Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 17:30:06
|
|
|
|
Julija08
|
Moj sin ima že cca. 3 tedne vneto ritko. Brez plenice je že cca. pol leta ima jo samo še ponoči. Ritka pa je vneta samo v predelu 2 cm okoli anusa. Ima tudi pikice. Poskusila sem že vse, canesten (ker je rekel, da ga srbi), bepanten, sudocrem,... Sploh ne vem kaj bi bilo, ker prej ni imel nikoli vnete, tudi ko je imel pleničke. Edina sprememba je ta, da smo vedno uporabljali Mullerjeve pleničke, zadnjič pa sem kupila Mercatorjeve Lumpi, ker pač nisem bila v bližini Mullerja in se mi je zdelo itak vseeno, ker jo rabi samo za ponoči. Ima pa tisti krog ful vnet, kar razžrt in ko mu obrišem ritko po veliki potrebi so vidni sledovi krvi...a naj ga peljem k pediatrinji na pregled??
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 17:43:38
|
|
|
|
Medea10
|
A si že menjala pleničke? Naša je imela vneto ritko, pa lulo tud. Dolgo sem se trudla s praško pasto, bepanthenom, sudocrem, in še mnoge druge kreme sem sprobala pa ni nič pomagalo. Potem sem pa menjala pleničke in je blo kar naenkrat bolje. Najboljše da spet kupiš Mullerjeve plenice, Lumpija pa kar v kanto.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 17:45:37
|
|
|
|
Julija08
|
Ravno danes sem šla po Mullerjeve, pa bomo videli...kar ne morem verjeti, da bi bilo to zaradi pleničk...ampak bomo poskusili. Je pa res, da imajo te Lumpi plenice en tak čuden vonj, ko je polulana itak da ne diši ampak ta pa prav smrdi po eni čudni umetni stvari...
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 17:46:26
|
|
|
|
BarbaraO
|
Poskusi še s pudrom. Mi nikoli ne mažemo vnetih predelov, ampak samo pudramo, da se koža osuši.
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 17:50:42
|
|
|
|
Julija08
|
Bom poskusila, mi je prav grozno, ker je ravno včeraj rekel, da ga ritka boli ko kaka...pa še jezi me ker prej nikoli ni imel vnete ritke, sedaj ko je pa že tako velik pa in nič ne pomaga. Tudi ko ga stuširam mu posušim s fenom (s hladnim zrakom) in potem namažem...mah ne vem, grem še puder kupiti. Kakšnega pa je najbolje kupiti, namreč ga še nikoli nisem uporabljala...
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 18:40:24
|
|
|
|
Medea10
|
Ja puder je tud fajn.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 19:50:50
|
|
|
|
Katy78
|
Nam še najbolj pomaga navadna cinkova pasta, ampak če ima ritko vneto do krvi, ne vem koliko je dobro, na živo rano nanašat puder, cinkovo pasto ipd.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 19:52:24
|
|
|
|
gajči
|
Jaz pa mislim, da ni dobro kombinirat preveč stvari. Sploh puder bo verjetno še več škode naredil. Zamenjaj plenice, to bi jaz prvo naredila, skrbi, da je rita suha in jo recimo dvakrat na dan namaži z bepantenom, ali pač kremo, ki vam je v preteklosti pomagala. Ne packat gor preveč različnih stvari, to vneto kožo samo še dodatno razdraži.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 20:33:17
|
|
|
|
smejčica
|
Krema babyval se kupi v Mb lekarnah in je najboljša za moje pojme. Res. Najprej umi ritko in jo do suhega obriši in mu namaži kremico za ritko. Pa defenitivno menjaj pleničke.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 20:58:28
|
|
|
|
Dashenka
|
Po opisanem sodeč pa ti jaz svetujem obisk pediatra. Lahko da gre za glivično okužbo in ustrezno zdravilo lahk predpiše le zdravnik.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 21:42:07
|
|
|
|
Lianna
|
Glede na starost je že čas, da mu date pleničko dol. Če še niste začeli odvajat je zdaj skrajni čas. Upam, da je vsaj doma brez, glede na to, da pišeš da ima hudo vnetje. Pa tut če se 5x polula, pomembno je da ritko zračite in ne zavijate še naprej v plastiko. Zdaj ko je toplo je čisto vseeno, če je kakšno minutko moker. Pa čimprejšni obisk zdravnika, ker možno je da ima glivično vnetje.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 16.9.2011 22:38:52
|
|
|
|
Leela
|
moj je imel pri petih letih orenk težave. Še sluznico je imel poškodovano od trdega kakanja. Sem prišla od zdravnika s kupom zdravil. Če ima vneto pomaga Lasepton krema (cink), zdravnica je rekla tudi Dermabur se mi zdi (bom počekirala, isto na osnovi cinka). Sta brez recepta. Ko si napisala da ima kri predvidevam, da ima tudi poškodovano sluznico (tudi zelo srbi). Za to pomaga krema modolex (pozdravi sluznico). Je pa vseeno boljše da ga pelješ k pediatru, da vidi. Saj pravim moj je dobil modolex, lasepton (dermaburja ni bilo v lekarni), tablete proti glistam, in lactecon za mehčanje kakca, ker trdo blato poškoduje sluznico. Lahko pa so samo glivice ampak to bi canesten pomagal. preden kaka ga fajn namaži s hladilno kremo, ker potem brisanje manj draži kožo.
< Sporočilo je popravil Leela -- 16.9.2011 22:45:22 >
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 17.9.2011 10:12:28
|
|
|
|
november2010
|
pri nas pomagata bepanten ali sudocrem
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 20.9.2011 8:48:47
|
|
|
|
Julija08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna Glede na starost je že čas, da mu date pleničko dol. Če še niste začeli odvajat je zdaj skrajni čas. Upam, da je vsaj doma brez, glede na to, da pišeš da ima hudo vnetje. Pa tut če se 5x polula, pomembno je da ritko zračite in ne zavijate še naprej v plastiko. Zdaj ko je toplo je čisto vseeno, če je kakšno minutko moker. Pa čimprejšni obisk zdravnika, ker možno je da ima glivično vnetje. V prvem postu sem napisala, da je že pol leta brez pleničke, ima jo samo še ponoči...
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 20.9.2011 8:56:07
|
|
|
|
dreamhorse
|
Tudi jaz predlagam lasepton. Naša je, ko je imela še pleničko, imela po kakanju vedno rdečo ritko... Pa sem poskusila vse živo. Lasepton je najbolj pomagal. Če je imela spokano rdeče, sem ji zvečer fejst namazala, zjutraj ni bilo več sledi.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.9.2011 9:44:17
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 20.9.2011 10:25:52
|
|
|
|
krogec
|
dvomim, da so krive plenice, saj ponoči se verjetno ne pokaka v plenico - ali pač?! kot so že nekatere predhodnice napisale - ne testiraj vseh mogočih žabv, ampak pojdi z otrokom raje k pediatru, ker več verjetnosti je, da gre za kakšno bolezensko stanje, tega pa navadne kreme in pudri najverjetneje ne bodo rešili - sploh, če je zraven kri, se ne hecaj plenice za enkratno uporabo lahko še vedno menjaš ali pa za odvajanje od uporabe ponoči raje uvedi pralne pleničke - bombaž bo naredil še najmanj škode
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 20.9.2011 10:36:50
|
|
|
|
Andromeda
|
Naš 3-letnik ima tudi zadnje 3 tedne kar precej vneto ritko, nam je pomagala kombinacija olja čajevca in ribje mazilo. Prej sem pa tudi vse živo probala - od canestena, bebivala, sudocrema... Če bi prej to poizkusila, bi bli zdej že rešeni. Tako pa je stanje vsak dan veliko boljše.
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 21.9.2011 9:10:50
|
|
|
|
Julija08
|
Sva bila pri P in dobila Hipermangan in eno kremo, tako da zdaj pridno namakamo in mažemo, potem bomo pa videli kako bo...
|
|
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 21.9.2011 9:37:01
|
|
|
|
uškinamama
|
Pri nas se je dobro obnesla sledeča kombinacija: - sčistila najprej s ohlajenim poparkom hrastovega lubja - namazala z olivnim oljem Mi s to kombinacijo zdravimo vse živo . Sploh od olivnega olja smo odvisni.
|
|
RE: Vneta ritka pri 3 letniku 27.9.2011 17:56:26
|
|
|
|
Julija08
|
Pri nas je bila ritka že precej boljša, sedaj pa je sin začel zadrževati blato, tako da po 2 dni ni šel kakat, ker je rekel, da ga boli. In včeraj ko se je pokakal mu je spet nekako spokala kožica okoli, ker je ful trdo kakal. Mah, sploh ne vem kaj naj...ga namakam v hipermangan, mažem, dajem mu ful tekočine, sadja, da bi bilo blato bolj mehko, ne vem kaj naj še poskusim.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Spet folna :)aygoKatero folno ste uživale/uživate?Tifol (
47%)
Elevit (
23%)
Neo Vin (
6%)
Centramed mami (
10%)
Hipp Natal sok (
2%)
drugo (
12%)
Število vseh glasov: 467Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!