|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 14:25:57   
karin412
Moja Ajla ima že več kot en teden vneto oko. Pri pediatru sem bila že 2x in je prvič dal Bivacyn kapljice, drugič pa Tobrex. Izgleda, da nič ne pomaga.

Kaj obstaja kaj drugega, mogoče bolj naravnega (s kamilicami že izpiram)? Morda homeopatsko zdravilo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 14:41:08   
dory
Zej tobrex je ful mocan antibiotik in ce ni prijel pol verjetno tud kej naravnega ne bo...v tem primeru je najboljs, da gres nazaj k pediatru, da nardijo bris sluzi in na podlagi tega ustrezno ukrepajo. Ker menjat antibiotike je cisti nesmisel,sploh pa skodljivo za ucke.

Vsaj pri nas je blo tko. Sva sla naprej na bris in pol na konkretno akcijo..

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 15:51:28   
Dadi
Mi smo imeli tudi oboje kapljice, so mu pol še bris jemali in ugotovili, da ima zamašen solzevod, tako da najbolje da greš do pediatra še enkrat pa naj mu vzamejo bris če ne pa zahtevaj napotnica za očesno kliniko, za širjenje solzevodov.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 16:03:25   
nanak
Mi smo tudi imeli ta problem in sem mojemu sončeku brizgala, seveda z šprico, svoje mleko v očke, v vsako očko eno kapljico in je pomagalo. Baje je naše mleko bolj zdravo in tudi pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 16:11:48   
BISKVITKA
Ja materino mleko pomaga pri vnetih očkah novorojenčkov. Poskusi, mogoče bo pomagalo. Veliko uspeha in LP

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 18:44:42   
sazi
Naš Lev je imel že v porodnišnici vneto oko. Tam so nama dali kapljice Ciloxan in so pomagale (cca 1 teden je trajalo, da se je oko pozdravilo) - sem mu pa oko prej očistila s fiziološko in potem dala kapljice.
Upam, da se očke kmalu pozdravijo.

(odgovor članu BISKVITKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 19:13:15   
Šoni
Mi smo stari 6 mesecev in imamo že od prihoda iz porodnišnice vnete očke, oz. zamašene solzevode. Menjali smo nekaj kapljic in ni nič pomagalo. Spiramo večkrat na dan s fiziološko in s Smetliko (kamilice nekateri odsvetujejo), pa je včasih malo bolje. Čiščenje solzevodov pri dojenčkih je baje zelo boleče, tako, da bomo mi še malo počakali, če pa do enega leta ne mine, bomo pa videli. So pa punce tukaj že pisale, da je enim ta problem izginil čez noč, se solzevodi malo razširijo in problema ni več. Verjetno ima tvoja malčica tudi zamašene solzevode, ne vem, malo čudno je, da antibiotik ne prime. Ja, smo pa tudi z mojim mlekom poskušali, pa ni bilo nič bolje..

Lp, Šoni

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
28.2.2006 23:06:56   
sun123
Naš mali je imel samo en dan vneto eno oko, pa sem mu en dan pri vsakem podoju eno kapljo v oko kanila in malo notri pustila. Naslednji dan je bil ko nov.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
2.3.2006 9:28:27   
karin412
Hvala za vse odgovore! Po mojem ima tudi zamašen solzevod, ker ji solzice ostanejo ob veki, pri drugem očesu pa ne. Pa tudi pediater me je nekaj takega sparševal zadnjič.
Bom provala še s svojim mlekom, če bo pomagalo.

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
2.3.2006 10:53:32   
doroteja23
Midve sma ravno včeraj bli pri pediatru zaradi očk, ker ima vnete in sma doble Tobrex kapljice. Te kapljice sma zdaj doble že drugič in se mi zdi da ji full hitro pomagajo. Včeraj sem ji dala prvič in dans je že boljše.

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vnetje oči - katere kapljice
2.3.2006 17:51:10   
Anonimen
če  se po Tobrexu stanje ne izboljša, je najbolje iti še enkrat do pediatra, da vzame bris učka (neka nevarna bakterija, na srečo redka). Največkrat pa gre za zamašene oz. zožane solzevode, pri tem ne pomagajo nobene kapljice ali antibiotiki (z mlekom pa še nisem poskusila). Tudi moja Klara ima namreč ozke oz. zamašene solzevode - stara je 2 meseca. To naj bi se do 1 leta normaliziralo. Učke je najbolje izpirat s fiziološko (ker je slana, tako kot solze), hkrati pa je treba spodnji del očk masirati (narahlo s prstom), kar priteče iz očk je treba obrisat (spet s fiziološko) v smeri od zunanjega kotička proti notranjemu (proti nosku).

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?