k1
|
zdaj te bom malo zastrašila, ampak boljše je, da veš, kot da te preseneti, tako kot je mene, ko sploh nisem vedela to o visokem pritisku! itak sem bila skozi na bolniški že zaradi drugih težav, ampak z visokim pritiskom NI HECA. tako kot so ti rekli - zastoj ploda v rasti, otrok ne dobiva dovolj hrane, ker pritisk razprši hrano, še preden je pride dovolj do otroka itd.... v nosečnosti si ga meri, 140/90 je še nekje tolerantno, upam da boš pod stalnim nadzorom. jaz sem dobila visok pritisk nekje teden dni, preden sem potem šla urgentno v bolnico. imela sem ga 160/95 oz. 175/100 in sploh ni padel. ker nisem vedela, da je tako hudo, me še na začetku ni skrbelo, ko pa ni padel par dni, pa sem le poklicala v bolnico, kaj je za naredit, ker me je že rahlo skrbelo, pa sem bila kregana, kaj sploh še počnem doma! no, in takoj so me dali pod stalno kontrolo pritiska, neke avstrijske tablete, ker drugih med nosečnostjo ne smeš jesti... otrok se je ful slabo razvijal, imel zastoj v rasti, plodovnice je bilo vedno manj... smo mislili, da bomo vzdržali pod bolnišnično kontrolo vsaj do 7 meseca, pa ni šlo. v bolnici mi je pod tabletami pritisk narasel že do 210/120 in teden dni so uspeli otroka še obdržat v meni, potem pa so sprožili carski rez. rodila sem z 29t (2m in 10d prej), Nika je bila težka 1070g in 38 cm velika. moram pohvalit mb bolnico, so se res trudili okoli mene, me tolažili, da bo z otrokom vse vredu, spremljali otroka - uz-je sem imela večkrat na dan, enako tudi ctg-je. vedno je bilo več zdravnikov okoli mene in so se ob uz-jih vedno posvetovali, kako naprej. no, naša mala pikica bo 7. stara 4 mesece, pridno rastema, se cartama, vidno napredujem, hvala bogu, je z njo res vse vredu! sem vprašala ginekologa, kakšne so možnosti, da se mi pritisk ponovi pri drugi nosečnosti (če sploh bo!!!), pa je rekel, da zelo visoke možnosti! ne vem, če bi lahko to dala še 1x skozi. je pa kara nekaj punc, ki so rodile nedonošenčke, pa je bil vzrok ravno visoki pritisk! upam, da si dobila nekaj odgovorov in upam,da bo pri tebi čimprej kaj in da se bo otrok zdrav rodil in PRAVI ČAS!!!! lp!
|