violinski
|
Lep pozdrav! Drage avgustovke, če je Tia74 s svojo Demi pohitela, sem jaz mirno počakala na avgust :) V ponedeljek, 1.8. me je okrog devetih zbudil popadek. Prvi. Potem se jih je zvrstilo še nekaj, večinoma na 10 ali 11 minut (drugorodka sem, če se spomnite navodil: ko so popadki na 7-10 minut se kar odpravite v porodnišnico), pa sem morala še organizirati varstvo za Lano, potem sva se pa z :love: odpravila. Plodovnica je po malem že odtekala, vendar sva se popolnoma mirno odpeljala sama, brez rešilca. Čisto na kratko - krasen, hiter porod, 2 uri in pol, krasna babica, nič šivana, nič raztrgana, ... Aljoša se je rodil ob 15:37, dolg 52cm, težak 3690g. Največji in najtežji med bratranci in sestričnami :). Tia je že pisala, da sva bili skupaj v sobi, kar je bilo slučajno super, ker sva bili kot dve stari znanki :) med smehom in jokom sva prebrodili težave bivanja v porodnišnici (ki niso bile samo psihične ampak tudi prehrambene narave, če smem pripomnit ;) ). Skupaj sva tudi odšli, ker je ona za en dan podaljšala, čeprav sem bila prepričana, da bom tudi jaz vsaj en dan več noter, zaradi nekaj ginekoloških težav, ki so se s pomočjo odlične ginekologinje uspešno odpravile, nekaj dvomov sem imela pa tudi v povezavi z rumeno barvo, ki jo je pokazal mali fant, pa nazadnje ni bila zaskrbljujoča. Skratka, ne morem verjeti, da sem si v nedeljo še z vami dopisovala ob ogromnem trebuhu, danes pa zraven mene že spančka Aljoša, ki ga Lana obožuje. Včasih preveč, se mi zdi, da ga bo kar pojedla, najbolj me je pa presenetila stvar, s katero nisem računala - Lana je namreč v obdobju sočustvovanja z drugimi otroki in ko Aljoša joka, joka tudi ona. Lahko mi verjamete, da prvo noč doma sploh nismo spali :) Upam, da bo kmalu razumela, da Aljoša ne joka, ker se mu godi krivica, ampak ker nekaj potrebuje. Za vse, ki ste prvič noseče, oz. prvič rodile še to, kar sem povedala tudi Tii: prvič sem rojevala biblijsko - neznansko dolgo in boleče, 10 ur je minilo od razpoka mehurja do poroda, dali so mi umetne popadke, ker so bili moji prešvoh, bila sem šivana, v porodnišnici sem ostala 6 dni, 24 ur sem neprestano samo jokala.... vse je šlo narobe. Drugič pa je neprimerljivo lažje, bolje, ves svet - sestre, zdravniki, zgledajo 1000x bolj prijazni. Uh, sem se razpisala, če je katera prebrala do konca, pošiljam še poljubčke vsem, ki so mi čestitale že v Tiinem postu.
|