Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 10:04:12
|
|
|
|
Blejka26
|
pri meni ni bil 100% napovedan CR,samo je bil pa 90%.meni so določili datum za sprejem in takoj ko sem prišla v bolnišnico,so me preoblekli nato pa so me dali v porodnišnico oz.v porodno sobo.malo me je bilo strah,ker sem vseeno želela CR (pa ne zaradi prvega poroda,ker je bil lep)..nato me je G pregledal in najprej hotel,da rodim naravno no samo se je po dveh urah premislil,ker se otrok ni spuščal..nato mi je predrl,da mi je odtekla voda..in kmalu so me peljali v operacijsko,kjer sem rodila z CR..verjetno te bodo takoj ko boš sprejeta dali v porodno sobo,ti predrli,da ti bo odtekla voda..potem boš šla pa v operacijsko..vso srečo
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 10:21:09
|
|
|
|
lelčy
|
Pri meni je bilo tako, da sem imela medenično vstavo. najprej je G razmišljal, da bi rodila naravno, ampak je na koncu, tamala bila že prevelika in pretežka. Dobila sem določen datum, kdaj moram v bolnišnico, prvi dan so mi samo delali ultrazvok, niso me predirali, da bi mi odtekla voda. drugi dan zjutraj sem samo dobila klistir in nato so me odpelali v operacijsko. Pa vso srečo.
|
|
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 10:37:47
|
|
|
|
mojsoncek
|
Tam okrog 37. tedna te posljejo v dnevni perinatalni center in naredijo priprave (beri vse preiskave, od ekg-ja do UZ,...) in ponavadi se takrat tudi dogovorijo zaokviren datum CR. Ponavadi ne cakajo na popadke ali da odtece voda, ampak dajo datum kaksen teden pred rokom. Ena od variant je tudi, da hodis na CTG v porodnisnico in se glede na "dogajanje" odlocijo za operacijo. Je pa verjetno vse odvisno od porodnisnice do porodnisnice.
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 11:11:59
|
|
|
|
Blejka26
|
aja..ekg so men naredili ko sem hodila na ctg..morajo pa ga narediti zaradi operacije..
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 11:59:02
|
|
|
|
aleksandra 78
|
KAKO TI JE PA USPELO DOGOVORITI cr ? s KOM ? jAZ SEM TUDI IMELA 1. POROD KATASTROFALEN, IN ZDAJ SEM V 8. MESECU NOSEČNOSTI IN IMAM ŽE NOČNE MORE, PREDVSEM DA BO VSE V REDU. bolečina seveda ni zanemarljiva, toda prisoten je predvsem strah da bo vse v redu.
|
|
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 12:56:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za odgovore. Saj nekaj takega sem si tudi predstavljala, ampak me vseeno zanimajo podrobnosti kako in kaj. Verjetno se praksa res razlikuje od bolnišnice do bolnišnice. Aleksandra, maš ZS.
|
|
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 16:41:32
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra 78 KAKO TI JE PA USPELO DOGOVORITI cr ? s KOM ? jAZ SEM TUDI IMELA 1. POROD KATASTROFALEN, IN ZDAJ SEM V 8. MESECU NOSEČNOSTI IN IMAM ŽE NOČNE MORE, PREDVSEM DA BO VSE V REDU. bolečina seveda ni zanemarljiva, toda prisoten je predvsem strah da bo vse v redu. jaz sicer nisem imela dogovorjenega CR, sem se pa ravno zaradi katastrofalnega 1. poroda dogovorila za načrtovan porod z ultivo. Kakšna 2 tedna pred PDP-jem sem hodila vsake toliko na pregled (na 2-3 dni na koncu vsak dan), da je G spremljal kako daleč sem in da nas ne bi dete presenetilo. Potem sva določila datum. Približno takole. V sredo sem bila na pregledu in G reče v petek bova rodila. In potem mož reče, ne bomo raje kar v četrtek. In smo potem v četrtek šli zjutraj noter, opravili klistir, dali umetne in ultivo in rodili v 3 minutah .
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 20:59:02
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Js sem imela napovedanega zaradi medenične vstave. Datum poroda mi je moja G določila na zadnjem pregledu, pa tud navodila, kako in kaj. Če bi se začelo že prej, bi pač takrat prišla in povedala, kakšna je situacija. No, js sem imela CR "na suho",brez kakršnegakoli spontanega začetka. Kako je potekalo? 1 dan prej sem zjutraj prišla v porodnišnico, uredila vse formalnosti, naslednji dan pa so me okrog 9h odpeljali v operacijsko. Brtija in klistirja nisem imela.
|
|
RE: Vnaprej določen porod s carskim rezom 26.6.2008 21:02:34
|
|
|
|
m333
|
OJLA KAKO STE PUNCE SEM ŠELE V 9 TEDNU PA ME MAL ZANIMA POTEK PORODA ZAME JE TO PRVIČ VEM DA SE NE MUDI BI PA PRIŠLA PRAV KAKŠNA INFO
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?