Grascakinja
|
Kerensa, ti oddaj zdaj samo vlogo za sprejem v vrtec. Ko ti potrdijo, da je otrok sprejet v vrtec, pa oddaj še vlogo za znižano plačilo. Tak je vsaj postopek pri nas. In ko bo sprejet, pokliči računovodstvo vrtca in vprašaj, kako vpišeš svoje dohodke. Jaz sem bila v predpreteklem letu zaposlena samo delno, prej sem bila študentka, in sem morala potem vpisati prihodke zadnjih treh mesecev pred sprejemom v vrtec. Zdaj mi pa razloži to neumnost... za moža sem vpisala predpreteklo leto, zase pa zadnje tri mesece?! Ja, čiste neumnosti klatijo. Še ena neumnost je, da moraš oddati vlogo za vrtec skoraj že v porodnišnici, če želiš da gre otrok v vrtec, in da otroke sprejemajo v vrtec 2x letno, vmes se pa znajdi, kakor se moreš... uf... In še večji absurd morda, ki sem ga vpisovala pri vlogi za otroške dodatke: vpisati je bilo treba odškodnino za poškodbo, ki jo je kot nadomestilo za izpad dohodka za 6 mesecev prejel moj mož - poškodba se je zgodila, ko se še niti poznala nisva, kaj šele, da bi se otrok spočel. Pa ni bilo važno, ali je bila odškodnina nadomestilo za manjkajoči dohodek zaradi poškodbe. Važno samo, da je bila... kot da je zadel na lotu, madona, to da pa zaradi fentanega gležnja ni mogel 6m delati in je komaj finančno preživel, pa ni važno, a ne? Mal zlivam žolč, ampak tele birokratske svinjarije me živcirajo do amena.... sori...
|