnete, in sicer izcedek močno toče iz učke ter zlepi vekice. Lepo se cartajte.

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2009 11:06:47   
busklca
Hvala Timoteja. Ja, prvih nekaj dni je imel malo izcedka, toliko da so bile vekice malo zalepljene, danes pa mu že precej več teče iz očesa.

Kako pogosto pa naj izpiram s fiziološko? A jo dam kar na košček vate in obrišem očke kot pri negi, ali moram nakapat noter?

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2009 11:51:59   
abi
Dobro zdravilo je tudi materino mleko. Meni oz. mojima dvema user posted image  je vedno pomagalo.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2009 12:10:42   
Onasiss
Tak izcedek se verjetno pojavi, ker ima zožane solzevode. Pediater ti bo verjetno predpisal kakšne kaplice za oči , ti pa medtem narahlo masiraj v očesnem kotu. Imam iste probleme. Ji pa vsak dan okice umijem tudi z mojim mlekom. Pomaga.

So what....

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2009 12:11:56   
Baby
Če še dojiš ji vsakič kapni v učke par kapljic mleka!

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2009 12:17:05   
metka_zone
IZVIRNO SPOROČILO: Baby

Če še dojiš ji vsakič kapni v učke par kapljic mleka!

To je pri mojem vedno pomagalo user posted image ...

Lp

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2009 12:47:53   
timoteja
Fiziološko daš na gazico in obrišeš učko, na vato ne, ker lahko drobni koščki vatice zaidejo v okico. LP.

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2009 13:48:26   
busklca
Najlepša hvala vsem za odgovore. So mi kar koristili, saj gre mojemu fantku danes že na bolje.user posted image

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2009 23:31:01   
soncnica07
Tobrex kapljice so super. Drugače pa tisto s fiziološko... Nekateri pravijo, da ravno to ne, ker je slana in ni dobro za učke?

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2009 23:58:27   
Onasiss
Ja, men so rekli, da spiram z fiziološko, drugače pa morska voda pomaga pri takih zadevah. Ko sem bila na očesni, mi je nekaj staršev povedalo, da je morje pomagalo pri vnetjih.

So what....

(odgovor članu soncnica07)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.3.2009 0:00:28   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: timoteja

Fiziološko daš na gazico in obrišeš učko, na vato ne, ker lahko drobni koščki vatice zaidejo v okico. LP.

Saj ne z vatico ampak z bombažnimi blazinicami, gazica pa je preveč groba.

So what....

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.3.2009 21:00:29   
katarinas
Pomaga tudi tea tree kremica od Justa, ki jo v majhnih količinah namažemo na veke

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

darila
Michonne RR

Kdaj kupite darila za decembrska obdarovanja?

Zadnji trenutek (25%)

Decembra (50%)

Novembra (6%)

Čez celo leto (6%)

Jih ne kupujem (12%)

Število vseh glasov: 16

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!