Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 11:51:36
|
|
|
|
lana38
|
Takoj pojdi do G. To je lahko zelo nevarno. Znaki so za preeklamsijo in tudi plod lahko odmre, če pried do eklampsije. Zadeva je res zelo resna. V nekaterih primerih celo hospitalizirajo te nosečnice. LP
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 11:58:06
|
|
|
|
karinka
|
Res pojdi čimprej k zdravniku. Jaz sem imela iste težave in potem eklampsijo. Še sreča da sem bila že hospitalizirana in so mi takoj naredili carski rez. Vsaj pokliči ginekologa in mu povej za težave. Pa srečno !
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 12:52:49
|
|
|
|
gaya
|
Tudi jaz ti svetujem obisk G. Sem bila prejšnji teden hospitalizirana zaradi tega. So me lepo porihtali. In če bodo ugotovili še povečane proteine v urinu, potem ti bodo porod po vsej verjetnosti sprožili. Jaz sem sedaj doma, veliko počivam in si 3x dnevno merim pritisk. Pa spremljat moram otrokove gibe. Sem pa v 38 tednu.
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 12:58:03
|
|
|
|
marjetka
|
Ja glavoboli so verjetno povezani z visokim pritiskom, še pred nosečnostjo sem imala visok pritisk in glavobole, ko sem se začela zdraviti in se je znižal so tudi glavoboli izginili. Sedaj v nosečnosti so pa nazaj (prenehala jemati zdravila). Če imaš konstantno povišan pritisk ti svetujem, da se hitro zglasiš pri svoji ginekologinji. lp
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 13:15:11
|
|
|
|
k1
|
svetujem da čimprej greš k zdravniku. meni so v 29t zaradi visokega pritiska (160/95) sprožili porod, ker plod ne dobi dovolj hrane in začne hirati. pa nočem strašit, ampak res ni za čakati. na koncu, tik pred porodom sem ga imela že 210/120, pa sem jedla tablete proti pritisku v bolnici.
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 13:18:11
|
|
|
|
jazz
|
Ja, k gin. takoj,zmerit pritisk in dat urin, če bodo v urinu prisotne beljakovine te bodo do poroda obdržali v bolnišnici...mene so en teden preverjali,potem mi je pa itak voda odtekla in sem bila že super tam!
|
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 15:41:26
|
|
|
|
sonchica
|
pojdi k ginekologu res.... jaz sen mela težava z visokim pritiskom skor celo nosečnost ...mela sem pa tud 160/100 in to dostikrat.... vsak teden sem bla na pregledu pri ginekologu ,ter morala sem jemat tablete methlydopa in večkrat sem bla v bolnici zarad zvišanega RR... težave so se pojavile pa takrat koje moj malček raso redil se pa ni in sem potem dobila še aspirin in bilobil .... seveda pa z malčkom ni blo nič narobe porod je biu brez posebnosti in malček se je tud narodil zdrav in debel :) .... mam pa tud kolegico ki je celo nosečnost bila v bolnišnici zarad zvišanega RR,je pa rodila v 7 mescu z carskim rezom... z pritiskom se nesmeš **** pojdi k ginekologu res !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa vso srečo ti želim ! LP
|
RE: Visok pritisk in glavoboli 25.9.2006 17:35:05
|
|
|
|
sazi
|
Tudi jaz sem imela celo nosečnost visok pritisk in po 30. tednu pa se mi je večkrat meglilo, zvonilo v glavi, 2x sem skupaj zlezla... in obakrat šla na kontrolo v porodnišnici. Potem so me poslali na opazovanje v dnevni center in ugotovili, da ni pretirane panike, le da si moram večkrat (kar sem itak počela) meriti pritisk in če bo 150/100 priti v porodnišnico. Tlak je bil malo pod to mejo, počutila sem se v redu, 2 tedna pred PDP pa so mi na pregledu izmerili 150/100, me takoj poslali v porodnišnico in sprožili porod. Rodila sem brez zapletov zdravega fantka, le da je imel potem 8 dni zlatenico, ker je bil porod pač šok in mali še ni bil pripravljen, meni pa je pritisk divjal tja do 180/120. Še zdaj (8 mesecev po porodu) imam težave. Pojdi na pregled. Vse se lahko lepo uredi in reši, če se pozorno spremlja dogajanje. pa srečno in zdravo...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?