|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Visok pritisk
2.6.2005 7:50:43   
tajč
Pozdravljene!
Ker sem zadnje čase kar nekaj na RR prebrala glede pritiska, pretežno nizkega, pa imam tudi jaz problem v obratni smeri.

Imam pa namreč malo povišan pritisk (138/90, včasih še celo malenkost višjega). Zdravil ne jemljem, ker os. zdravnica meni, da še ni potrebe. Dr. Pušenjaku sem že pred časom zastavila vprašanje kako je v nosečnosti s takšnim pritiskom saj si želimo :duda: No moram povedati, da me je kar pošteno prestrašil. Da prihaja do težav v rasti ploda (lahko pride do zastoja in sprožitve predčasnega poroda,... pa še do kupa drugih težav...) Da priporočajo stalež že od 12 tedna naprej in poostren nadzor nad plodom,... No ko sem bila noseča (kasneje splav) moja G, glede pritiska ni bila posebej zaskrbljena, pa sem imela na kontroli 150/100 pritiska. Tako, da o bolniški takrat tudi ni razmišljala.
Res me skrbi, saj delamo na :duda: in me je res strah. Kaj ima katera kakšne izkušnje s temi težavami?

Taja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Visok pritisk
2.6.2005 8:11:33   
k1
zdaj te bom malo zastrašila, ampak boljše je, da veš, kot da te preseneti, tako kot je mene, ko sploh nisem vedela to o visokem pritisku!

itak sem bila skozi na bolniški že zaradi drugih težav, ampak z visokim pritiskom NI HECA. tako kot so ti rekli - zastoj ploda v rasti, otrok ne dobiva dovolj hrane, ker pritisk razprši hrano, še preden je pride dovolj do otroka itd....

v nosečnosti si ga meri, 140/90 je še nekje tolerantno, upam da boš pod stalnim nadzorom. jaz sem dobila visok pritisk nekje teden dni, preden sem potem šla urgentno v bolnico. imela sem ga 160/95 oz. 175/100 in sploh ni padel. ker nisem vedela, da je tako hudo, me še na začetku ni skrbelo, ko pa ni padel par dni, pa sem le poklicala v bolnico, kaj je za naredit, ker me je že rahlo skrbelo, pa sem bila kregana, kaj sploh še počnem doma!

no, in takoj so me dali pod stalno kontrolo pritiska, neke avstrijske tablete, ker drugih med nosečnostjo ne smeš jesti... otrok se je ful slabo razvijal, imel zastoj v rasti, plodovnice je bilo vedno manj...

smo mislili, da bomo vzdržali pod bolnišnično kontrolo vsaj do 7 meseca, pa ni šlo. v bolnici mi je pod tabletami pritisk narasel že do 210/120 in teden dni so uspeli otroka še obdržat v meni, potem pa so sprožili carski rez. rodila sem z 29t (2m in 10d prej), Nika je bila težka 1070g in 38 cm velika.

moram pohvalit mb bolnico, so se res trudili okoli mene, me tolažili, da bo z otrokom vse vredu, spremljali otroka - uz-je sem imela večkrat na dan, enako tudi ctg-je. vedno je bilo več zdravnikov okoli mene in so se ob uz-jih vedno posvetovali, kako naprej.

no, naša mala pikica bo 7. stara 4 mesece, pridno rastema, se cartama, vidno napredujem, hvala bogu, je z njo res vse vredu!

sem vprašala ginekologa, kakšne so možnosti, da se mi pritisk ponovi pri drugi nosečnosti (če sploh bo!!!), pa je rekel, da zelo visoke možnosti! ne vem, če bi lahko to dala še 1x skozi. je pa kara nekaj punc, ki so rodile nedonošenčke, pa je bil vzrok ravno visoki pritisk!

upam, da si dobila nekaj odgovorov in upam,da bo pri tebi čimprej kaj in da se bo otrok zdrav rodil in PRAVI ČAS!!!!

lp!

(odgovor članu tajč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Visok pritisk
2.6.2005 8:11:47   
pupika
Pozdravljena Tajč.

Upam, da tole kar ti je napisal Pušenjak ni tako zastrašujoče, kot se zdi. Namreč jaz imam tudi visoki pritisk spodnjega imam tudi čez 100, kar sploh ni v redu. Tudi jaz nisem nikoli imela nobene posebne diete.

Sem pa prebrala, da si imela iste težave kot jaz. Namreč kos em bila jaz noseča mi je sestra na pregledu izmerila 155/110 in mi zdravnica ni nič omenila da bi bilo to lahko nevarno, je pa res, da se je takrat posvetila moji pikici, ki je bila zelo majhna, namreč na UZ se je videla samo pikica in je tako tudi ostalo, tako, da sem morala it na abrazijo. Tudi v bolnici sem imela zelo visok pritisk, samo tam me je bilo konkretno strah in me je sestra samo vprašala, če me je strah in jih ni motil moj visoki pritisk.

Sedaj je pa tudi mene začelo skrbeti, kajti v nosečnosti se pritisk še malenkost dvigne.Upam da moj in tvoj ss ni bil zaradi povišanega pritiska.

Veliko sreče pri :duda:

:rozica::angel::rozica::angel::rozica::angel::rozica::angel:

(odgovor članu tajč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Visok pritisk
2.6.2005 8:38:08   
sonček76
OOoo še dobro Tajč, da si načela to temo, sem mislila, da sem edina z visokim pritiskom oz. tudi jaz imam dostikrat povišanega 140/85.Ko imam povišan pritisk takoj začutim v glavi, da me nekaj tišči. Sem bila 1 mesec nazaj tudi na vse živih pregledih kaj bi bil lahko vzrok, delala se ekg pod obremenitvijo, dala sm kri za ščitnico...celo UZ srca so mi naredili...pa je bilo vse ok...mislim,da sem bila pod stresom...
Zdaj je veliko bolje....imam ga okrog 125/75, čeprav se bojim,da bo ravno to v nosečnosti problem...hmm bomo videli. Moja zdravnica mi je takoj hotela dati že tablete za pritisk in sicer Enap, potem bi ga morala pa celo življenje jemat, pa nisem hotela, ker sem mislila da je to prehitro in me morajo rajši prej dati na kako preiskavo, pa še kako kg bi lahko izgubila.;)

:rozica:Srečno vsem nam, da bomo zdrave donosile naše bodoče bebike!!:angel::rozica:

(odgovor članu tajč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Visok pritisk
2.6.2005 9:57:42   
girly
Visok pritisk je lahko , posebej v nosečnosti, zelo problematičen in res lahko pride do raznih zapletov.

A punce, ne pretiravajte!pritisk 140/90 je še vedno v mejah normale. In pravilne vrednosti pritiska naj bi kazale vrednosti izmerjene zjutraj, še preden vstaneš iz postelje, podobno kot BT, saj se kasneje lahko pritisk dvigne zaradi obremenitev, stresa, itd. tiste, ki ima že zjutraj povišač pritisk, to je problem ter seveda tiste, ki imate zelo povišanega, čez 160/100 tudi, ostale pa ne zganjajte take panike, ker to samo še viša pritisk!

srečno
girly :rozica:

(odgovor članu tajč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Visok pritisk
2.6.2005 10:15:45   
tajč
Ja to je pa tudi res. Mene to tak prestraši, da se mi verjetno že zaradi tega malo dvigne. Verjetno res ne smemo prevelike panike zaganjati. Malo pozornosti in pazljivosti pa mora biti. Lažje mi pa je če se lahko s kom pogovorim glede teh stvari.

lepo se imejte.
Tajč

(odgovor članu tajč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.