Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vloga za porodniško in prezgodnji porod 30.4.2009 20:37:55
|
|
|
|
zmajaz
|
Čimprej naj odda - obrazce si itak lahko vse z neta natisne in izpolni doma (http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoVarstvo.asp), na CSD pa jih lahko namesto nje odnese tudi kdo drug, ker tiste prve dni po prihodu iz porodnišnice ji verjetno še ne bo okoli za hodit. Porodniški dopust se ji bo štel od dneva poroda dalje, tistih 28 dni, kolikor ga moraš nastopit pred PDP in ga v normalnih okoliščinah ni mogoče izrabiti po PDP, se ji bo zaradi prezgodnjega poroda preneslo naprej - pa glede na to, da je otrok rojen toliko prej, pride v poštev verjetno še kako podaljšanje porodniške. Če je kak uradni rok, do kdaj mora to uredit, pa žal ne vem.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.4.2009 20:40:53 >
|
|
|
|
RE: Vloga za porodniško in prezgodnji porod 1.5.2009 8:54:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem rodila 11 tednov prezgodaj pa sem šla zadeve urejat en teden po rojstu. V porodnišnici so mi na tisti papir o roku poroda napisali, da je otrok rojen v 29.tednu, teža in dolžina. S tem papirjem sem šla na CSD, kjer so mi žal zakomplicirali zadeve, ker na tistem papirju ni pisalo, da je otrok nedonošen. Čeprav je v zakonu določeno, do kdaj se šteje, da je otrok donošen - za podaljšanje zaradi prehitrega poroda. Sem potem morala prinesti potrdilo od G. da je otrok nedonošen, kar mi seveda nihče ni hotel izdati, ker je to povsem nepotrebno. Ko sem prinesla izpolnjene papirje na CSD mi je okvirno izračunala kdaj mi preteče porodniška in to je to. Rodila sem 5.11, na porodniški sem pa bila do 1.1.. Skupno torej malo manj kot 13 mesecev + 3 mesece podaljšanje zaradi težav v razvoju. Mamici in otroku želim, da bi se čimprej cartali doma.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?