|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 13:37:34   
Aly
Lep pozdrav,

stari smo 3 tedne in 3 dni in imamo problem z vneto kožico :((..... Pri previjanju smo malo eksperimentirali s pamperskami in s "štorkljicami", zadnje dni predvsem s pamperskami... Prejšnji teden je imel naš :duda: okrog dva dni plenične izpuščaje, vendar so nato minili... umivamo se le z vodo, smo pa nabavili kremo Mariborskih lekarn "Bebival", s katero smo se (pred več dnevi) parkrat namazali tudi v pregibih okrog lulčka in jajčk.... Pod jajčki se je začela "lupiti" kožica, in od včeraj je na mestih pod jajčki, kjer se je kožica odlupila, koža prav živo rdeča, kjer pa se kožica še drži pa bela..... Upam, da nisem preveč zakomplicirala z opisom, ampak občutek imam, da :duda: to zelo peče, poleg tega pa ne vem, kaj naj naredimo..... ne upamo z ničemer mazati, umivamo z vodo ali kamilicami in nato osušimo, vendar je problem ker se tu koža stika..... Ali nam lahko katera pomaga kaj narediti, da stvar še ne bomo poslabšali....ali kljub temu obstaja krema, s katero bi na tem mestu namazali, ali raje ne..... Zaradi tega smo sedaj začeli povijati le v štorkjlice....

Hvala za odgovor in lep dan Aly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 13:59:30   
kimi
jaz svojega po kopanju pod jajčki namažem z oljem tako kot vse sklepe, potem ga pa pri vsakem previjanju namažem z nivea hladilno kremo tudi pod jajčki in to na debelo da se ne vname...se mi zdi krema fulll močna

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 14:01:47   
Jančika_
Uh, bogi fantek...poskusi s Praško pasto, dobiš v lekarni. Če tudi štorkljice ne bodo pomagale, poskusi še kake druge pleničke, Babylove, Moltex Öko (te so brez kemikalij, priporočala jih je Seven, njen malček je menda imel kar probleme z ritko, mi smo pa tudi zadovoljni). Jaz malemu ritko sušim s fenom, da je res suha - od daleč, na najnižji stopnji.

S Praško pasto verjetno lahko namažeš tudi po rdečici, kolikor vem, je namenjena prav za te reči.

Želim ti, da bo tole kmalu mimo!

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 20:08:44   
Anonimen
Aly, mi smo imeli vneto kožo na enak način, kot si ti opisala, pod bradico. Pozdravila sem samo z mandljevim oljem in to tako, da sem ga res velikokrat namazala (skoraj ob vsakem previjanju) in zvečer. Pri nas se je pozdravilo dokaj hitro.

Moltexove pleničke tudi mi uporabljamo, ker je po Huggiskah in Pamperskah David dobil vneto ritko. Sicer velikokrat premočijo, ampak ker ni nobenih drugih problemov s kožo, to spregledam in sem z njimi zadovoljna. Oblačila se bodo že oprala!

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 21:15:13   
niki5
Aly,
pri nas je enako tako in sem ravno patronažni danes pokazala in je rekla, da to ni nič hudega in da je normalno da se lupi(pri našemu se koža tudi lupila po rokicah in nogicah na pregibu). Drugače sem pa ga namazala z Bephantenom in je pomagalo.

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 21:25:36   
Aly
Hvala vsem za odgovore....vidim, da ste se poslužile različnih "terapij", tako da sedaj niti ne vemo za kaj bi se odločili :zmeden: . Ati je sicer iz lekarne prinesel praško pasto..... pa bomo verjetno kar z njo poizkusili...

Ne vem pa tudi sicer (ko ni vneta koža) ali je pametno mazati preventivno s kremami (npr. Bebival) ?Občutek imam namreč, da je za vnetje delno kriva tudi ta krema ?:zmeden2: ? Verjetno je najboljše torej lepo umiti, osušiti in zatem morda v pregibu in pod jajčki le z madljevim oljem ? Kaj menite ?

LP:rozica: Aly

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vneta kožica pod jajčki....
3.11.2004 21:46:41   
Anonimen
Mogoče bi bilo res dobro, da bi to nekaj časa poskušala. Nekateri pediatri svetujejo, da se uporablja čim manj kremic, raje naj bi uporabljali mandljeva ali olivna olja.

Upam, da bosta hitro poskrbela za lepo kožico!!!

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Ime za punčko
mag3

Ime za punčko

Hana (18%)

Lina (10%)

Neli (13%)

Mia (17%)

Ema (27%)

Naja (15%)


Število vseh glasov: 595

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!