|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Virusna angina, pikice po telesu, šum na srčku
15.6.2009 7:04:09   
mika
Pozdravljene

Naša pupa je v soboto zbolela in menda ima virusno angino. Ped. je slišala šum na srčku, ki bi naj bil od vročine. V nedeljo je dobila po celem telesu pikice, ki ne izstopajo iz kože. Kličem dežurnega ped. in pravi, da je najbrž od vročine. Sem jo tuširala in dajala Calpol, tako da je vročina padla, pikice so pa ostale.
Te pkice je pupa imela pri škrlatinki in tudi šum na srčku se je takrat slišal, drugače pa ne. Jezik ima belo obložen in ne malinast, pa tudi po grlu ni vidnih gnojnih pikic. Vročino je imela max. 38.4.

Sem prebrala stare teme o razliki med virusno in bakterijsko angino in pri bakterijski bi naj grlo zelo bolelo, kar našo pupo boli. Poje lahko samo juho.

Danes greva sicer k njeni zdravnici, pravzaprav njeno nadomešča in od nje kaj izvedet je tako, kot da bi črevesje iz nje vlekel.

Zanima me, če pikice, ki nastanejo zaradi vročine izginejo, kadar vročina preneha za nekaj ur. A lahko bakterijska angina sama po sebi izzveni in potem pusti posledice ali se stopnjuje, tako da potem dobi AB?

Prosim za vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Virusna angina, pikice po telesu, šum na ...
15.6.2009 8:40:01   
Felicita
Ne, ponavadi pikice ne izginejo, kadar vročina poneha za par ur... poznam primere, ko so pikice vztrajale še kak dan do dva po koncu vročine.
bakterijska angina se lahko pozdravi sama, lahko pa se tudi razvije v sepso ('zasrupitev' krvi), tko da jo je bolje zdravit.
glede na nižjo temperaturo in na to, da grla nima oloženega, bi se jest nekako strinjala z diagnozo virusne angine. lahko pa ima tudi npr 5. bolezen (mogoče celo 6., sam tam je prisotna višja vročina), je pa oboje virusno.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2009 8:57:35   
Splišni
Ja, bakterijska angina se lahko poztdravi sama od sebe, vendar so tiste kritične posledice, ki jih lahko pusti, na srcu. Tako da je v bistvu bolje, da se zdravi z AB po nepotrebnem, kot pa da bi se moralo, pa se ne. Tako je bilo meni v pogovoru rečeno in se strinjam. Je pa seveda daleč najboljše, če se da keir pregledat, in če se na rezultatu preiskave ugotovi, za kaj gre. Čeprav pri nas se tudi to ponavadi ne.

Tisto o zelo bolečem grlu pri bakterijski angini in manj bolečem pri virusni je meni pediatrinja razložila.
Ima pa moj otrok večino vedbno virusno angino, vendar se niti na krvi ne da točno določiti, ali gre za bakterijo ali virus. Vedno je menda nekako vmes, da bi lahko bilo oboje. Se pa potem pri poteku zdravljenja (tudi z nepotrebnimi antibiotiki) pokaže, da je šlo za virusno. In sicer tako,d a AB ne prime. Včasih tudi tako, da bolezen poteka v dveh zagonih - npr. najprej 3 dni vročina, potem dan ali dva dni ne, nato spet 2 dni vročina. To je menda značilno za virusno obolenje.

Sporoči, kaj ti bo rekla zdravnica. Me prav zanima, ker pri nas je vedno tole cenkanje pri angini - ali je virus ali bakterija.

Sem pa na netu prebrala, da je #/4 angin virusnih.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2009 11:58:40   
Anonimen
madona ženske,kaj še niste slišale za bris grla al kako??pa kak lahko pustite da vam na pamet dajejo antibiotike za otroke?naj otroku naredijo bris grla,pa boste v 15min vedele al je virusna al bakteriozna angina.pa sej ne morem verjet!!pa ne me zdaj narobe razumet,sem jezna na dohtarje ne na mame,ki ne vedo kaj lahko zahtevajo za svojega otroka.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2009 13:13:28   
mika
mary 10, pri nas so sedaj prvič netipični znaki, zato ni bilo potrebno delat brisa, pravzaprav so ji delali samo enkrat in takrat se je pokazalo, da gre za bakterijsko angino.

So se pa pikice sedaj naredile na določenih mestih v fleke. Čakam tasta, da pride domov, potem pa se greva pokazat, ker danes delajo popoldan.

Felicita, 6.bolezen je že imela. Kot si napisala visoka temp., pikice pa so se selile od vratu dol na nogice in izginile. Sedaj ima pikice po celem telesu, tako kot je bilo pri škrlatinki. Samo zaradi vročine pa še jih ni dobila. 

Splišni bom javila kaj bo rekla ped.

Danes imajo  bolezni  različne znake in se bojim, da bi kaj spregledali in bi bognedaj imela posledice. Če pa ped. ne bo prepoznala znakov za zdravljenje, bom pa itak zahtevala bris grla.

< Sporočilo je popravil mika -- 15.6.2009 13:14:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2009 14:10:18   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mary10

madona ženske,kaj še niste slišale za bris grla al kako??pa kak lahko pustite da vam na pamet dajejo antibiotike za otroke?naj otroku naredijo bris grla,pa boste v 15min vedele al je virusna al bakteriozna angina.pa sej ne morem verjet!!pa ne me zdaj narobe razumet,sem jezna na dohtarje ne na mame,ki ne vedo kaj lahko zahtevajo za svojega otroka.

Če si že tako huda, bi pa tudi lahko vedela,d a so ti brisi velikokrat lažno negativni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2009 14:11:51   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mika
So se pa pikice sedaj naredile na določenih mestih v fleke.

Vprašanje, če ni škrlatinka potem.

A ji je bilo kaj slabo par dni nazaj? Jo je trebušček kaj bolel?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2009 17:15:39   
mika
Sva nazaj od zdravnika.

Splišni, ne me strašit. test na streptokok A je bil negativen, krvna slika tudi ni pokazala angine. Pač pa ima slinavko in virozo. Pikice so zaradi viroze, grlo pa jo boli in peče zaradi slinavke. Tega sploh nisem opazila, razen belega jezikauser posted image
ko jo je zdravnica videla je bila kar zaskrbljena, ker ni bilo znakov angine oz. škrlatinke in je mislila da je že izzvenela brez AB. Izvidi so potem pokazali drugo sliko.

Sej ni čudno, glede nato, da sem tukaj prebrala, da razhaja slinavka po MB, mi pa nismo daleč ven.

Trbušček jo je zabolel, ampak je pošteno prdnila in je bilo boljše. Sva bili v Europarku in jo je zabolel ravno pri blagajni, ko je spustila enega konkretnega. Bog ve kaj si je trgovka mislilauser posted image . Drugače pa je ni več nič bolel .

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2009 17:21:30   
Anonimen
Naj se cimprej pozdravi, ritka mala :) user posted image user posted image .

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2009 18:19:28   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Hvalauser posted image . Mala ritka, ki spusti 'enga' za konkretno ritonjouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2009 18:20:47   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Hvalauser posted image . Mala ritka, ki spusti 'enga' za konkretno ritonjouser posted image

Se zgodi user posted image . Zdravje je prvo.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2009 20:00:07   
Splišni

Sva nazaj od zdravnika.

Splišni, ne me strašit. test na streptokok A je bil negativen, krvna slika tudi ni pokazala angine.

Zakaj? A ker sem napisala, da je bris grla lahko lažno negativen? Pa saj vama je še kri vzela, tako da sploh ne vem, zakaj so oboje delai. A se ne vidi na krvi ali kako, če jo že vzamejo?

No, kakorkoli, očtino angine nima. Če jo peče grlo, potem ima res očitno razjede (slinavka oz. afte), ker pri  angini grlo boli in ne peče. No, vsaj po moje. Tibor ni še nikoli rekel,da ga peče. Razen ko je imel slinavko, takrat ga je pa vse v ustih peklo.

Drugače pa ja, sem brala, da ima veliko otrok ene pike po telesu in afte v ustih. A potem ste tudi vi to pokasirali.

No, kakorkoli, upam, da bo čimprej minilo. naj veliko pije, če le lahko, vse ostalo bo pa že.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2009 21:37:40   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Sva nazaj od zdravnika.

Splišni, ne me strašit. test na streptokok A je bil negativen, krvna slika tudi ni pokazala angine.

Zakaj? A ker sem napisala, da je bris grla lahko lažno negativen? Pa saj vama je še kri vzela, tako da sploh ne vem, zakaj so oboje delai. A se ne vidi na krvi ali kako, če jo že vzamejo?

No, kakorkoli, očtino angine nima. Če jo peče grlo, potem ima res očitno razjede (slinavka oz. afte), ker pri  angini grlo boli in ne peče. No, vsaj po moje. Tibor ni še nikoli rekel,da ga peče. Razen ko je imel slinavko, takrat ga je pa vse v ustih peklo.

Drugače pa ja, sem brala, da ima veliko otrok ene pike po telesu in afte v ustih. A potem ste tudi vi to pokasirali.

No, kakorkoli, upam, da bo čimprej minilo. naj veliko pije, če le lahko, vse ostalo bo pa že.

Nisem mislila nič slabega s tem, ko sem napisala, da me ne strašituser posted image . vsak info. je dobrodošla. Veš da že cel čas razmišljam, kaj če je test res lažno negativen. verejtno se je tega tudi P zavedala, ker je pupa res fejst pikasta in je hotela videt še krvno sliko. Kar zaskrbljeno je zgledala. Upam, da če sta oba izvida neg., ni lažnih rezultatov. zadnje čase me itak pretirano za vse skrbi.
Ima pa še ječmenček na očesu, tako da ji ni nič kaj prijetno. dobila je mazilo za oko, potem pa še ji usta moram spirat, ampak se da kar prepričat.
Pije veliko že od rojstva, tako da s tem nimamo težav in ji pride prav, kadar zboli. takrat prav tankauser posted image .

V soboto je P rekla, da se naj ne ustrašim, če se ji bodo lupile dlani in podplati. Sem mislila, da je to samo pri škrlatinki. In zdaj se ji je že začelo lupit. In me spet prešine, kaj pa če je škrlatinkauser posted image . Ja sej, malo se mi frtajčka.

A še obstaja kakšen drug pregled al je to pač to in se nimam zakaj sekirat?

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2009 9:19:12   
Splišni
Po mojem se nimaš kaj sekirat. Če te je zdravnica opozorila, da se lahko lupijo dlani in podplati, potem že ve, kaj je to in da ni potreben AB, če ga ni dala. Saj če se prav spomnim, je zadnjič ena tukaj tudi pisala, da so se otroku prav tako lupile dlani in podplati, pa tudi ni imel škrlatinke. Izgleda, da to k tem virusu, ko so pikasti in imajo afte v ustih, paše. Mogoče je pa to tisti virus rok in nog ali kaj je že.

V glavnem ne se sekirat, fajn, da veliko pije, pa zdravnica očitno ve, kaj dela. Če je naprej napovedala, kaj verjetno bo, potem očitno ve, kaj se dogaja.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.6.2009 14:28:32   
Sofi
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: mary10

Če si že tako huda, bi pa tudi lahko vedela,d a so ti brisi velikokrat lažno negativni.

Ja, žal res.
Je imel sin vročino, par pikic po telesu in povečano bezgavko (v tistem času pa ravno v vrtcu škrlatinka) in sem pediatru rekla, da pač sumim na škrlatinko (tipičnih znakov ni bilo). Je vzel bris in test je pokazal negativno. Na srečo je predpisal ospen zaradi bezgavke, zaradi vnetja. Ni imel rdečih ličk in malinastega jezička, ni imel vnetega grla, ni imelizpuščaja po telesu tipičnega za škrlatinko, pa je očitno vseeno bila. Kako vem? Dober teden pozneje so se mu luščile dlani in podplati.

Ti hitri testi so res nezanesljivi.

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.6.2009 8:52:43   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Sofi

. Kako vem? Dober teden pozneje so se mu luščile dlani in podplati.

Ti hitri testi so res nezanesljivi.

Ne ni nujno....naša je pri škrlatinki imela pikice, malinast jezik, vnete bezgavke, dlani in podplati pa se ji niso luščile. Test je bil pozitiven na škrlatinko.

Tole luščenje je značilno tudi za viroze. Tako je meni sedaj ped rekla, naj se ne ustrašim.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

KOLEDAR
Lelly28 RR

Kje kupite stenski koledar?

naredimo ga sami (17%)

kupimo v trgovini (17%)

dobimo reklamnega od podjetja (58%)

dobimo gar za da (8%)

Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!